Filippa Rådin

3 Dagar kvar!

Ingen dag är den andra lik just nu. Det är högt tempo och det är svårt att ha kontroll på allt.  Anja och Calle håller gott mod och tacklar alla uppgifter med bravur för den här finalveckan handlar om så mycket mer än bara dansträning.  Dagen började med att vi kastade oss ur sängen, tvättade alla kläder och mötte upp matkassar som levererades till vår dörr. Ibland hinner man mycket på kort tid om man bara bestämmer sig. Efter det direkt iväg till trängslokalen för  Anja och Jespers träning med proffdansarna inför öppningsnumret. Det är lite pirrigt för Anja att träna med alla proffsen då gäller det att dom kan sina steg och är tajta med proffsen😊. Men efter två träningstillfällen tillsammans nu så ser det grymt bra ut och det har varit en riktigt härlig stämning med gänget och jag tror Anja verkligen har haft kul under dom här träningstimmarna.

Ingen rast, ingen ro utan direkt ner till studion och nya tv-inspelningar. Anja och Calle tog med sig dansskorna för att testa koreografin på studiogolvet. En av nackdelarna med träningssalarna är att dom inte har samma storlek som golvet nere i studion och lite väl lågt tak så de inte kan träna lyft fullt ut alla gånger.

Det blev en rolig inspelning med Jesper och Malin. Dom kan inte vara bättre finalpar, Anja och Jesper är så avslappnade och det finns ingen rivalitet utan bara massa stöttande och skratt tillsammans.  Under inspelningen fick jag mms av kostym, 2 av mina designade klänningar hade kommit men utan en enda strass-sten!! Jag höll på att bryta ihop. Inför den här veckan kändes det så viktigt att klänningarna bara ska fungera efter förra veckans superstrul då Anja fick köra genrepet utan klänning och att det även limmades strass-stenar ända in i sändning på hennes klänningar. Det blev ett stressmoment som vi alla inte vill vara med om igen. Men så kom då mina klänningarna ifrån London vid lunch helt ofärdiga. Jag fick en dålig magkänsla redan under morgonen att de skulle komma utan stenar.

Vad är det man brukar säga att hoppet är det sista som lämnar en? Så var det verkligen för mig idag. Så istället för en mysig lunch på resturang med Calle, Anja, Jesper och Malin åkte vi direkt tillbaka till träningslokalerna och kostym. Jag ville tillbaka snabbt för att se så att de åtminstone passade Anja eller om det skulle behövas ändringssömnad. Har man inte tur får man inte släppa kreativiten 😊. En av klänningarna var tvungen att sys om litegrann, men inget som oroade oss för mycket. Trots motgångar med klänningarna så är vi ett starkt team, alla på kostym är grymma och tillsammans knyter vi näven och kämpar tillsammans in mot finalen❤️.  Slutresultatet kommer bli toppen!! DE E FATTAT ( för ni som följer Let´s Dance kanske ni har hört Calle säga De e fattat hur många gånger som helst, så nu har även vi tagit orden till oss)

Anja har haft lite strul med foten sedan förra fredagens final. Landningen i jazznumrets volt blev lite kostsamt för hennes fötter. Hon visste innan att det skulle bli tufft att landa med klackarna i en bakåtvolt över Calle. Så i helgen har det varit ömma fötter men inget som oroat. Men under måndagen gick det inte att träna med klackarna på utan Anja tränade bara i sneakers. Även idag har det varit svårt att hitta känslan i klackarna och Anja började bli orolig att det som ömmade inte stod rätt till.  Anja frågade Jesper om han kunde hjälpa henne få kontakt med en fotspecialist som är nära vän till Jesper. En timme senare var vi hos Peter på Gå och löpkliniken. Anja och även jag har haft sulor som han tagit fram till våra löpskor tidigare och nu gör han även grymma ilägg till alla olika typer av skor. Efter lite funderande och provning så hittade Peter ilägg som avlastar fötterna och ger Anja bättre stöd så att hon kan dansa i klackarna även ge järnet på fredag. 

Det gick lite väl hårt till på träningen i dag och Anja och Calle råkade riva ner en hel taklampa….IMG_9184

Hos Peter IMG_9189IMG_9199IMG_9209Kvällens sysselsättning…strassa skor :), Älskar det! Älskar detaljer! Älskar att göra Anja fin! 

Nu sängen och några timmars sömn, klockan är på tok för mycket… igen :). Sov så gott underbara ni! Kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Det kommer bli en strålande final. Två duktiga finalister och så värda det.
  Du är så duktig på att piffa till det med detaljer, strass och allt annat. Sp himla snyggt jämt 👌🏽⭐️
  Kram på dig 🌷

 2. Rantamor

  Blir alldeles svettig när jag läser om hur ni stressar där borta i Fjollträsket,
  men nu har ni ju nått det sista programmet, finalen.
  Är så stolt över er båda, Anja som är så fokuserad på sin träning och är så dansduktig.
  Och sen du Filippa som är så duktig med allt runtomkring med kläder, skor och strassen,
  och sen finns till och bara finns och stöttar med så stor kärlek.
  Ni har verkligen gett ert vackra förhållande ett ansikte i programmet !!
  Nu kan jag ju bara fortsätta hålla mina ömma artrostummar för er båda, och hoppas att Anja dansar hem glasskon.

  Tjingelingen från Rantamor.

 3. Angela

  Jisses vilket tempo ni håller, ni är hur starka som helst 🙂 Ni är helt fantastiska och helt grymma ihop som stöttar varandra och finns där för varandra i alla situationer.
  Jag och min fru håller tummarna för Anja och Calle på fredag 🙂
  Och Filippa du som har fixat fram allt runt omkring du ska ha så stor heder för allt!
  Kör hårt!
  Stor och hjärtlig kram