Filippa Rådin

Trött på allt

Jag har varit helt osynlig i flera dagar både på instagram och här, Ibland blir jag bara sååå trött. Trött på allt, trött på att livet snurrar på, jag ifråga sätter både mig själv och vad som egentligen är av värde. Så känner jag just nu och jag har varit tvungen till att ta några dagars paus ifrån att synas. Dagar som nu funderar jag mycket över vad ger jag er? Är det jag skriver till er verkligen något som intresserar? Hur skulle jag kunna göra bloggen bättre, vad vill ni läsa men framför allt SKA jag fortsätta skriva? Vad är det som är intressant med det jag berättar för er och vad är det som egentligen är så spännande med mitt liv?
Just nu vet jag faktiskt inte.
Det jag precis just nu skrivit är kanske det mest nakna jag någonsin skrivit till er. Jag är ofta positiv och försöker inte älta allt för mycket, sån är jag och i team med min fru blir jag stark i mina tankar. Man kan nog lätt tro att jag aldrig har några dippar när man läser min blogg men så är det inte för någon. Inte ens för mig.

Skillnaden är kanske att jag med åren inte är rädd för mina dalar, det är i motgångarna som vi blir kreativa, starka och styr vi våra tankar rätt och hittar lösningar. OM vi tillåter oss att vara som vi är men också försöker se framåt. Livets arbete är inte gratis och vi har inte råd att lägga oss på rygg och tro att någon annan ska ”fixa biffen” den måste vi göra själva även om vi kan ta hjälp.

I helgen åkte jag upp med Emmi till mamma som har sålt sitt föräldrahem för att hjälpa henne att städa ur och sortera upp. Jisses vad grejer! Huset är stort och dessutom har det flera byggnader…Min mormor har sparat på ALLT från korta snörstumpar till fina möbler. Jag erkänner att det var inte det jag såg fram emot mest den här helgen, jag hade mycket hellre åkt med Anja och pojkarna för att andas fjälluft.
Så här efteråt känner jag att det var befriande att städa och rensa ut gammalt. Älskar att jobba med kroppen, då kan man släppa allt man har i huvudet för ett tag och ge sig ny energi. Att dessutom få egentid med Emmi och mamma händer inte allt för ofta och  under helgen insåg jag också hur viktigt det är att ge varje barn egentid. Tid där man får prata till punkt utan att någon annan pockar på eller vill göra sin röst hörd. Tid för mig som förälder att se mitt barn som egen. Jag tänker att vi inte behöver ge dom en hel helg utan att det räcker med att ta ett av barnen själv ner till biblioteket eller på en fika och att jag och Anja turas om. Att bara vara med ett barn i taget ger ett helt annat lugn och det är positivt ur så många aspekter. Så framöver ska vi ge varandra lite mer av varandra till varandra :). Hur låter det? Vad gör ni för att boosta er familj?

Ta hand om varandra! Stor kram FTradgard Solsida Lekstuga2015-12-31 23.00.00-7Älskar mammas trädgård det är det vackraste jag vet!Trädgård2015-12-31 23.00.00-18 2015-12-31 23.00.00-28 2015-12-31 23.00.00-252015-12-31 23.00.00-332015-12-31 23.00.00-47 2015-12-31 23.00.00-61 2015-12-31 23.00.00-65 2015-12-31 23.00.00-73 2015-12-31 23.00.00-81 2015-12-31 23.00.00-75IMG_3120 IMG_3125 P1011455 P1011471P1011492

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kickan

  Hej Filippa! Jag är följare av din blogg sen i våras och känner mig ”hooked” av den! Fortsätt gäärna att skriva! Om – precis det du gjort hittills, tycker jag. Blandningen av jobb, vardag, resor, småbarnsliv o allt annat, tilltalar mig. Även dina fina foton av fina detaljer o stilleben, och av familjefoton som ger känslan av aktivitet.

