Osocial – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Osocial

Idag har det snurrat på sedan sommarlov var över på tv. Den lilla stund man har på förmiddagen innan det kickar igång efter sommarlov tog jag lite sovmorgon. Eller jag och Anja bytte av varandra. Jag somnade så sent igår. Fick inte hjärnan att sluta snurra även fast Anja låg och strök mitt hår som jag älskar kunde jag inte bli trött och somna in. Så imorse när det var min tur att gå upp med Maximilian var jag vansinnigt trött. Tur att Anja kom ner en timme senare och bytte av mig. Hon har en förmåga att sova hela nätter och även tungt så hon inte vaknar när Maximilian vispar runt i sängen medan jag kan vakna av ett knappnål i golvet. Anja är morgonpigg och jag kvällspigg så man kan säga att vi kompletterar varandra utmärkt när det kommer till småbarnsåren. Vi har varit hemma länge nu och de senaste dagarna har det varit fullt hus med födelsedagar och kompisar som hängt runt. Jag älskar verkligen att det bara flyter på, se barnen ha roligt och att det inte finns så många måsten. Men efter lite dålig sömn och även några för sena kvällar tryter orken. Idag hade jag verkligen behovet av en sommarstuga dit ingen kommer och jag bara kunde ligga i en hängmatta och bry mig väldigt lite om vad världen runt omkring mig gör. Tröttheten har tagit sitt grepp och nu måste jag verkligen sova bättre i natt och framför allt gå i säng i tid!!

Men trots att jag är trött och verkligen behöver vara så osocial som det bar går just nu är jag riktigt glad över dagen.

Efter kl 10 kom grannarnas barn förbi. Vi skulle göra samma hinderbana Elvis hade på sin födelsedag fast den här gången skulle vi utöka svårigheten då Emmi och grannarnas barn skulle vara med. Agnes fyller år dagen efter Elvis så vi gjorde en lite gemensam förmiddag för att fira våra barn.  Emmi kom cyklade ifrån sin pappa och sen startade vi med hinderbansbygget. Jag älskar att Emmi har börjat kunna cykla ifrån sin pappa när hon vill komma och hänga lite med oss, hon har verkligen blivit stor nu och det gör allt så mycket lättare. Elvis var riktigt taggad och blev stolt då han fick köra team med grannsonen Viktor i hinderbanan. Vi delade upp i lag och fokuserade på att de var tvungna att sammarbeta för att lyckas ta sig igenom banan. Många av er har frågat om vad vi gjorde för slags banan. Egentligen tog vi bara av saker vi har hemma och inspirationen tog vi ifrån labyrint. Liten balansbana med ögonbindel där den andra måste hjälpa till att beskriva hur den som inte ser ska gå, sen memori för att hitta par och för att komma vidare till andra hinder. cykelbana med svårigheter som en smal planka eller annat. ja ni fattar . Det som de tycket var roligast tror jag var när de skulle smälla sönder vattenballonger i studsmattan, svårare än vad man tror om man bara får studsa sönder dom utan att använda händerna till hjälp.

Hur som helst blev det en lyckad hinderbana som gjordes i omgångar. Efter det hann klockan bli lunch och vi snabbt fixade lite hamburgare och korv som både vi och grannarna lyckades skrapa ihop ifrån frysarna. Kaffe, saft och bullar efteråt. Efter det sjönk orken på Maximilian och han fick somna i vagnen medans de andra barnen hoppade in i Jacuzzin. Det är sådana här dagar då vädret inte riktigt är supervarmt men ändå för fint för att vara inne som jacuzzi är oslagbar. Jag tror ungarna var i badet över en timme. Efter Maximilian vaknat, även han badat lite bröt vi upp festen och hängde lite själva på altanen då solen äntligen värmde på ordentligt. Jag och Maxi följde Emmi en bit hem med cykeln och sen var det dags att fixa med middag för Frida ( Anjas syster)  och kusinerna skulle komma och fira Elvis. Dom var dödens hungriga när sladdade in på gården så snabbt fram med spagetti och köttfärsås så det sprutade ur öronen. Efter var barnen återigen fulladdade med energi för fortsatt bus och ännu mer bad innan läggdags :):):)

Ja som ni fattar gick dagen i högt tempo! Som vanligt skulle man kunna säga. Så nu ska jag sätta mig och drömma mig bort bland instagramsköna bilder på folk som ligger och latar sig vi poolen någonstans i världen med en drink på sidan och solbränd hy för solbränd har jag inte hunnit bli än den här sommaren och jag längta såååå efter att åtminstone få en liiiiten brun ton. Anja har lovat mig att sommaren kommer andra veckan i juli. Mitt hopp håller krampaktigt fast vid vad hon lovar :D:D:D

Ta hand om er! Kram FIMG_6509 IMG_6505 IMG_6501 IMG_6498

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.