Filippa Rådin

10 Snabba restips

Äntligen klippor och havet på riktigt!! Efter Falkenberg har vi förflyttat oss till Marstrand i några dagar. Ifrån sandstränder till klippor, små fiskebodar och spännande miljöer att leka pirater på. Tänkte snabbt skriva ner lite tips som vi har gör livet med barn på resa lite lättare. Det finns egentligen hur mycket bra tips som helst så ni får supergärna dela med er av era erfarenheter så kommer vi alla bli grymma resproffs tillslut :).

10 SNABBA FRÅN RÅDIN / PÄRSON:

 1. Ser alltid till att vi har lite mellismat med oss. Bananer, chips, festis och småyoghurt.
 2. Packar alltid en separat väska med ombyten som man snabbt kan ta med när vi gör något
 3.  En liten paraplyvagn är grym att ha då det inte alltid finns plats på restauranger eller annat för den stora vagnen. Vi använder oss av YoYo som även går att ta med in på flyget då den ryms under sätet och uppe i väskförvaringen.
 4. En väska i bilen med bara badkläder och handduk när en härlig strand dyker upp kan vi snabbt hoppa i vattnet.
 5. Små paket med torkisar i alla väskor och i bilen.. Det sölas och kladdas hela tiden.
 6. Resväskor i olika storlekar. Vi har två väskor nu med hjul och sportväskor som är mjuka så det är lätt att packa och stuva runt i bagaget.
 7. En separat väska för alla regnkläder och stövlar. Man önskar man slapp ta med regnkläder men den svenska sommaren….. Men det är supersmidigt att ha allt på en plats då man är 5 i familjen, börjar det regna vill man ha koll på var man har grejerna.
 8. En matlåda att ta matrester i som barnen kan äta senare. Fler och fler ställen har micro nära tillhands och vill man värma mat brukar det inte vara några problem.
 9. En liten termos att ha varmvatten i . Varmakoppen och välling.
 10. Handtvättmedel om det behövs tvättas något

När det gäller vagn valde vi en smidig löpvagn tillsammans med paraplyvagnen som vi kan träna med tidigt på morgonen och även ta oss fram på västkustens alla spännande utflyktsmål. Det är Inte alltid så att man kanske har plats för två vagnar men för oss är det lite av en prioritering då vi vill vara så rörliga som möjligt.

Ta hand om er! Kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jeanette

  Vad härligt att ni är på Marstrand! Så otroligt härligt där! Önskar en fortsatt härlig semester!!☀️

  1. Karro

   Passa på att uppleva mer av västkusten om ni har möjlighet när ni är här. Vi har hyrt en stuga i Lökeberg denna veckan och har varit på utflykter runt omkring, Åstol kan jag varmt rekommendera.