  Det som jag ändå gillar mest med din blogg o verkligen gör att jag vill läsa mer, är dina beskrivningar av din kärlek till familjen, alla era barn, och känslan av hur familjen blir komplett när Emmi är med er. I Love it! Den boostar mig att tänka på min familj o se allt det fina i våra barn – i det familjekaos som kan råda i en 3-barns familj. Det är oxå så fint och läsa om din och Anjas kärlek till varandra, om hur ni peppar, stöttar och är förenade. Det känns så äkta. Den läsningen har varit en bidragande del i att jag har tagit mig ur en svacka med min sambo. I dina kärleksfulla beskrivningar har jag fyllts av positiva känslor o fått mig att se det fina i den kärlek som jag o min sambo delar. Tack Filippa💗💗💗

 2. Julia

  I’m just catching up on the blog and still wanted to let you know, that I really enjoy your regular blog entries. It’s a unique look into a little part of your family life. A modern, very beautiful family. What I appreciate the most is the honesty of your words. What you talk about are things, that everyone can relate to and most of your entries are thought provoking. Almost like sitting together with friends and discussing life. That’s what I like the most. I don’t really care about anything fancy other than normal regular life. Especially at a time where so many people just try to show their perfect side on the internet. No reason to hide one’s flaws. They are beautiful just the way they are.
  Excuse me for answering in English. Sadly I can’t speak Swedish so I have to answer in English.

 3. Kicki

  Älskar att läsa din blogg för det är så ärlig och äkta. Du och din fru verkar vara så härliga och underbara och det ni har är ÄKTA kärlek!

 4. Sandra

  Bästa Filippa.
  Det är tillåtet att känna som du gör och ta några dagars paus. Det gör jag med ibland från nätet.
  Jag tycker verkligen om dig och din blogg just för att du delar med dig av ALLA sidor. Inte bara glitter och glamour. Då skulle det BMI tråkigt att läsa. Intressant att få se er ”vardag” oavsett om det handlar om en dag på röda mattan eller en dag i skogen.
  Jag har tyvärr ingen egen familj så inga barn som kan boosta mig. Men en nära barndomskompis och hennes 3 barn ger mig glädje.
  Som förra veckan när 8 åriga tjejen ringde och frågade om jag kunde passa henne. Hon hade fått välja mellan mormor och morfar och mig, -Sandra vill jag vara hos sa hon då. Kan inte annat än bli glad. Det blev en dag på badhuset, vilket hon önskade 😊
  Denna dag gav mig glädje och energi 😍

  Stor varm kram till dig
  💕💕💕💕

 5. Stina på LOPPI

  Så vacker trädgård, är det där du är uppväxt då? <3 Så viktigt med egentid för varje barn, spelar ingen roll ålder på dem. Stor kram!!

 6. Maria

  För mig tog det inte lång tid att vilja fortsätta läsa och följa din blogg. Varje gång jag läser ett blogginlägg som du skrivit så tycker jag du är helt fantastisk och unik människa. Den blandning och variation som du delar med dig av är så bra. Det är intressant att följa ditt liv med Anja och barnen, alla resor och äventyr ni åker på och saker ni får göra som offentliga personer. Att du väljer skriva ett öppet inlägg om att du behöver stanna upp och hämta ny energi visar oss läsare att du är som många andra människor. Du skäms inte för att du har dagar som är bättre och sämre. Din öppenhet och framförallt ärlighet gör att din blogg blir speciell och inspirerande så fortsätt som du gör.

  Tack för att du finns och tar dig tid att dela med dig av ditt liv 💕

 7. Linda Johansson

  Älskar din blogg och din insta!
  Kul och intressant läsning även om man har barn själv. Har bara 7 syskonbarn men dina tips och sånt brukar jag berätta för syskon eller vänner med barn.

  Kram
  Linda 💞

 8. Sofia

  Tycker jättemycket om din blogg för att den är ärlig och inte plastig liksom. Äkta känslor både positiva och negativa. Det är så fint att läsa om din och Anjas kärlek också!

 9. Katarina

  Älskar hur du här svänger från fjällresor, glamour, sömnbrist, renovering och barnliv. Ibland bubbelgumsrosa och ibland brutalt ärligt,. Befriande och härligt för oss som följer ert lite galna liv .Ibland orkar vi, ibland tar orken slut en stund., och det är skönt när man inte känner sig ensam 🙂

 10. Josefin

  Hej Filippa. Blir glad, stärkt och får inspiration av att läsa din blogg. Fint att ni delar med er av alla upp och nedgångar i familjens småbarnsår och livet generellt. Ni är jättefina varma, människor som inspirerar. ❤️

 11. Bea

  Hej!
  Jag tycker om att läsa allt du skriver för att det grundar sig på er starka relation och gör att det aldrig är förutsägbart vad du väljer att dela.
  Kram Bea

