Filippa Rådin

Ingen ro

Sista dagen i Palma innan det är dags att åka. Känner en lätt ångest. Kände av den redan igår på kvällen. Tankarna börjar ösa in och jag ser inte riktigt hur jag ska få struktur på saker och ting när jag kommer hem. Jag vet inte hur det är med er men jag har alltid haft svårt att stänga av. Hur mycket jag än vill kan jag inte som Anja bara trycka på avknappen och vara 100 % i nuet. På kvällarna kan Anja prata om saker som ska göras, ofta är det innan vi ska gå i säng som hon kommer på en hel del. Hennes tankar sätter igång allt hos mig medan Anja nöjd lägger sig för att sova efter att precis ”sorterat i huvudet” och lämna över till morgondagen ligger jag kvar och snurrar varv på varv i sängen. 

Jag kan verkligen behöva en hel del av den delen hos henne. När hon satt målsättningarna för dagen så kör hon på och oroar sig sällan för vad hon inte hinner. Det är den där förmågan att omprioritera och byta målsättningar för att hon inte hann med eller hinder på vägen gjorde att det inte gick eller annat gjorde att agendan ifrån gårdagskvällen gick åt skogen. Hon slår inte så hårt på sig själv utan hittar nya vägar och och nya målsättningar.  När det händer mig blir jag bara mer stressad och slår även på mig själv för att jag inte klarade av det jag skulle göra och känner mig otillfreds med mig själv. Frustrationen tar jag sedan ut på alla i min närhet inkl mig själv. 

Tur att Anja är van att tackla mina stressutbrott. Jag är sällan sur länge men frustrationen behåller jag längre än vad jag vill den ska. Det kan låta som Anja rycker på axlarna bara när hon inte lyckas med något men det är snarare tvärt om. Hon knyter näven till nästa dag och löser ofta sakerna ännu bättre. Det gäller att inte slå ner på sig själv och se att man faktiskt kan göra sitt bästa och oftast när man misslyckas med det man ville ha gjort finns förklaringar till och kanske är det så att man får en hel del annat bra gjort som man inte tänkt på och hade på sin lista och då kanske inte låter det räknas som något bra man gjort under dagen. Anja letar reda på bra saker hon hänt under dagen och tar det som sin positiva boost och sen låter hon det andra inte beröra henne. Hon vet sedan skidåkningen att det inte går att tänka för mycket om orden ” tänk om” , ” om jag bara hade” eller annat som man tänker då man gärna vill backa bandet. Hade hon låtit misslyckanden kring hennes idrott påverka henne för länge hade hon aldrig vunnit nästa dag.

Nu ska jag avsluta och lära av Anja att allt kommer lösa sig och det som vi inte hinner ena dagen hinner vi nästa dag. Har ni hört det förr… japp, men vägen är lång till förbättring med både bakslag och framåtskutt. Så är livet och så även mitt men det innebär inte att jag ger upp, jag slutar aldrig tro på min egna förmåga att jag kan bli bättre än vad jag redan är😘

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Första flygresan

  Ha en underbar semester! Ser att ni har rest med er vagn. Jag har också en sådan vagn och ska flyga med den snart, men är lite nervös för att den skall gå sönder. Brukar er vagn vara oskadd när ni rest med den?

  1. filipparadin

   Absolut, Men det är viktigt att man har en bra resebarnvagsväska som skyddar den :). Lycka till! och njut av semestern. Kram F

 2. Sandra

  Så härliga bilder från Palma. Förstår att ni haft det toppen. Hoppas ni kommit hem väl.
  Har alltid ångest när jag ska åka hem till verkligheten efter en veckas härlig semester. Man vill bara ”stanna tiden” för ett tag.
  Känner igen mig i dig allt för väl. När lägger mig på kvällen snurra alla tankar, och jag kan inte kopppla av och somna. Nästan så jag gå upp igen och börja fixa med nåt bara för att få en sak ur världen. Mest stressande är sånt som inte går att göra nåt åt där och då…. tänker att somna jag så kommer jag glömma det när jag vakna. Men icke (som tur är kanske) istället är det det första som jag tänker på när jag slå upp ögonen 🤔
  Försöker hitta olika sätt att kunna släppa och koppla av mer. Men herregud så svårt. Har fått magkatarr nu med av alla stress 🙄

  Du är fantastisk som du är Filippa. Slutar INTE att tro på din egna förmåga.
  Kram Sandra 💕

 3. Jeanette

  Fantastiskt att du fann din pusselbit😍Den som gör dig till en förbättrad upplaga av dig själv, som speglar, älskar och slipar dig
  Ni är för goa som vi säger i Gbg
  Kram💕