Cancerhelvete – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Cancerhelvete

fuck_canser

Under den senaste tiden har vi haft nära kontakt med den värsta jävla sjukdomen – Cancer.  Det känns nästan som att varannan människa i vår närhet antingen har cancer eller att någon i dom känner fått det. Det finns så många livsöden kring denna sjukdom.

En av dom som berört mig mest den senaste tiden är Ida. Jag jobbade med fashionweek här i Umeå där en del var bröllopsinspiration och stor tävling där man kunde få skriva in till oss och tävla om att få ett helt bröllop betalt och fixat. Alla företag i stan blev snabbt engagerade och gillade iden. Det som blev svårast för oss var att bestämma vem som skulle få priset. Men efter att vi läst igenom alla ansökningar var det inte så svårt. Idas historia var gripande och det öde som går henne till mötes gör så ont att tänka på.  Här kan ni läsa mer om Ida och den resa hon gör.
Under det senaste året har vi sagt hejdå till närstående och andra bekanta som sorgligt nog inte klarat kampen de är helt galet och hemskt att det ska vara så idag. Att vi inte har hittat lösningen på den här hemska sjukdomen. Idag är dagen då en av våra kompisar gjort sin sista strålning. Efter två operationer för bröstcancer och 5 veckors strålning så är hon nu klar med alla behandlingar och nu ska cancern hålla sig borta!!

Så för att fira den här dagen och ge cancern en rejäl smocka i fejan så drar vi nu på köksbaren och äter god mat för att sen gå till Open/closed dricka drinkar och fira livet!!

Till er alla!.Njut! Det är fredag, njut av allt som går att njuta av! ❤️ F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. S

  Vet du.. den sjukdomen har suttit som en mantel på min nacke senaste 8 månaderna. Jag har försökt skaka av mig den, men den sitter där, hårt snurrad runt min hals, som en ond snara som inte går att släppa. Min pappa har genom gått en fruktasvärd behandlig och precis varje dag har jag försökt tro att allt ordnar sig…han gjorde sin sista behandling i veckan och jag ber till gudarna att vi inte behöver ha denna sjukdom nära igen, någonsin! Även om jag vet att chansen är liten att den inte kommer igen.. så tänker jag aldrig sluta hoppas. Härmed kommer jag aldrig önska jag mig aldrig dyra klong vaser eller fina itaala glas…härmed önskar jag mig ett bidrag till att besegra denna sjukdom. För din skull, för min skull, för vår skull…. för manteln kommer till oss alla..tids nog..och den gör ont!

 2. Sandra

  Finns inget som jag hatar så mycket som cancer! Den tar allt för många liv.
  Känns som den är runt mig med, fler och fler drabbas.

  Ta hand om dig
  Kram Sandra ❤️
  #fuckcancer

 3. Nilla

  I aug 15 gick min farbror bort i cancer, i november gick hans fru (min faster) bort i en stroke, i januari 16 gick min mormor bort (hon somnade lugnt). Den 9 juni 16 fick min mamma veta att hon hade cancer i tjocktarmen och den 9:e november gick hon bort, bara 5 månader senare. I januari -17 gick min morfar bort (somnade stilla) och den 9:e mars fick min svärmor veta att hon har cancer i ändtarmen. Vi håller tummarna att hon ska klara sig.
  Vi kommer aldrig bli av med denna hemska sjukdom men om vi lägger mer resurser på forskning så kommer fler att kunna räddas. Skänk pengar till Cancerfonden, det gör jag.

 4. Carina H

  Cancer har alltid funnits, men är mer upplyst idag.och det är en skitsjukdom, jag vet sonen hade barncancer som liten och mår hur bra som helst idag, samt att min man fick cancer men där gick det inte så bra, så leva med och i denna skit är jobbigt och en psykisk påfrestning för alla i omgivningen.

 5. Erika

  Jag är lite förvånad att det debatteras så lite om gifterna i vårat samhälle.
  I maten, i plasten, i kläderna vi köper nya och annan dålig närmiljö. Jag tror på att leva ett så rent liv som möjligt. Och att jobba på en frisk tarmflora med bra mat och hålla ett balanserat phvärde i kroppen.
  För hundra år sedan så fanns inte den cancerutbredning vi har i dag. Heller inte vår sk “välfärd”.

  1. Jessica Jönsson

   Erika hur vet du att cancern inte fanns förr?? Du tror inte att det är så att för många år sen så visste dom inte vad dom nu vet om cancern. Min pappa hick bort i cancer och det är en jävla sjukdom som finns och som säkert har funnits i många många herrans år. Men nu vet man mer om den än vad man gjorde förr. Nu finns det forskning inom allt och på så vis har det ju kommit fram att det finns cancer. Och jag tror inte på att det gäller att leva ett så bra och sunt liv för där är dom som har gjort det också och ändå blivit drabbade. Nä jag säger lev livet när du har chansen och fira varje dag man inte blir drabbad eller en nära anhörig drabbas. Och finns där och stötta den cancerdrabbade till 110%. Positivitet är till stor hjälp.