Filippa Rådin

Dagens största vinst!

Nu har vi plockar blåbär, hallon , svarta vinbär, krusbär ,hjortron, äpplen, jordgubbar och snart förhoppningsvis svamp!. Sedan har vi köpt en hel del grönsaker på Bondens Marknad. Broccoli är något vi aldrig kan ha för lite i vår frys. Jag förväller dom lite snabbt och sen kyler jag er dom och sen in i frysen. I år köper vi även mycket med svartkål. Älskar att ha i sallader och maträtter. Det är kanske inte det roligaste att ta hand om alla bär och grönsaker. Det underlättar att ha en vakumpump eller en maskin som gör det åt dig. Med åren lär man sig taktiken att ta hand om allt och nu så börjar det vara prydliga rader i frysen. Tjo hooo!!

Älskar att kunna ta sin cykel och bara gå ut i naturen och plocka bär och svamp. Erkänner att jag inte är bästa på att hitta svampen men vi tar oss en tur till Anjas föräldrar varje höst. Där har det blivit en tradition för mig och Anja att springa upp en stig längs fjällkanten för att sedan plocka kantareller på ett ställe. Och som ni alla vet så är allas svampställen hemliga ända in i graven. Det heligaste vi har. Känslan att springa längs fjället , dricka vatten ur bäcken och sedan leta efter svamp och sedan upptäcka med ögonen det gula som ibland döljer sig otroligt bra bland mossa och löv är oslagbar. Vissa år när Anja och jag har sprungit dit har vi varit tvungna att ta av oss träningsjackan för få mer att lägga svamp i.

De senaste dagarna har vi varit ute med vår kompis Maria och plockat blåbär här hemma i Umeå. . Jag älskar att våra pojkar bara hoppar ut ur bilen och springer med hink och bärplockare som om det var det roligaste de visste. Jag älskar att mina barn ser naturen som en av de bästa platserna de kan vara på. Självklart är det inte glada miner hela tiden men med lite lek och fika i säcken så kommer vi väldigt långt och kan även vara ute en lång stund. Elvis har visat sig vara en riktigt fena på att plocka blåbär och hjortron. Bästa killen att ha i skogen. Maximilian har börjat lära sig att gå bättre i skogen, lyfta lite mer på fötterna och planera sin väg. För en tvååring så tog han sig fram i värsta farten igår.

Till mammornas stora glädje börjar alltså projektet ”att samla inför vintern” allt mer bli ett projekt för hela familjen. Barnen lär sig hur man gör egen sylt och när de plockat bären själva och som förälder är det galet kul att se hur stolta de blir över sina egna burkar med sylt!.

Det är helt underbart så mycket energi det ger mig kan att vara i naturen några timmar varje dag. Även om det varit fullt ös idag med ungar som varit hemma från föris och ett pussel att få ihop det med  jobb, den eviga städningen och hinna färdigt ”evighets projektet” Emmis rum så finns det energi över!! Idag gav mig skogen dessutom svaren jag behövde. I veckan är det Stockholm fashion week och tanken vara att jag skulle åka ner både på det och på en föreläsning jag verkligen har sett fram emot att gå på, Trots att det är saker jag brinner för och verkligen verkligen ville åka på är det något som tagit emot. Jag har inte förmått mig att boka resa eller styra upp något och idag när jag stod böjd över blåbärsriset inser jag att jag måste prioritera nuet, familjen framtiden. för på torsdag ska vi åka ner till Järvsö på jobb kombinerat med äventyr för barnen, Anja ska vara med Wild Kids och peppa ungarna och på måndag har vi bokat en resa ner till Cannes vilket i och för sig bara är semester men ändå. Huset hemma behöver oss och innan vi packat två resor tagit oss dit vi ska behöver jag vara här hemma. Trots att det är tråkigt att inte kunna göra allt man vill var det sååå skönt att kunna skala av och förenkla. Det i sig var dagens största vinst för mig!

Ta hand om er! Kram FP1011659 P1011665 P1011669 P1011672 P1011683 P1011687 P1011693 P1011696 P1011712

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Vad synd med föreläsningen. Det finns ingen på plats som kan streama den så du får se/lyssna? Så får du både stanna hemma med ändå få den lilla biten av kakan…

 2. Margareta W

  Hej!
  Är på jakt efter en ny ”skogsjacka” vilken modell är din fjällrävenjacka? Tacksam för svar Margareta ” Umebo i förskingringen”

 3. Angela

  åhh vad mysigt, en dag i skogen 🙂
  här nere i Småland vill man knappt vara ute i skogen på hösten pga alla älgloppor(älglus). har ni några sådana uppe i Umeå?
  Det är alltid lika trevligt att läsa om vad ni hittar på.
  Ta hand om er och försök var mycket i nuet.
  En stor varm kram