Filippa Rådin

Att backa som förälder

Framme!
Första dagen när man kommer till ett nytt stället efter resa med barnen är det alltid lite grinigt, jag vet inte hur det är för er, men våra barn behöver oftast en halv till en heldag för att få resan ur kroppen. Drömscenariot hade ju givetvis varit harmoni från första sekund, vilket man uppnår ibland,.Dom gångerna håller man tummarna hela dagen för att inte lyckobubblan ska spricka. Idag har det varit en hyfsat bra ”dagen efter resa” dag, och vi kunde dra upp till Järvzoo, som vi typ bor på, direkt efter frukost. Så fint! Dom har byggt en lång broslinga runt hela parken så att djuren kan leva hyfsat ostört i sin egna miljö. Idag var vi nästa helt ensamma dessutom så vi kunde verkligen vara riktigt tysta och smyga på djuren vilket gjorde att vi fick se många ligga i solen och njuta 🙂

Maxi däckade i vagnen ute i skogen så jag och pojkarna gick upp på rummet för att vila medan Anja och Emmi drog iväg och Orbadens zip & climb äventyrspark, längtar tills dom är tillbaka igen och jag får höra hur det gått.
Hade bra gärna följt med men jag gjorde bedömningen. att jag tror att Anja skulle vara ett bättre stöd till Emmi än jag själv för att våga ta sig igenom banan men framför allt SuperZippen på 500 meter med över 70 meters fallhöjd, som fullvuxen kan man nå upp till 80 km/h när det går som snabbast. Säkert hur coolt som helst! Och även om det var Emmis förstahands val på saker hon verkligen ville göra innan vi åkte hit så är det med största säkerhet en stor utmaning att få henne att åka den när hon väl står på plats och ser hur tuff den är. I sådana situationer är min fru fenomenal på att låta våra barn anta utmaningen och växa med uppgiften. Så även fast jag också vill saker ibland och vi inte kan vara hela familjen kan jag känna att det är mer taktiskt om jag backar och låter barnen få blomma tillsammans med Anja :).

Här skiner solen och jag hoppas att den skiner på er också!! Kram F

Järvzoo Järvzoo thule_crew Järvzoo Järvzoo Järvzoo Järvzoo wild_Kids_Svt wild_Kids_Svt wild_Kids_Svt Järvzoo Järvzoo_anjapärsonJärvzoofilippa_rådin_thule

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kicki Westrin

  Järvzoo är fantastiskt😀 och Järvsö är verkligen en av Hälsinglands pärlor. Jag måste bara passa på att ge dig/er ett utflyktstips om ni besöker Hälsingland sommartid. Nämligen Trolska Skogen i Mellanfjärden, Nordanstigs kommun. Ett fantastiskt äventyr för hela familjen.
  Hoppas att det gick bra för Emmy.

 2. Sandra

  Vad härligt ni verkar ha det. Mysigt att gå i djurparker och kolla djuren och dess omgivning.
  Hoppas det gått bra för Emmi i äventyrsparken.

  Ha en fin fortsatt helg ☀️😊🌺

 3. Sofia

  Du kanske skrivit om detta redan, men jag förstår inte varför ni väljer att resa bort över helgen när ni ska resa på semester nästa vecka då det verkar ha skapat så mycket stress hos er med planering och packning etc. Varför inte sprida ut roligheterna under den långa hösten?

  1. filipparadin

   För att vi är här på jobb kombinerat med nöje med familjen. Du behöver inte vara orolig! Vi är inte ett dugg stressade. Vi åkte ner hit några dagar tidigare för att få mer tid med barnen för att vi såg fram emot att upptäcka Järvsö. Barnen, Anja och jag har fått fantastiska dagar tillsammans här trots att Anja har jobbat några timmar.