Filippa Rådin

Bästa ge bort presenten!

Nu mina kära vänner, det är LÖRDAG!! Underbara lördag! Den bästa dagen på hela veckan. Mitt i helgen, helt ledig och fortfarande en ledig dag kvar. Kan det bli bättre?! Känner ett lugn i hela kroppen av att vara ledig, att vi varit ner till bondens marknad. Suttit efter lunchen och rensat en hel hink med plockade blåbär som bara ska packas och in i frysen. Det bästa med hösten är att just lördagarna, då vi kan åka ner på stan och handla lokal odlade eko grönsaker här i Umeå. Inget annat får mig att känna mig så rik när jag har kyl och frys fyllda med grönt, handplockade bär och svamp.

Lyckan i kroppen är total! Glädje över att Elvis älskar blåbär och ratar lördagsgodis :). Som sagt det är i dom små sakerna vi ska glädjas och jag blir helt varm i hjärtat när jag hör Elvis säga usch godis och i nästa stund hivar in en stor näve orensade blåbär i munnen med ett högt MMMMMM. Jag vet att det förmodligen kommer en dag då han också väljer godiset före mammas blåbär men det spelar mindre roll. Just nu ratar han godis och väljer skogens bästa och det är något som ger mig glädje. Emmi har även hon varit rätt ointresserad av godis. Idag äter hon men inte så mycket och kan ibland glömma att det är lördag. Varför håsar vi egentligen en dag i veckan då alla barn ska äta godis? Byggs det inte upp en förväntan och att det blir en stor händelse som är spännande? Jag och Anja har alltid försökt ge våra barn frukt och nötter i olika former men jobbat på en spännande förpackning. Gamla godisaskar eller nya godispåsar där vi stoppat torkad frukt och annat. Idag finns det så många olika torkade frukter och bär som man lätt får tag i. Tranbär är lite av favoriten bland våra barn. Maximilian som är yngst i klanen har lite mer sug på godis än sina syskon men får han torkad aprikos så blir det fort en tom påse.

Snart ska jag ta mig an övervåningen, fixa iordning och städa lite, Emmi kommer hem på måndag och då vill jag bla hunnit fixa klart några småsaker i hennes rum och sedan ska jag och Anja köra vårt träningspass som vi bommade igår eftersom vi var i Stockholm. Det kommer bli en grym dag som avslutas med att vi ska iväg till några vänner.
Tycker det är svårt att veta vad man ska ta med sig ibland när man blivit bortbjuden. Vad brukar ni ta med er? För några veckor sedan när jag stod nere i tvättstugan knäckte jag koden med den absolut bästa ge bort presenten för mig. Ni som följt mig sedan tidigare vet att jag är helt såld på ett speciellt svensk tillverkat tvättmedel. Så från och med nu ger jag dom jag tycker om det bästa jag vet istället för en blomma.

Nu ska jag ut en snabbis innan jag tar mig an städningen och leka med Elvis, Maximilian, Anja och dom andra kidsen här ute på gatan.
Njut i stunden och allt vad livet ger dig, det är ju lördag :)! Puss på er F

washologiP1011654P1011651P1011646P1011644bondens_markandbondens_markandbondens_markand

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Vilken toppen bra ge bort present 👍🏼😊 Jag är inte borta så ofta men om jag mot förmodan skulle bli bortbjuden brukar jag hitta på nåt som jag tycker passa just den jag ska till. Något som personen/personerna tycker om. Blommor i all ära men tyckt det är kul med annat 😉
  Kan vara typ en personlig mugg med en paket nymalet, lokalt kaffe eller några goda drycker från t ex Rudenstams med gott Gränna knäcke till och lite choklad. Jag det finns mycket att välja på 😊

  Ha en fin måndag och en bra vecka.
  Ta hand om dig
  Kram Sandra 💕