Filippa Rådin

FINAL BABY!!

Foto: Annika Berglund

YEEEEESS!!! Anja och Calle är i final!! Tack underbara ni för all er kärlek och allt ert engagemang utan era röster hade dom inte klarat det. Hoppas att ni verkligen förstår hur mycket ni gör!! Såååå jäkla härligt och så värda de är att vara i final!! Vilka danser de visade upp i fredags,  Anja höll för trycket och så mycket strul som det blev inför dessutom..

Jag följde med Anja till fredagmorgonens rep då de får köra igenom alla danser med rätt kläder, med orkestern och allt som ska vara på plats under kvällens sändning. Alla kameror och extra grejer ska testas.

Det gick ganska bra för Anja och Calle, det enda som var svårt Anja var att klänningen till American smooth  hade blivit lite för lång när fjädrarna sytts på i nederkant. Både Anja och Calle klev på klänningen när de gick ner i vissa steg och det blev svårt för Anja att hålla balansen. Men dom bestämde sig för att det var lugnt och att de skulle köra som den var.

Jag var med tills Anja gick i smink och sedan åkte jag iväg för att göra mig själv i ordning för kvällen och även vara hemma en stund med pojkarna.. Klockan 15:45 får jag ett samtal ifrån Anja där hon säger att klänningen till jazznumret gått sönder i dragkedjan. Det var dags för genrep och hon hade ingen klänning att ta på sig. Till genrepet skulle vi även se om producenten skulle filma jazznumret i svartvitt för att få en cool effekt och hur klänningen såg ut i svartvitt. Tala om att jag var på fel ställe!! På andra sidan stan och ingen möjlighet att vara på plats när just dragkedjan gick sönder som jag är lite av en expert på att fixa och laga.  Så det blev att säga till tjejerna i kostym att snabbt åka iväg till en sömmerska och byta ut dragkedjan.

Under genrepet så kändes det värre med långklänningen. Jag tog ett snabbt beslut att komma in tidigare tillbaka för att fålla upp den vita klänningen medans alla andra i kostym precis fått tillbaka Anjas jazzklänning och satt och tokstenade allt det sista som inte hanns med eftersom klänning fick åka till sömmerskan.

Anja fick ingen känsla i jazzdansen då hon fick dansa i tajts och t-shirt och var lite nedstämd över att uppladdningen inte blivit som hon tänk sig. Men lika mycket som det var sjukt stressande och galet så resulterade allt strul i adrenalin och en häftig känsla av teamwork.

Fredagens program blev verkligen en rysare för mig och pausen en plåga för att vänta in resultatet. Anja var helt slut och hade ont i ena foten som hon landade hårt på i volten och det märktes hon var glad att danserna var över  för den här fredagen nu kunde hon inte göra mer utan allt låg i folkets röster. Prestationen var gjord och nu var det bara att vänta. För mig var det nog mest jobbigt!! Först att se hur ont hon hade i foten och sen den jobbiga väntan. Jag kan ärligt säga att jag absolut inte har tålamod och extremt svårt att hantera när andra har makten för om Anja och Calle skulle gå till final.

Puss på er fina människor! FIMG_9003IMG_4776 IMG_4775 IMG_4774 IMG_4773Foto: Annika BerglundFoto: Annika BerglundFoto: Annika BerglundFoto: Annika BerglundFoto: Annika BerglundFoto: Annika BerglundFoto: Annika BerglundFoto: Annika BerglundFoto: Annika Berglund

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Susanne

  Vilken final det kommer bli! 🙂 Anja och Calle är grymma. Älskar klänningarna…vilket jobb du gör bakom scen. 👍🏼Dansbilderna på din blogg gör verkligen alla klänningar magiska. Stort lycka till! Håller tummarna och röstar. ✊🏼✊🏼😃

 2. Sandra

  Oj så mycket jobb ni har bakom. Så mycket vi tittare inte se. Hon var verkligen strålande i danserna i fredags. Magiskt vacker. Vilken tur Anja har som har dig. Fixa och greja och stötta på alla bästa tänkbara sätt.
  Såklart ni ska dansa hem glasskon 👠💎
  Ta hand om dig
  Kram Sandra 💕🌸