Bada naken eller chill?  – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Bada naken eller chill? 

Sällan har vi varit så avslappnade på midsommar som i år. Vi hade planer på att åka ut till ön Norrbyskär strax utanför Umeå för att få en lite utflykt och sist vi firade midsommar där var det riktigt mysigt. Men kompisarna som vi brukar åka med hade alla olika andra planer så vi smidde nya planer med Anjas systers familj. Barnen älskar sina kusiner och vi hade aldrig varit på midsommarfirande i Klabböle. En smörgåstårta och pannkakstårta med lite bubbel och jordgubbar. Grymt bra! Anja klev upp med Maximilian och gräddade pannkakorna så det var klart när jag kom ner med de andra barnen.

Vi hade planer på att cykla längs älven för att nå midsommarfirandet men en lång, mysig frukost med barnen satte lite stopp för dom planerna. Jag och Anja tog en god kopp kaffe och såg hur vi skulle stressa runt för att hinna och den där idylliska bilden av familjen cyklade längs älven insåg vi bara skulle bli tjat, gnäll och svettiga mammor som tappat tålamodet, så nej vi satte snabbt stopp för det. Vilken grej !! Normalt kör vi rakt in i kaklet bara! Men nu hann vi sminka oss lite och även stryka en skjorta och packa bilen utan att springa fram och tillbaka. Jag jublar åt mig själv att än så länge har jag hållit mina sommarmålsättningar väldigt bra! Hurra för mig!!

Hur som helst när vi väl kom till Klabböle hade vi turen att precis komma innan alla andra. Grym parkeringsplats och även innan Frida och gänget hade kommit. ( vilken nog var den första gången vi var före dom) . Emmi stegade iväg och valde en plats, hon har blivit så stor. En plast under ett träd för skuggan och även vid lekparken och nära en träelefant så att Elvis skulle hitta dit när han sprang runt. Älskade unge!! Hon går med stora steg i livet.
Maximilian somnade i bilen påväg ut så pannkakor och smörgåstårta intogs i ett lugn och proseccon var kall och god. Och som om det var välplanerat var det dags att smycka stången och resa den precis när vi ätit klart. Alla vakna barn deltog även om Elvis var lite skeptisk i början. När Maximilian vaknat kollade vi in Polisbussen och de “snälla poliserna som bara är agra på bovarna” som Elvis sa.

Klabböles midsommarfirande var verkligen i min smak. Massor av folk men ändå inte så att vi kände oss som packade sillar, Barnen sprang runt och hade fullt upp att upptäcka området så vi vuxna fick stunder att sitta ner och dricka kaffe och prata med varandra och även träffa vänner som valt att fira midsommar på samma plats. Frida skulle jobba natt så körde vi inte middag ihop utan åkte hem.

Vi bor grannar med våra kompisar, Johan och Johanna, som också körde midsommar hemma. Deras och våra barn har vuxit upp tillsammans, så där finns det inga frågetecken. Vårt hem är nästa lika mycket deras och tvärt om. Dörrarna stod på vid gavel så fort vi kommit hem och ungarna hängde hos oss tills deras föräldrar kom över med kall prosecco. Dom hade precis som vi bestämt att ha en lugn midsommar här hemma så vi bestämde oss för att vi skulle äta hemma var för sig och sen ta en gemensam efterrätt ihop. Älskar när det blir spontant utan stress. Kvällen avslutades med show på studsmattan där även alla vuxna deltog. Magiskt!

Antingen ska man vara ute i en stuga och slåss med myggen, bada naken och äta, dricka tills man spricker eller så vill jag ha midsommar som jag hade i fredags.

Hoppas ni hade en fantastisk midsommar! IMG_5890IMG_5900IMG_1268 IMG_1237 IMG_1227IMG_5883 IMG_5879 IMG_5872 IMG_5861 IMG_5859IMG_1186 IMG_1199IMG_1221 IMG_1220IMG_5896

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Susanne

    Ni är en sån inspirationskälla för alla ❤ jag blir så rörd när jag läser din blogg och den ger mig styrka. Tusen tack för det ❤