Filippa Rådin

Vänner som bor 70 mil bort

Resan fortsätter och nu har vi kommit till Göteborg. Här är vi bara för att hänga med vänner som bor helt fel, eller ja de kanske tycker att de bor helt rätt men om man tänker på Emmi och henne kompis Maja så är det inte optimalt att vi bor i Umeå och de bor i Karlstad. Vi lärde känna den här familjen i Sälen när vi var där och jobbade lite och hade barnen med så att de fick sig en tur till Sälen. I backen träffade vi på Katarina och hennes dotter Maja och sedan dess har de två underbara flickorna varit kompisar och håller ständig kontakt. Bonusen för oss är att Katarina och hennes man Thomas är härliga och likasinnade som oss och har även en son som är lika gammal som Elvis som också har superkul ihop. Så nu försöker vi hitta på en del saker tillsammans med jämna mellanrum. Det har varit att bada i Åre på hösten till att vi åkt till Karlstad till att de var och såg Anja dansa i Let´s Dance. Nu strålar vi samman i Göteborg. Liseberg och Universeum ska avverkas.  Igår blev det äntligen dagen då vi möttes igen. Emmi och Elvis har längtat i flera dagar och nästan tjatas hål i huvudet på oss! Och eftersom det skulle vara bra väder på fredagen och dåligt, idag lördag, så tänkte vi taktiken tvärtom. Alltså vara inne när det är sol och ute när det är regn. Och eftersom det var fint väder igår var det, enligt personalen, betydligt mycket mindre folk än vad det brukar vara  på Universeum, så första dagens taktik gick gått hem :)!

Så härligt att ses igen och det är som vi startar ifrån där vi lämnade sist. Barnen fann varandra direkt och vi vuxna kunde slappna av när alla hade varandra igen. Alla barnen är väldigt lika varandra både i humör och sätt så att umgås med den här familjen funkar bara så himla bra. Det är befriande när man kan släppa garden med andra familjer och bara vara. Alla är vi i samma båt och hjälps åt i allt. Det som var häftigt att se var hur Maximilian direkt kände igen Katarina, han är bara 2 år och har inte träffat henne så många gånger men det satt direkt, han tyr sig nästan mer till henne vissa stunder än till mig :):)

Väl inne på Universeum så gick det väldigt snabbt i början. Maximilian tog tempot, ville se allt så fort det bara gick och vi andra försökte nätt och jämnt hålla hans tempo hahaha.  På morgonen köpte vi en ryggsäck med ett band man som vuxen kan hålla i. Det var räddningen så mycket som han sprang runt, Anja och jag turades om att hänga som ett sträck bakom. När vi i stortsätt hade plöjt igenom allt fick vi möjligheten till att mata djuren. Kidsen var lyriska och vi blev guidade runt av världens bästa ”Lill Eric” .Att se barnens lycka över att komma nära djuren var helt underbart. Vilken dag vi fick!❤️

Kram F universeumuniverseum universeumuniverseum universeum universeum universeum universeum universeum universeum universeumuniverseum universeum universeum universeum universeum universeum universeum universeum universeum

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Hej!

    Vart köpte ni väskan med remmen, vi skulle behöva en till våran 1,,5 åring som går under namnet Raketen. Såg att den fanns på nätet men vi skulle behöva en lite akut

    1. filipparadin

      😄😄😄raketen, bra namn! I Göteborg? Babyproffsen vid grönsakstorget. Lycka till med Raketen och Götet. 😊kram F