Filippa Rådin

10 bra saker med hösten!

IMG_1184Har så svårt att känna samma förvåning som vissa människor bemöter mig med när man säger att man bor i Norrland. Att man självman valt att bo på ett snösäkert ställe.
Jag älskar verkligen alla årstider och skulle aldrig kunna vara utan en enda av dom. Det är ju liksom därför dom finns för att man alltid ska ha något att se fram emot och längta efter. Eller vad har ni för känslor nu när vi har höst och jobbstart framför oss?

Så här tänker jag, även fast jag älskar tanken på möta hösten, krypa upp i soffan bredvid Anja med en varm kopp te och dra filten över mig så kan även jag känna en sorg över att vi är på väg att lämna sommaren med allt underbart som den hör till. Men för att inte stanna i negativa tankar fokuserar jag på att se fram emot det som gör att jag älskar hösten.

Det här ser jag fram emot:

1.Tända ljus! Jag älskar att tända ljus när det börjar bli mörkare ute, vi har alltid ett härligt doftljus innanför dörren i hallen för att mötas av god doft.

2. Bra bok/ magasin. Ligga i soffan efter att kidsen lagt sig och läsa en bra bok eller frossa i magasin. Älskar den lyxiga känslan av att gå hem från mataffären med dagens middag och en massa magasin i påsen, lägga barnen och veta att magasinen ligger i köket och väntar på mig 🙂

3. Varmt bad. Överraska Anja med att hälla upp ett varmt bad eller att man själv har ett bad att se fram emot.

4. Tända brasa. Bland det bästa jag vet är när Anja tagit barnen på morgonen, frukosten står framme, hon spelar grym morgon musik och sedan tänt en brasa! Den känslan är maxad och svår att slå, dessutom smakar frukosten ljuvligt!

5. Jul.  Även fast det känns som att det är långt till jul kommer den alltid snabbare än vad vi själva är med. Faktum är att så fort vi avklarat höstlovet kan vi redan börja planera inför julen. Är det inte underbart, I år är mitt mål att vara ute i god tid och inte stressa in i det sista Därför ser jag fram emot julen och min nya målsättning. Jag vill överbevisa mig själv att vi kan ha en grym framförhållning i år 🙂

6. Pyssel. Tid för pyssel med barnen, älskar att sitta ner och pyssla med barnen och på något sätt känns det som att vi alla i familjen är mer pepp på det under höst och vinter tid.
7. Plocka svamp och bär. Dra på sig stövlarna och tjocktröjan och åka upp till fjällen med Anja och plocka svamp är det bästa jag vet. Att sedan ta en av dagarna till en utflykt med barnen, ta med sig lunch och laga mat över eld är som ren glädje.
8. Köpa lokalodlade grönsaker. På hösten är det alltid bondens marknad här i Umeå, då köper vi alltid massor av grönt som jag förväller och lagar till för att bunkra i frysen. Känner mig aldrig så rik som när vi fyllt frysarna med grönskar, svamp och bär.
9. Tid för att fixa och ändra i hemmet
10. Krispig höstluft, bär och svampplockning. Att vara ute i skogen med hela familjen är bland det bästa! Alla i vår familj älskar det lika mycket och det behövs aldrig något massiv övertalningskampanj för att få ut oss vilket är så skönt. Vi pratar redan om att vi ska köra igång med våra spontana grillmiddagar i skogen. Man behöver inte krångla till det bara en korvring och lite tillbehör. Att allt smakar bättre ute gör det så mycket lättare. IMG_1549IMG_1079 IMG_1565IMG_1560 IMG_1582IMG_1191IMG_1179
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofie

  Uppskattar också att bo i Norrland, där vi verkligen har olika årstider. Har du något tips på doftljus? Tycker att många doftar för starkt och syntetiskt. Tack på förhand!

 2. Dema

  Jag ska också vara ute itid iår. Första julklappen köpte vi igår och nu är det bara resten kvar. Med 6 barn ska jag försöka minimera kostnaderna till december

  1. filipparadin

   Grymt imponerande!Men det är när man är ute i god tid som man hinner tänka ut dom bästa presenterna som inte alltid är dom dyraste. Lycka till! Kram F

 3. Kerstin

  Blev just klar med årets julklappar…rekord för mig som brukar vara klar till 1:a advent…Jobbar man inom handels vet man att i december handlar man inte julklappar…då gör alla andra det och inget av det man vill ha är antingen slut eller i fel färg…

  1. filipparadin

   Imponerande, det kan man kalla framförhållning!!! Önskar att jag var lika effektiv som dig :). Ta hand om dig Kram F

 4. Camilla

  Jag älskar hösten! Den vackraste årstiden med färgsprakande natur och krispig klar luft!! Och efter den kommer ju den bästa tiden på året! Vintern! (Inte undra på att vår familj flyttat norrut…)

 5. Morgan

  Lite avundsjuk på dig som har alla årstider kvar :-/. Flyttade till Gbg för massa år sen och tyvärr så har allt flutit ihop till en röra… den riktiga höst, vinter, vår finns ju inte här. Men just hösten är ju min favorit årstid med allt det där som du sa :-).. gå på långpromenad och bara se all natur finns det inte mycket som slår :-).

  1. Jeanette

   Nämen Morgan sååå illa är det inte!😆 Ta på dig ordentligt nästa gång det regnar och stormar och åk ut till Nääset och bara njut!!
   (Sen har vi ju bra väder ibland😃)

   1. filipparadin

    Ha ha ha gillar din inställning även fast jag tycker att det typ kan blåsa ”igenom en” nere hos er 🙂 . Stor kram F