Idag åkte vi till en större pool – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Idag åkte vi till en större pool

Igår hade vi bestämt oss för att åka till en större pool än hinken Maxi försöker doppa sig i vi skulle till badhuset. Navet, det omskrivna och spektakulära badhus som Umeå har mitt i stan. Jag ska säga att jag dragit mig för att åka dit eftersom jag har varit en av dom som varit starkt emot att bygga badhuset mitt i stan och inte i utkanten. För även om jag bor med min familj i ett bostadsområde med gångavstånd till badhus och centrum är jag emot ett bygge som driver biltrafik in i stan när vår vision i Umeå är att minska trafiken inne i centrum. Dessutom, enligt min mening, tycker jag att det finns mer passande områden som knyter an bättre för att främja turismen. Men eftersom politikerna i Umeå inte lyssnade på oss invånare står vi nu med ett jätte badhus mitt i stan. Men nu när det står klart ville jag åka dit och blida min uppfattning om slutresutatet. Det blev inget bad igår då ingen av oss som skulle på dit var på hugget och allt blev utdraget och vädret var fint.

Men idag blev det av! Vi satsade på att åka direkt då det öppnade kl 10 för att maxa dagen och för att Maximilian inte skulle bli för trött innan hans vila.  Det blev ett toppen dag! Pojkarna var superglad då Emmi och hennes pappafamilj hängde på. Efter att Elvis varit på intensiv-simskola under maj månad så har han äntligen kommit över rädslan för vatten och hoppar i som om han aldrig någonsin badat på land i 4 års tid. Han chockade och åkte även rutschkana. Maximilian däremot har det alltid varit full fart på och lyckan när hans kropp möte vatten var oändlig. Idag var han ivrig på att lära sig simma som sina större syskon och efter mycket kämpande fattade han tillslut hur han skulle förflytta sig själv genom att sparka med benen, innan har det mest varit ett virrvarr av olika rörelser :).

Mitt betyg på navet då?. Ja jag vet inte riktigt. Har svårt att bestämma mig om jag sak såga hela badet eller om det är ok. Jag hade stora förväntningar på detta bygge som varit så mycket snack om.  Det jag tycker än så länge är att för små barn som Maximilian var barnpoolerna katastrof. För branta rutschkanor som gick alldeles för snabbt och som han slog huvudet i. Den ena kanan som var lite mindre brant hade för kort landningsområdet så barnen krockade med varandra. När man har små barn vill man kunna ha uppsikt hela tiden vilket var i princip omöjligt då det var ett jätte monument i mitten av poolen. Dumt!! För Elvis fanns det inte så mycket. Han fick inte åka de stora rutschkanorna då de var ifrån 7 års ålder. Den enda kana han kunde åka var rena “näsrensaren”, helt fel dimensionerad. Efter ett åk och massor av vatten i näsan och munnen blev det inte fler åk i den av Elvis :(, vågmaskinen var för läskig och krävde att en vuxen var tvungen att vara med hela tiden, klätterväggen var också för stor för honom. Så Elvis bästa pool var den som man kunde höja golvet till  90 cm djup där han kunde bottna och även varm så ingen av oss frös:). För mina pojkar var det 5 av 10 skulle jag säga men det höga poängen beror mest på att vi var tillsammans allihopa och hade en kul dag med familjen… med andra ord poängen stod vi själva för hahaha

Ta hand om er! Kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.