Filippa Rådin

Att inspirera och bli inspirerad

IMG_0219Ibland känner man sig så där överfull med kärlek och energi och det gör jag just nu. Trött som få efter tre otrolig hektiska dagar fyllda med jobb men samtidigt fylld till bredden av en härlig känsla som upptar hela mig. Vi har varit i Malmö för att inspirera och bli inspirerad av varandra i Thule Crew. Vi är ett gäng galningar med stor lust på livet och man kan ju lätt säga att jag ställer mig till den lugnaste delen i gänget…

Det händer inte ofta och när det händer försöker jag att inte ens tillåta mig tänka tanken. Men inför resan ner till Malmö/ Isaberg har jag nog aldrig känt mig så osäker, ocool och livrädd inför en uppgift som jag kände mig innan vi åkte ner till Isaberg för att möta upp hela Thule Crew. Vårt schema började med att vi skulle köra down hill på cykel. …Jag som knappt cyklatpå en mountain bike tidigare skulle nu anta utmaningen och kasta mig ner i svår terräng tillsammans med ett gäng som ”lämnat huvudet” hemma hahaha missförstå mig rätt, jag tänker på folk som inte är rädda för att misslyckats, älskar svåra utmaningar och som dessutom är bra på nästan allt som dom tar sig för när det gäller sport! Är det inte konstigt hur vi tillåter oss själva att förminska oss i förväg innan vi ens vet hur det kommer att gå?!!

Visst det var en svår utmaning, jag fick kämpa hårt med mig själv och mitt självförtroende innan vi tog oss iväg men jag bestämde mig i bilen dit att jag skulle omfamna rädslan och vetskapen över att inte vara bäst och till och med kanske misslyckas totalt. Jag hade Anjas ord som ett mantra i huvudet: Sträck på dig och be om hjälp av proffsen! Och det var precis vad jag gjorde, jag gick direkt fram till en av Sveriges främsta multisportare och bad om hjälp

Jag var inte bäst och jag var absolut inte sämst heller men jag var definitivt den stoltaste av alla. Jag hade tagit mig igenom svåra cykelpartier utan att bryta ett enda ben och jag hade framför allt haft grymt kul. Helst av allt, så här i efterhand hade jag velat klara av liiiiite fler av dom svåraste hindren i banan men där och då gjorde jag allt som jag hade förmåga till och det är det som räknas.

Hur ofta vågar du utmana dig själv när du är livrädd och hur hanterar du tankarna på din egna förmåga?

Jag insåg, att det konstigt nog inte fanns någon i hela gruppen som varken hade några förväntningar på mig eller för den delen brydde sig hur jag klarade av cyklingen hahaha. Det dom däremot brydde sig om var att jag deltog, var engagerad och hade kul. Och precis som det var för mig var det för alla andra, att vi berörde varandra inte genom prestationer utan som personer.

Det här var början på helt magiska dagar tillsammans. Dagar där vi pushade, lyfte och inspirerade varandra! Ibland tänker jag att jag har oförskämt tur att jag får möjligheten att träffa människor i den här kalibern och att jag har en fru som utmanar och gör mig tryggare i mina rädslor.

Igår steg vi upp extremt tidigt, trötta efter dagar fyllda av jobb men också efter en galet kul avslutningsfest som slutade långt in på småtimmarna :). Landade i Umeå vid lunch, skyndade oss hem för att packa om väskorna och direkt iväg till fjällen, upp till Anjas föräldrar. Kontrasternas resa kan man lugnt säga. Morgonen i Malmö och kvällen i snö och fjäll. Vi håller på att bygga en stuga här uppe som vi ska dela med Anjas syster och familj. Ni som följt mig länge vet att jag älskar allt som har med att bygga och måla tillsammans med min fru så imorse kavlade vi upp ärmarna och målade typ hela stugans innerväggar! Imorgon ska vi nog ta oss an att lägga golvet 🙂 men däremellan hinner vi också njuta ta oss upp på fjället med barnen för att grilla och fika.

Just nu är tillvaron i en perfekt balans av arbete och njutning precis som det alltid borde vara 🙂 Hoppas ni haft en fin helg! Kram FIMG_0213 IMG_0212 IMG_0209 IMG_0204 IMG_0202 IMG_0198IMG_0361P6040409P6040402IMG_0516IMG_0496IMG_0481IMG_0480IMG_0473IMG_0468

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. filipparadin

   Tack! Precis så är det med utmaningar, man ska vara tacksam över att dom finns 😊 kram F

 1. Angela

  Så ni har varit i mina hemtrakter 🙂 Bor nämligen bara 3 mil från Isaberg och Min Svåger har hand om mountainbiken på Isaberg.
  Det är helt galen vad man kan göra med en cykel. Hoppas ni hade roligt och lärde er massor 🙂
  Bygga en stuga uppe i lugnet är väl helt perfekt ställe att rymma 🙂
  Kram Angela

 2. Em

  Ang att utmana sina rädslor och tankar kring rädslor. Jag är sällan den som backar för en utmaning men kom för några veckor sedan på mig själv med att vara totalt livrädd. Resor är en passion men efter en extremt obehaglig landning efter en fruktansvärt turbulent flygning började hjärnspökena göra sig påminda. Nästkommande resa var redan i full gång och efter något form av mantra i att tänka på andningen och slappna av lyckades jag ta mig fram. Nu väntade en helikoptertur ut till en blåsig, karg och i princip folktom ö. Allt i mitt huvud och min kropp skrek att jag borde fly, inte göra det och bara ta mig därifrån. Det som då hjälper mig i sådana situationer är att försöka tänka att jag kommer bli så stolt över mig själv om jag klarar det, jag kommer mest troligt inte tycka att det är lika illa när jag utför det som jag har byggt upp det i mitt huvud och framförallt så behöver jag aldrig utsätta mig för det igen om jag inte kan hantera det första gången. Men att testa det och misslyckas är att iallafall försöka. Ofta är det värre i förväg och alla tänkbara scenarion som kan gå fel som uppmålats i huvudet införlivas sällan. För min del innebar det att jag tillslut efter mycket tveksamheter kom iväg med helikoptern, det tog några minuter av lugnande andning och ett stenhårt grepp i ett handtag i taket och tillslut kunde jag njuta av turen. Vål ute på ön så bjöd dagen på en fem timmars hike i ösregn och stormvindar samt ett frieri på en hög klippavsats utöver Atlanten. Om inte annat så kommer jag förevigt komma ihåg den dagen och mycket tack vara att jag bara vågade utsätta mig för en skrämmande situation.