Pensionärerna och vi – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Pensionärerna och vi

Idag klev vi upp innan solen orkade sig upp. Kvällen innan blev lite senare än vad vi hade tänkt oss  när vi packade för att ta oss ner till Cannes och lite semester. Och är det inte lite skrattretande när barnen sover som en stockar dom dagar man måste kliva upp tidigt, Maximilian har haft en period med massor av drömmar och orolig sömn, Så trötta i mössan klev vi på planet ner mot Stockholm, Maximilian har eget säte nu och jag vet inte om det är fördel eller nackdel. Särskilt still vill han inte sitta iallafall. Väl på Arlanda slår det mig att folk verkligen har börjat resa mer. Sedan Anja slutade med skidåkningen så har tiden på flygplatser drastiskt blivit mindre för vår del, vet inte om det är så men jag tycker det har blivit betydligt mycket mer folk som reser! Det är trångt som tusan på Arlanda. Knappt att vi fick plats att stå någonstans vid gaten. Trots det var vi på gott humör och glada över att vi hunnit köpa mat till barnen, vi hann även köpa med oss “Yaki salladen” till oss själva den salladen äter vi alltid när vi är på Arlanda.

Ni som har barn ni vet hur det är när flyget går vid 10 och landar kring 13….. Både mat och vila ska klaffa på planet. Pensionärerna var ivriga att vara först ombord på planet men så fort dom kommit innanför dörrarna kan jag inte påstå att det gick lika snabbt. När vi reser försöker vi packa smart med handbagaget. Det mesta ska rymmas under sätena så vi snabbt kan sätta oss ner på våra platser eller lätt ta oss iväg när vi landat. Det bästa är att slippa leta plats ovanför där alla andra slåss om utrymmet.
Jag har alltid förundrats över beteendet på flygplatser och flygplan. Vad är det som händer med folk!?? Idag trängde sig verkligen en man före Anja och Maximilian, på snudd på våldsamt, för att komma ut mot planet först av alla. Han stegade iväg som om det gällde livet att vara först. Nästa fas kommer när man stigit ombord… Jag blir inte klok på folk som låter medpassagerare stå i minuter och vänta bakom medan dom roddar med  jackor, väskor och tidning eller vad annat som helst innan man sätter sig. När jag reser som ensam vuxen är det nog jobbigt men när barnen är med är det snudd på olidligt. Att stå still i trånga utrymmen tillsammans med Maximilian ger mig klimakterie-svettningar, Maximilian å sin sida verkar få tvångs handlingar, den kombon är inte bra och det slutar oftast med att det kryper i hela Maximilan tills han tillslut skriker rakt ut av frustration . Ni som hängt med inser att han verkligen inte har varken tid  eller tålamod att stå och vänta 😁😁😁.
Dagens bästa  var ändå när flygvärdinnan fick nog. Alla verkade vilja vara kvar på planet som var försenat ifrån Umeå , “tömningen”  gick i snigelfart! Var på flygvärdinnan ropade ut i högtalarna att alla måste röra på sig för risken var stor att planet höll på att bli baktungt… 😁😁😁 ni skulle sett viken fart det blev!. Hon hade knäckt koden!.

Nu är vi på plats i en underbar våning i Cannes med galet mysig utsikt över hamnen, mitt i gamla stan och med en liten terrass på taket där Anja och jag ska sitta och njuta över ett glas Rose, typ varje kväll. Vi har hann med att bada på em med pojkarna, den ljuvligaste tiden på dagen att vara vid havet. Pojkarna är lyckliga över att känna värme och för att kunna bada och vi med dom.

Ta hand om er! ❤️F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lina

  Jag flög i helgen, innan dess hade jag bara flugit två gånger på tio år. Jag vet alltså inte hur incheckning, säkerhetskontroller, ombordstigning och avstigning ska gå till. Nu ska man checka in sig själv, det skulle man inte göra tidigare. Jag tycker att informationen var väldigt dålig. I säkerhetskontrollen förutsätts att man ska veta att man ska ta av sig väskan och jackan och lägga i en låda utan att det står någonstans. Jag trodde att man var tvungen att lägga handbagaget ovanför sätet. Jag letade efter informationsskyltar om hur man ska bete sig, men hittade inga. Det kan ju vara fler som inte flyger så ofta som inte vet hur man ska göra.

 2. Chris

  Jag håller med Filippa ang flyget. Jag och min man har rest en del och blir förundrade varje gång. Det börjar egentligen vid säkerhets kontrollen. Man kan stå i kö en stund och har tid på att förbereda sig lite med sina saker sim måste upp i lådan. Men man börjar inte förrän man är framme vid bandet och ta fram sina saker.
  Nu sist när vi åkte så var det perfekta skyltar när man skulle gå på planet, 1-15 gå till höger 16-32 gå till vänster. Men tror du det fungerar, nej då. 😡😡

  1. filipparadin
   filipparadin

   😁😁😁 ja visst är det märkligt och så sant med att det börjar redan vid säkerhets kontrollen! Jag och mitt alter ego 😄, det är jag och min resa😄! Ta hand om dig. Kram F