Ny nattningsrutin – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Ny nattningsrutin

Igår när vi åkte hem ifrån Cannes träffade vi en av Emmis klasskamraters mamma. Hon har fyra pojkar och en flicka. Nästan alla barnen har gått tillsammans med Emmi eller Elvis på förskolan eller skolan. Vi pratade om olikheter mellan alla barnen och även skillnader mellan flickor och pojkar. Vi är båda helt eniga om att inte göra skillnad mellan könen, uppfostra utifrån deras egna personligheter och stärka dom som individer. Det är så härligt att kunna stå och prata med någon som har erfarenhet och är rätt likasinnad och även prestigelös. i sitt föräldraskap. Jag och Anja gick aldrig med i någon föräldragrupp eller annat. Ingen av oss har gillat det innan eller efter förlossningar.

Vi pratade en del om sövning och sovvanor, hennes man jobbar på annat ort och under vissa perioder är hon själv med alla barnen. Vår nattning hemma kan ta en evighet och det var intressant att höra hur hon löste nattning. De flesta av hennes barn är så pass gamla nu att de läser bok själva, men för den minsta läser hon en stund och sedan sitter hon sig soffan och finns där för alla barnen, inte inne i deras rum men ändå nära.

Vi har en övervåning där vi alla sover, i mitten har vi ett vardagsrum som vi inte använder så mycket just nu eftersom alla barnen vill vara på nedre plan , nära köket och oss. Men nu ska vi försöka oss på att lägga barnen, läsa lite och sedan gå ut och sitta i vardagsrummet på övervåningen. Barnen kommer säkert springa upp en del men det gör att vi kanske kan sitta i soffan och jobba med datorn medans de somnar. Och har vi riktigt tur så kanske man har jobbat färdigt och äntligen kan läsa lite tidningar eller de där böckerna jag varit så sugen på i några år nu:)

Håll tummarna för att det går vägen!! Kram ❤️F

P1250316 P1250273 P1250268  

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Hej. I många år hade vi problem att få våran son till att sova . Han skulle bara gör det ena med det andra och kom aldrig till ro. Jag började nytt jobb och där hittade jag en yogasaga som heter resan genom kroppen. Den är på 4 A4 sidor och i början fick jag läsa hela men nu somnar han efter 2. Han är 9 år och äntligen hinner jag med mej själv om kvällarna. Bara ett tips. Ha en fortsatt härlig vecka. Glada Hälsningar Linda

      1. Linda werner

        Försöker leta efter den på nätet så jag kan länka den till dig. Men hittar ej . Jag har den i pappersform och kan skicka dig den . Men jag behöver en adress 😊 Kram Linda