Filippa Rådin

Som man bäddar….

filipparådinVet inte vad jag ska skylla på när det gäller pappersarbetet i företaget. Vill gärna skylla allt på Let´s Dance, men hur svårt är det att häfta fast ett kvitto på ett papper och lägga det i en folder för rätt månad….!? Den här gången tror jag att det barkade för långt och tillslut så kändes det lika bra att skita i allt tills vi kom hem till Umeå igen. Nu sitter jag och sliter mig i håret för att få ordning på allt och lovar mig själv att ALDRIG hamna här igen. Jag önskar verkligen att jag ska blir värdens mest strukturerade person i mitt nästa liv fast helst lite längre fram i det här livet. Just nu får jag nöja mig med att känna mig mer och mer tillfreds för varje papper som längs undan och ikväll när jag är klar kommer jag vara jobbigt taggad och nöjd med mig själv :).

Anja då, hon sliter med det värsta hon vet, packa upp alla väskor och kartonger från lägenheten i Stockholm. Efter skidkarriären är hon allergisk mot väskor och saker som inte är uppackade. På något vis känns det ändå som en bra uppdelning hon får packa upp skiten som hon hatar och jag tar värsta skitgörat att tvätta kläderna sedan som är det värsta jag vet. Det som slår mig är hur mycket saker vi hann få med oss ner till Stockholm under 2 1/2 månad!! Helt galet!!
Ibland kan jag få stor lust att flytta ut till en liten stuga vid ett berg eller en sjö med självhushåll och minimalt med saker. Tänk vilken harmonisk tanke, att ha får som betar på gräsmattan, höns som värper fram frukostäggen, ett trädgårdsland som bara väller med goda grönsaker och bär som man bara kan gå och plocka ut jorden. Hur harmoniskt det sedan skulle vara i verkligheten är en helt annan femma. När jag träffade Anja vet jag att jag sa att det var lite av en dröm för mig att ha en gård med djur nära naturen och hon skulle garanterat haka på om jag en dag föreslog att vi skulle flytta.

När vi är uppe hos Anja´s föräldrar uppskattar jag verkligen enkelheten som finns där och jag älskar se barnen springa omkring ,bygga grejer och leka med sin morfar och mormor eller bara med sina äldre kusiner. Att bo i stan kan verkligen känna som att det begränsar oss ibland samtidigt som jag älskar pulsen, helt ärligt behöver jag nog lika mycket fart och fläkt som det lugna…för mycket av det lugna skulle antagligen ge mig lappsjuka.

Vem har en gård/stuga/slott/tomt nära till havet eller en sjö inom 1-2 timmer ifrån Umeå? Tänker mig att det vore optimalt för oss att ha något ställe som är nära men ändå inte!! Örnsköldsvik har ju en grym skärgård! Egentligen skulle jag nog kunna tänka mig att ha en stuga i södra Sverige. Men då tappar man lite den här ”bara överhelgen” eller en natts rymning ifrån alla måsten känslan. Ni fattar!?
Förra sommaren var vi påväg att buda på en stuga men fick kalla fötter innan budgivningen drog igång, vilket vi ångrat bittert!
Men nu jag sak fortsätta drömma och fortsätta med att häfta kvitton på papper och ikväll ta ett glas vin och fira mitt ”strukturerade jag” + att jag ska skaffa mappar imorgon med månader uppskrivna på framsidan. Sedan ska jag säga till Anja och mig själv på skarpen att jävlar om vi inte sätter in kvitton samma dag vi får dom!! Hahaha

Hoppas ni får en grym kväll! Kram FIMG_5328IMG_5335

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Ta hjälp med redovisningen! Finns massor med smarta lösningar nu t ex fota kvitton och skicka in till ett reseräkningssystem. Ingen vill hålla på med papper längre!

    1. Maria

      Det finns mysiga stugor ute till salu i vårt supermysiga och lugna stugområde Södra Sillskatan som ligger vid havet strax utanför Skellefteå. Välkomna hit 👋🏻