Filippa Rådin

RRRROOBERTO!!

IMG_0007Äntligen är han här!! Roberto!! Så underbart!! Vi har en vän som är en av världens bästa barritsa!! Hur grymt är inte det!! Vi lärde känna honom i vintras på ett jobb och efter det så har vi längtat tills dagen då han ska komma upp och lära oss att göra kaffe på riktigt!! Och nu är han här! Tjoo hoo.

Anja och jag älskar kaffe och har under många år lekt med tanken att vi skulle ha en riktig maskin hemma, alltså en espressomaskin. Har även skrivit om det här på bloggen och bett er om tips på maskin. Efter att vi träffade vänner med samma intresse och även en riktig barrista så vågade vi. Nu är vår baby på plats och vilken jäkla grym maskin!! Under alla år på touren så har Anja fått ta del av en hel del grymma koppar men även riktigt äckligt kaffe. Jag har rötter i sydamerika och uppvuxen på kaffe con leche ( varm mjölk med kaffepulver)… gott men det kommer inte i närheten av Roberto som på riktigt är en av dom bästa i världen på att fixa kaffe. Så hemma hos oss just nu flotterar jag mig med världens bästa på olika sätt hahahaha.

Följde ni oss på min Instastories eller på Anjas livesändning igår kunde ni se hur vi kämpade med och mot varandra i kampen om att få till det perfekta hjärtat i skummet. INTE lätt!! I eftermiddag tar vi upp kampen igen och övar vidare. Både jag och Anja inser att hade vi inte tagit upp Roberto till Umeå hade vi aldrig lärt oss på riktigt. Att få till malningen av bönor, trycket i maskinen och skummet på mjölken är en konst som kräver övning :).

Inför att Roberto skulle komma har jag läst på lite om kaffe. Visste ni att i början av 1990 startade man ” Beigeprojektet” , det var ett projekt och försök från mejeriföretagens intresseorganisation Svensk Mjölk till att få oss att dricka mer mjölk i kaffet.  Syftet var att rädda den sjunkande mjölkkonsumtionen i Sverige och att få oss att välja en kaffe latte i stället för en kopp svart bryggkaffe, vilket också lyckades. Projektet ökade andelen mjölkanvändare från 39 procent 2001 till 69 procent 2007. Dessutom beräknas omkring 27 procent av all mjölk som dricks vara just som komplement till kaffet. Latten är här för att stanna!!  Sverige ligger just nu tvåa med ca 9kg per person – det blir drygt 3 koppar om dagen, medans Finland är det land som dricker mest kaffe: ca 10 kg per person. Italien som vi kanske förknippar mest med kaffe men de ligger långt efter oss med bara 4,5 kg kaffe per capita och år. Pratar vi världen så är kaffe den mest spridda dryck som finns och det konsumeras ungefär 3 tiden miljoner koppar kaffe varje dag!

Kram på er! F

P5280352IMG_0009P5280357

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Julia

  What brand did you choose when you brought your espresso machine? Can’t really make it out on the pictures. The art of coffeemaking truely is a very special one. And a very delicious one :-).

 2. Cina

  Ähhhhmeeeen Fyyyyyy – vad orättvist 😀 Jag vill oxå ha en sån och ha en Egen Barista som lär mig alla knepen och grunderna!
  Nackdelen med Supe-gott-Kaffe hemma, är att man inte gärna köper kaffe-på-stan <3

  1. filipparadin

   Eller hur!! Det är just det jag insett, jag är förstörd för livet och vill bara dricka riktigt gott kaffe 😄😄😄 kram F

 3. Jenny

  Det här med kaffe är ju livsviktigt, om du frågar mig. 😉
  Så roligt att ni fått till er nya maskin, själv ser jag fram mot en lightkurs i både kaffe- och mjölktillredning, så fort livspusslet går ihop… 😆

 4. Sofie

  Hej Filippa!

  Härligt att ha er tillbaka i vardagen efter Let’s dance och allt! Jag tänkte bara berätta att tävlingen du var med i förra året: Årets Babyblogg är igång igen! Vinnaren får 5000:- att handla för samt tillgång till Babyshops Instagramflöde i en vecka, stor skillnad från förra året är att den som var först med att nominera det vinnande bidraget får 1000:- att handla för, en fin tävling för era läsare till exempel 🙂

  Här är länken där du kan läsa mer + nominera till tävlingen: http://blog.babyshop.se/arets-babyblogg-2017/

  Hoppas allt är bra med dig och familjen 🙂

  /Sofie på Babyshop