Första dagen på sommarlov – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Annons

Första dagen på sommarlov

Igår var det egentligen första riktiga dagen på sommarlovet för ungarna. Och jag sitter och funderar på vad vi har framför oss hur ska vi lägga upp allt för att få en sommar som kommer att kännas lång och meningsfull!?. Min önskan med den här sommaren är att komma ikapp med “tillfredsställelsen” typ lugnet i kroppen av att allt är i balans.
Efter den här hektiska våren är jag inte riktigt där än, kroppen och knoppen är fortfarande frustrerade men det kommer väl… eller? …Hahaha

Igår drog dagen ut på en massa onödiga saker som bara gjorde både mig och Anja mer frustrerande än tidigare. Ni vet när man inte får stryka saker på “lisan” men det är häcken full ändå. Hatar verkligen sådana dagar!! Sååå otillfredsställande som det någonsin kan bli och jag var helt sänkt och låg när jag gick i säng. Det är sådana gånger som min fru är bäst när det gäller. Det är när man ligger i sängen och summerar dagen och känner sig som sämst som hon “kliver in” och är som bäst:). Det är då hon plockar upp och påminner mig om alla saker som jag faktiskt gjort under dagen, låter mig växa och bli stärkt av allt jag åstadkommit. Det må vara att jag inte kunnat stryka en enda sak men att det är ett kvitto på att vi inte fått något gjort under dagen, stämmer inte!
Jag förstår varför jag blir missnöjd när mina förväntningar på mig själv inte infrias men jag förstår inte varför ska det vara så svårt att ge sig själv kredd för det man faktiskt åstadkommit?!!! Jag mår inte bättre av att fokusera fel, jag mår snarare asdåligt och jag får mig definitivt inte att stryka något mer på listan.

Idag när jag vaknar stirrar listan lika ilsket på mig men jag tittar på den med lite snällare ögon än igår 🙂IMG_1091

En sak som Anja är väldigt duktig på är att få oss ut ur huset. När det blir frustration och alla klättrar på väggarna så brukar det inte bli bättre av att försöka hitta på nått hemma.  Anja och Elvis har länge tänkt cykla till en liten cykelbana i skogen. Det blev Elvis första “långa” tur . Med lite hjälpande hand så fixade han banan och växte med uppgiften:)!!  IMG_1082IMG_1098

Maximilian valde bergsklättring och att jaga myror.IMG_1094 IMG_1093IMG_1089 IMG_1086

Är så tacksam att ha naturen nära där vi bor. Enkelheten att bara gå ut, upptäcka, få frisk luft och röra på kroppen är så underbart.

Kram på er! F

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. minsysterochjag.se

  Jag kan bara hålla med dig att det är frustrerande när listan man skrivit inte prickas av 😕. Men precis som din fru säger har du gjort så mkt annat bra o positivt än just de punkterna på listan o listan finns kvar tills man hinner ta tag i den. Ha en fin midsommar 🌸

 2. J

  Hej! Jag tycker också om att stryka saker från “listan”, så pass mycket så att jag kan skriva upp sådant jag gjort som inte stod på listan efter jag gjort det haha 😉 då får man med sakerna på listan och får stryka dem ändå 😉 du har säkert gjort sådant som bara råkat trilla ur listan men dom kunde stått där från första början 🙂

 3. Eva

  Jag är också en “list-människa” som verkligen triggas av att få stryka saker på att-göra-listan, och känner igen mig helt i det där att “idag har jag inte fått någonting gjort”.
  Men så insåg jag plötsligt att anledningen till att jag inte fått ngt gjort på listan var ju för att jag gjort massa andra saker som inge stod med på listan. Så för att få lite bättre koll och översikt på vad jag faktiskt gjort så skrev jag upp allt det jag gjort, och strök det på en gång!
  Plus att jag insåg att jag även måste skriva upp saker som
  – leka med barnen
  – handla
  – kramas med kärleken
  – sitta ner och ta en kopp kaffe
  – ta en tupplur
  Alltså att låta listan inte bara innehålla och mäta prestationer utan även “må-bra-aktiviteter”.

  Sedan kanske även tänka: “idag ska jag göra sånt jag ser att det behöver göras och som jag vill göra”, dvs går du ute på gården kanske du ser att du måste rensa en rabatt och då gör du det om du har lust med det. Går du in kanske du ser en gardin som sk hängas upp, då gör du det om du har lust med det 🙂
  Hoppas du får balans i “list-livet” och ibland kanske kommer ihåg att strunta i listans måsten 🙂

 4. Sandra

  Så härligt att ha naturen så nära. Tack för du delar med dig, så kul att få se och läsa om er. Hoppas ni får en fin sommar.
  Kramar Sandra

  1. filipparadin
   filipparadin

   Tack för att du alltid kommenterar och engagerar dig🙏🏻. Hoppas också att du får en underbar sommar. 🌸kram F

 5. Josefin

  Det ser helt fantastiskt ut. Vilken kul cykelbana. Verkar vara ett bra sommarlov tycker jag, att få växa i MTB-parken.😊

Annons