Filippa Rådin

2 dagar kvar!!

Herregud vad det går fort. Imorse åkte Anja tidigt med en taxi till Gry och Anders med vänner. Hon och Jesper skulle vara med live och prata final. Jag stannade hemma och maxade lite mys med barnen innan jag tog bilen till studion där sedan Jesper och Anja skulle dyka upp och köra torr-rep. De blev rejält försenade och alla satt länge och väntade på att huvudpersonerna skulle dyka upp.

När det var på plast var det bara att gasa igång och dansa öppningsnummer med proffdansarna. För ni som undrar så är ett torr-rep en uppvisning av allas danser så att produktionen kan göra anteckningar för hur de ska filma danserna eller något annat praktiskt som ska fixas. Det händer att dansparen får ändra lite i koreografin om de skulle hamna fel i slut position eller liknande grejer. När Jesper och Anja dansade med proffsen vet jag att de var väldigt spända. Det är inte det lättaste att hänga på och se lika grymma ut som dom , men de gjorde bra ifrån sig och kunde sedan slappna av lite. Efter repet fick Anja och Calles kasta i sig en macka och kaffe innan en mäng journalister ville ha sitt. Normalt brukar det kännas lite svajigt på med torr-rep, så missar dom något steg tar dom inte det på så stort allvar. Men sätter man danserna i stället är det såklart väldigt skönt. Anja och Calle satte nästan hela koreografin så det gick vidare in i träningslokalen lättade och nöjda.

Efter en del väntan på förmiddagen tog jag mig snabbt upp till kostym i träningslokalerna för att hjälpa till med att strassa klänningarna till Anja. När väl Anja och Calle kom så var det dags för lunch och det blev en gemensam lunch med finalparen och även många i produktionen. Så mysigt och så viktigt att få lite stunder tillsammans nu när det börjar dra ihop sig till slutet. Väl mätta så var det träning och vi provade lite klänningar i dans så vi kunde se hur allt funkade.

 

Idag har jag varit stolt över min fru för att hon inte har bitit ihop allt för mycket och bara kört på med foten. Hon har varit duktig och testat att dansa i klackarna men när det funkat i en dans så har hon snabbt bytt till sneakers och gjort det hon kunnat för att avlasta foten. Även nere på torr-repet så bad hon om istället för att dansa alla danser 3 ggr att få dansa färre gånger. Uppe i träningslokalen var hon fokuserad och jobbade hårt i varje steg för att sätta allt och slippa träna för länge. Vi kunde i hyfsad tid åka hemåt. En liten pitstop på vägen för att köpa silverfärg som jag håller på måla Anja shownummer skor i.

 

Hemma blev det maxmys med barnen. Min mamma hade lagt fram papper och färg för att måla med barnen och jag vet inte vad det är men hon får verkligen alla barnen att sitta ner och måla en lång stund. Maximilian jublade när hans papper fick färg, under en lång stund doppade han, målade och sedan jublade när det hände nått på pappret. Emmi koncentrerad sig verkligen och målade hajar som de varit och tittat på tidigare på dagen i fjärilshuset. Elvis går i sin systers fotspår och var noga och tog tid på sig när han målade 🙂

Kram på er F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Till Anja, intensivt shownummer var bara förnamnet.
  Ni gick genom rutan så bra att jag nästan hade träningsvärk i soffan för jag hängde med i dansen 😂😂😂
  Självklart sitter jag på flygplatsen nu och väntar på mitt plan som ska ta mig till 😎☉⛱ Palma…… yeay.
  Ha en härlig välförtjänt semester.

  Kram Maria ❤

 2. Tina

  Tack för en fantastisk insats Anja! Du var strålande ikväll! Jesper Blomqvist är en trevlig o ödmjuk kille och jag gillar honom men det var DU som solklart skulle haft pokalen! De pratade om hans resa men herregud din resa var minst lika storslagen! Vilken resa Du har gjort här i livet Anja och vilken resa i Let’s dance!! Filippa ska också ha en stor eloge för allt hon gjort!

 3. Sandra

  Åh så spännande det ska bli imon. Förstår att det är bråda dagar nu såhär inför för finalen.
  Ska sitta bänkad i soffan imon och kolla, rösta och hålla mina tummar och tår för Anja. Jag tycker Jesper är jätteduktig med och verkar vara en go kille så det bli en tuff final 😬😉
  Må bästa man/kvinna vinna 💥🍾💫
  Lycka till med allt
  Stor kram Sandra 💕

  1. filipparadin

   Jaaa nu är det spännande😊. Hoppas allt sitter imorgon och alla klänningar hinner bli färdiga✊. Känns bra att ha ditt stöd i soffan imorgon vi kommer behöva varje röst vi kan få 😊 kram 🌸

 4. Tobbe K

  Det har varit så kul att följa er på den här resan i Let’s Dance! Hoppas nu att ni går hela vägen & vinner (jag skriver ”ni” för så känns det). Hälsa. din underbara fru & ge henne en lyckospark från Karlstad. Sköt om er båda!

  1. filipparadin

   Tack! Vad roligt att du uppskattat det 🙌. Ja nu i kväll är det nervöst och det är fortfarande mycket som inte är klart inför imorgon😊. Känns dock skönt att jag har er hemma i sofforna som stöd. För imorgon ska det dansas och då vill det till att ni röstar för det känns som att det är relativt öppet fält 😊 kram