Kaos i familjelyckan – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Kaos i familjelyckan

Idag är det ingen vanlig dag för dag är det Elvis födelsedag! Som vi väntat och längtat, eller vi och vi Elvis. Han har räknat dagarna mer än en gång per dag. Han har till och med räknat så många gånger att vi tillslut satte upp ett numrerat lappsystem där han fått dra bort en nummer om dagen för att han enkelt skulle få en överblick på hur många dagar det var kvar.

Men gårdagens uppladdning inför dagen var minst sagt kaotisk och om jag hittills i sommar bara skrivit om hur bra, harmoniskt och fantastiskt vi har det kändes det som att verkligheten var på besök igår hahaha.
Allt började med att snickaren kom för sent som skulle komma förbi för att förbereda kommande jobb på vår gård, det må väl vara att han slirade lite på tiden och han kunde omöjligt veta att vi hade en födelsedag att förbereda men faktum kvarstod ändå att hela dagen började sitt “lidande” där och då. efter det rasade det i snabb takt…. och fortsatte när jag kliver in hos tjejen som skulle fixa mina naglar… när vi precis satt igång går elen på hela gatan…. där satt jag och funderade på varför i H-vete jag nödvändigtvis var tvungen att boka en nageltid när jag inte fixat naglarna på flera år och helt plötsligt bokade in en tid dagen innan Elvis födelsedag!! Hur tänkte jag !?? Jag vet av erfarenhet, och säkert alla ni andra också att det alltid är en helt del fix inför ett kalas och att man ofta inte har en massa “dötid” över. Men där satt jag nu utan att kunna göra något, bara vänta på att elen skulle komma tillbaka så att naglarna kunde bli klara.

Jag vågar knappt skriva , för jag har inte berättat det för Anja än… men nagelnotan kryddades lite extra av en parkeringsbot. Inte för att jag inte betalat eller för att jag stod på handikapp, utan för att jag hade lite bråttom när jag parkerade och var för lat för att parkera om. Jag stod ju ändå bara liiite utanför rutan men hade jag vetat att min lathet skulle kosta mig 600 kr hade jag varit nitisk! Om det är något jag är snål på är det just parkeringsböter, det finns få saker som gör mig så arg och det är såååå onödiga pengar. Igår ska jag villigt erkänna att jag blev galet arg på p-vakten, för det var så onödigt småaktigt. Men men jag hade gjort fel och han fick säkert provision så det är bara för mig att tugga i mig och betala så snällt.

Om dagen hittills hade gått i rakt motsatt håll är det inget mot för hur det kändes på Coop när vi och vår “Instagram harmoniska” familj åkte för att handla till dagens festligheter. Maximilian var galen, han gick helt banans och tillslut sprang vi runt mellan hyllorna och skyfflade ner allt vi skulle ha i vagnen för att så snabbt som möjligt komma oss ut ur butiken. I samma veva som vi svettiga sprang omkring där hör vi en hög röst säga: – Är inte det där Anja Pärson!!!? – Är det ANJA PÄRSON som har ett så skrikit barn!!! Ja vad svarar man på den…? Inget, För hur man än gör har tant redan bestämt sig och vad Anja än svarar kommer hon tycka att hon är otrevlig. Hon har dömt oss och vårt barn och i det läge finns inga rätta svar, utan det enda rätta är att låta henne gå. Tant gick och vi stressade vidare med en tagg i hjärtat för det är klart som sjutton att det är jobbigt när folk dömmer utan att känna oss.

Idag var det Elvis dag 🙂 Älskade unge! Emmi kom till oss igår för att vara här redan på morgonen ( egentligen är det pappavecka) Vi väckte en trött och förväntansfull liten femåring med sång och paket. Och om gårdagen var kaotisk har dagen idag återgått till det bättre även fast det varit maxat åt alla håll. Men visst är det fantastiskt att ha huset fullt med folk och barn som springer omkring och leker. Anja och Emmi gjorde en grym hinderbana där barnen var tvunga att samarbeta för att ta sig till fiskedamen, vi har ätit och fikat tårta så det sprutar ur öronen precis som det ska vara. Nu ligger Anja och jag helt utslagna i soffan och njuter av att ha ett lycklig litet födelsedagsbarn som sover i sin säng. Han slog nog personligt rekord och somnade på rekordtid :). Imorgon är en ny dag och då måste jag ut och träna för att inte slira på min målsättning när det kommer till träningen.

Ta hand om varandra! Kram F P1270787 P1270781P1270794 P1270802 P1270800P1270803 P1270809IMG_1737IMG_1736IMG_6465IMG_6467P1270822 P1270826 P1270824P1270848P1270860 P1270866

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Stina

  Skulle gärna höra mer om den där hinderbanan! Har själv upcoming barnkalas om en vecka 😂
  Älskar att läsa din blogg 🌸☀😊

 2. Sara

  För oss med barn som ibland går bananas på offentliga platser (fast, det gör väl kanske alla barn nån gång 😉) är nog stressen och de dömande blickarna lika “illa” vare sig man är Anja eller ej. Har själv gett upp handling med min son, åkt hem med honom till pappa igen för att sen åka tillbaks själv och handla klart 😊 . Andra gånger går det galant ✌️ .
  Kram på er och ha en fin sommar!

 3. Erica

  Jag bara älskar dina blogginlägg Filippa! DU beskriver en verklighet som många av oss lever i, en underbar verklighet där livet är här och nu! Ni involverar barnen i er vardag och tar inte alltid den enkla vägen, det gillar jag! Kram till dig och familjen!

 4. Margaretha

  Hahaha vilka härliga bilder inför kalaset😂Ni är ju helt underbara som går “all in” med ALLT! Hade jag träffat er på mataffären då hade jag lett mot er och sagt att det är ju lika för alla barnfamiljer(jag tar aldrig med mig familjen om jag ska storhandla,dom får va hemma med pappan) men jag tycker det är en enorm styrka att ni pallar fastän ni är kända, men jag är otroligt glad att ni bor här och blir glad när jag ser er, sist jag såg anja på affärn med en av era pojkar gick det så lugnt till så jag funderade på hur perfekta barn ni har?! Så skit i känslan av att alla känner igen er och va stolt!kram😃

 5. Anna

  Nästan varje gång jag läser bloggen översköljs jag av stress. Jag kommer att tänka på en reklam som gick på tv där någon kvinna stressade utav bara f.. för att hinna till den avslappnande yogan.
  Givetvis förstår jag att vi läsare får ta del av urval av en dag.

  1. filipparadin
   filipparadin

   Men varför läser du om du blir stressad? Det låter inget vidare i mina öron. Sluta följa mig istället och njut av stressfri tillvaro 😊. Om jag blir stressad i mitt egna liv tar jag ansvar för det själv. Ta hand om dig! Kram F

 6. Jeanette

  Men varför måste man påtala det, så onödigt.
  Tant är nog inte så gammal så hon glömt hur det var med viljestarka små barn.
  Om vi bara kunde vara lite snällare mot varann.
  Ja ungar skiker och mammor blir stressade,
  Där är baksidan av att vara känd, alla förväntar sig tydligen att barnen alltid skall vara tysta och välkammade.
  Men var glada för att ni har viljestarka, friska barn och sätt upp lilla skölden framför hjärtat för där skall inga tant taggar sitta!!
  Ha en go dag!
  Jeanette🌸

 7. Malinska

  Säg till nästa gång ni far på Coop med speedade barn så tar jag hand om tanterna. Klart som faan att Anja Pärson har barn fulla med liv. Varför skulle hon inte ha det? Mej veterligen tillhör hon människosläktet 😉