O NEJ! Snart är det över – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Annons

O NEJ! Snart är det över

Jag tror de flesta av oss har lite lätt ångest över att sommarlovet är snart över. Vad är det som händer när allt drar igång igen!? Vissa av er kanske redan har börjat och andra är som vi inne på sista veckorna. Det första jag börjar fundera över är vad vi har anmält kidsen till under hösten? !! Vet att vi fixat ridlekis för Elvis. Vad är det för grejer han ska till det? Har vi hjälm och rätt stövlar?! Har vi koll på när allt börjar? Jag ska erkänna att jag är i lite chock över mig själv faktiskt, att jag har börjat att ha koll på kläder och prylar i god tid!! Kanske inte med samma framförhållning som “supermorsorna” har men tidigare år brukar jag knappt vara med i matchen när det det hela drar igång.
Våra barn brukar alltid vara de som inte har stövlar eller något annat när skola och förskolan börjar. Och i år har vi redan nu börjat inventeringen… vad har hänt!?,. Kanske är det Emmi som börjar vara i en ålder där det verkligen inte får vara fel jacka eller andra saker. Allt ska vara i ordning och vi måste ha koll på allt kring henne då det är jobbigt att vara den som åker mellan familjer och inte har det hon vill ha på rätt ställe alla gånger. Jag vet att vi haft diskussionen tidigare om vilka aktiviteter och hur många barnen ska ha och i vilken ålder.

TÄNK!! När alla våra barn har aktiviteter. Shit!! 3 barn man sak ha ordning på med tider och prylar. Ni fattar väl att jag inte riktigt är lämpad för framtiden…hahaha

Dom senaste kvällarna har Anja och barnen kommit in överlycklig. Nya grannar har börjat hänga ute på gatan med cyklar, kickbikes och skateboard. Alla kidsen springer runt och försöker lära sig nya trick och härma en av dom större. Det är så underbart härligt att se och höra. Och plötsligt avbryts leken med det mest klassiska när alla skriker BIIIL och springer till trottoaren. Kan det blir mer likt än när man själv var mindre. För när det gäller spontanidrott så är jag helt för att barnen gör hur mycket som helst!! Vad är bättre än att de är ute och springer och testar på olika saker på deras egna bevåg och genom lek. Jag är inte säker på att alla dessa aktiviteter som vi sätter våra barn på som är uppstyrda och organiserade är så himla bra alla gånger. Hur tänker ni kring barns aktiviteter?

Stor kram FIMG_2939IMG_2940IMG_2944 IMG_2948IMG_2953IMG_2951

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Fredrika

  Hej,
  jag måste bara säga detta.. att det är något med er yngste sons kroppsspråk som är så påtagligt, jag vet inte, det är en känsla av att han har en balans och ett sätt att röra sig som får mig att känna att han kommer att bli en stor stjärna i någon sport.. Varje bild, då han står så stabilt eller åker helt klockrent på en skateboard, hans ben, hans överkropp och armar.. ja, jag bara känner att han har Anjas stadiga atletiska “utstrålning” i hela sin person. Dessa bilderna är inget undantag.
  Jag tror på riktigt att han kommer att bli en alpin världsstjärna precis som sin mor, bara genom att ha sett bilder på honom. Ända sedan han lärde sig stå och gå så har jag förvånats över hur liksom atletiskt han redan tycks röra sig.
  Är detta något ni har tänkt på? Att han har en grym balans osv? Jag håller tummarna att min känsla är rätt och att världen kommer att få njuta av ännu en gigantisk världsstjärna av Anjas kaliber om 15-20 år, det hade varit fett roligt!
  Håll gärna i denna kommentaren och se om min känsla visar sig vara rätt, om han faktisk har samma tunga kroppsspråk som Anja.
  Klem fra Fredrika

  1. filipparadin
   filipparadin

   Hahaha vad rolig du är. Precis som du skriver är han stabil och är oerhört fysisk men om han sedan vill hålla på med idrott och dessutom blir framgångsrik återstår att se :). Det är bara han själv som kan bestämma och känna vad han kommer att vilja med sin framtid och än är det väldigt långt tid kvar. Vi som familj lever väldigt mycket i nuet och ser våra barns utveckling där dom är just nu, att lyckas som idrottare, även om man har alla förutsättningar vet vi av erfarenhet är en lång väg. Men kul att du följer oss och ser Maximilians potential :):):). Stor kram på dig! F

 2. Camilla

  Kul att ni valt ridning. Det gör min son med funktionshinder oxå o ett litet råd fast ni säkert har stenkoll. Egen hjälm o ridväst sen bra stövel med klack på så foten inte åker igenom stigbygeln. Tycker ni är en superskön familj

 3. Sofia

  Vi har en femåring och en ettåring. Femåringen kommer i höst ha två aktiviteter. Det kommer vara dans och simskola. Jag tycker generellt att två aktiviteter är vad vår familj hinner med. Nu när hon är fem är två aktiviteter nästan för mycket men eftersom hon behöver lära sig simma med tiden så får det liksom gå. Just nu går hon bara femton timmar på förskolan så vi har mer tid nu när vi är föräldralediga än vas vi kommer ha efter jul när vi båda jobbar igen. Hon är inte heller så trött efter förskolan utan orkar med en aktivitet efter.

  1. Flisan

   Intressant hur olika det är, vår 4-åring går på mini-rugby och simning och har haft de 2 aktiviteterna sen han två (innan dess bara simning). Nu i september börjar han skolan och kommer då spela tennis på fredagar eftersom det är istället för fritids. Även om han är liten så är han så himla redo för skolan men det blir långa dagar, skola 8.20 till 4.10, sen fritids.

Annons