 12. Lena Håkansson

  Hej Filippa!
  Jag gillar verkligen din blogg och era aktiviteter på Instagram. Jag gillar att det är högt och lågt, vardag och fest, bra dagar o h mindre bra dagar. Er kärlek till varandra och barnen lyser igenom allt. Gillar den osminkade vardagen lika mycket om inte mer som festen. Fortsätt på inslagen väg i bloggandet.
  Ha det bäst☺
  Lena

 13. Jeanette

  Jag har fastnat för din blogg för just sådana inlägg som detta.
  Ärligheten att berätta att ibland måste man bara pausa från all tillgänglighet.
  Du är glad, sprudlande, kärleksfull, trött, ibland arg, uppklädd, träningsklädd och oerhört kreativ allt i en härlig blandning.
  Vi vill läsa och följa helt enkelt för att du är
  Filippa med allt det som är unikt med dig.
  Sen blir jag varm om hjärtat att ni är två mammor som teamar så gott i familjelivet.
  Så fortsätt! Och känn dig fri att pausa ibland, det mår vi alla bra av!
  Kram 😍

  1. susanne

   Jag håller helt med Jeanette. Bloggen är ärlig och helt och hållet fylld med kärlek! Jag blir glad av att läsa den.

 14. Anna

  Tack för ditt ärliga inlägg. Det stärker mej. Jag har själv 4 st barn med ( samma man) och är skild nu sedan 10 år. Har det jobbigt i perioder av mkt ifrågasättande mot mej själv . Känner dåligt samvete inför barnen att jagär en dålig förebild osv. Så ditt inlägg nu att dalarna stärker en 🙏. Tycker din blogg är fylld av fint familjeliv och goda råd, mkt kärlek . ❤️💫 Fortsätt med det Filippa,. Var alltid ärlig. Då alla andra redan är upptagna . Du ger glädje och hopp 💎

 15. Maria

  Jag läser din blogg för att jag tycker att din och Anjas kärlek är så underbar. Så självklar. Så inspirerande. Att du är ärlig, ger oss livet, oredigerat. Det ger mig som läsare så mycket. Alla har sina svackor, hemmet är inte alltid perfekt och småbarnsåren är tuffa. Det du visar, genom ditt sätt att skriva är att så länge kärleken är stark så tar man sig igenom dom tuffa tiderna. Fortsätt blogga som du gör, du ger många energi och inspiration!

 16. Malin

  Jag vill fortsätta läsa om vardag blandat med kändisskap, känslor, humor och allt där emellan. Så himla skönt att ibland känna igen sig i känslor och situationer å samtidigt ibland få Insperation och skratt. Jag blir glad av att läsa din blogg, glad och varm. Ibland oxå ledsen och tagen givetvis. Fortsätt som du gör. Ha det gott.

 17. Ann-Sofie

  Jag som småbarnsförälder tycker det ger mycket att läsa om andra som lever med småbarn. Det kaos som kan vara, att man känner otillräcklig och tappar det ibland. Medan det samtidigt är en härlig tid. Så fortsätt gärna att dela med dig av er vardag. Kram

 18. Malin

  Jag var med och rensade i min pappas föräldrahem i sommar. ”Allt från snörstumpar till fina möbler” är helt rätt ord. Går inte att beskriva med ord. Jag tyckte också att det gav ett vemod. Att städa bort ett liv. Och att till viss del konstatera det förfall som också pågått. Vidare gör ju händelser i världen inte att man blir mer upplyft. Ibland ramlar man bara ihop i den berömda gropen och måste då ladda om ett tag. Då är back to basic inte så dumt (som i ditt fall: mamma och Emmi). Kram!

 19. Johanna

  Hej!

  Jag gillar att läsa din blogg och följa dig & Anja på Instagram. Normalt är jag ingen bloggläsare men din blogg mår jag bra av att läsa då jag känner igen mig mycket i de du skriver, du har ett sunt sätt och så lever vi lika.

  Jag har levt med en man i 10 år som jag har en dotter tillsammans med och idag är jag lyckligt gift med en kvinna.

  Fortsätt vara du! ❤️ Livet har sina upp och nedgångar det är väl precis det livet handlar om? Att uppskatta, att falla, att älska, att resa sig och att reflektera!

  Du & Anja är underbara!