Filippa Rådin

Anjas och mina olikheter

IMG_3536

När jag träffade Anja så var det verkligen två världar som krockade. Jag med min kreativa värld där allt har sin tid och saker kanske inte alltid är så uppstyrda, Anja med en värld där varje dag i 4 år var planerad och nästan på minuten. I hennes värld kunde en kaffe som tog 10 min för lång tid påverka hela hennes dag.

Tänkte jag skulle ta er igenom några av våra ytterligheter som är enormt olika men som också är våra tillgångar och gör att vi är så bra komplement till varandra.

Sovvanor
Förr gick Anja alltid i säng kl 22 för att få den sömn hon behövde. Hennes träning var minst 2 pass om dagen och hon började alltid väldigt tidigt på morgonen. Klockan 22 kom jag ini andra andningen efter det blev jag som mest kreativ och ville verkligen inte gå i säng. I början av vårt förhållande höll jag Anja vaken för jag ville ha sällskap, eller det var nog mer så att vi var nykär och tog tillvara på varje vaken minut tillsammans. Jag menar vi var förälskade och kunde mysa massor på kvällarna. Men det hade sitt pris, tillslut började Anja visa sämre resultat på träningen… Så det kanske inte var det smartaste… Sen var hon van att vila under dagen, men då hade vi en liten Emmi som ville ha uppmärksamhet. Den första sommaren tillsammans var Anja så slut på då hon ville vara med oss lika mycket som hon tränade. Det tog ett tag innan vi hittade en harmoni i familjelivet och Anjas träning.

Morgonbestyr
Effektiv som få så är Anja såklart alltid långt före mig på morgonen. Vi kan kliva upp samtidigt, men eftersom hon är en morgonmänniska så är hon klar i huvudet direkt hon kliver upp. Tar snabbt på sig kläder och är igång. Jag behöver fundera en stund innan jag tar mig upp. Och hur mycket jag än skyndar mig så kan jag aldrig bara dra på mig en T-shirt och ett par jeans som Anja gör. Jag behöver mer känna in vad som känns bra för dagen att ta på mig.

Städning
Anja kan ”snabbstäda” hela sitt liv tror jag . Några svep med dammsugaren, In med alla kläder i en ikeapåse, Ner med alla småsaker i pryttellådan. Jag städar grundligt. Ut med alla grejer ur toan, skrubba, spola allt och sen köra med ångmaskinen. Jag och ”min” ångmaskin är team alla gånger. det fina är att båda städsätten behövs.
Jag kommer aldrig glömma när jag var sambo med en av mina kompisar och vi skulle ha fest. Lägenheten var inte i närheten av att vara städad och jag kan tänka mig att jag hade lite lätt panik innan alla kom. Hon tittade på mig och sa: -Filippa du måste lära dig hur man räddar upp en lägenhet snabbt. Stuva in allt i garderoben, dämpa belysningen, tänd ljus och skrubba handfaten rena! 😄

Kylskåpet
Hur många har en ordning i kylskåpet? Jag försöker och kämpar men varken kidsen eller Anja ställer sakerna där jag vill. Det finns en ordning som är effektiv för både råvaror och att alla kan se och nå det som behövs. Anja kan verkligen bara slänga in där det ryms, effektivt och snabbt för stunden på köpet får hon en fru som blivit galen när allt ligger huller om buller.

Diskmaskinen
Här gäller samma sak som kylskåpet. Förutom att vi kanske kommit ett steg längre, Nu för tiden är allt ovanpå diskbänken i stället för att den sätts in i oordning. Smart tycker säkert vissa,..😊 här kan man tjäna ännu mer tid när man skippar ett tidsödande moment😄😄😄

Väskor
Anja packar ofta väskorna långt innan jag börjat tänka på att vi ska iväg, Jag har iallafall 3 handväskorna som har allt man kan behöva. Anja skulle aldrig ha en handväska, möjligen en ryggsäck. Det kommer troligen ifrån skidåkningen. Hon har haft en ryggsäck på sig hela sitt liv och har svårt vänja av sig.

Resväskor.
Här måste jag berömma oss som team. Anja börjar såklart 3 dagar innan mig 😂 sen kan inte jag ta tag i packningen innan kl 23 kvällen innan vi ska åka. Jag vet inte men jag kan bara inte, det är som att jag måste packa under press eller något. Men när vi väl packar så lägger vi fram tillsammans, vi ha lite olika områden i packningen. Anja fixar träningskläderna, jag finkläderna och necessären. Sen tar Aaja allt som har med vagnväska och annat. Så vi har megakoll och är grymma som packnings team!

Telefonen
Anja hatar att prata i telefonen så jag får ofta ta samtalen istället. Inte för att jag älskar det men som Anja brukar säga:  Jag är hennes sociala jag. Går vi ut så är Anja ofta mer fåordig, iallafall tills hon känner sig trygg med omgivningen. Kan ha lite med henne kändisskap att göra.

Ta hand om er ❤️F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sussie

    Haha det låter precis som min kille och jag! Vi har vart tillsammans i 12år, är olika på många punkter precis som ni men kompletterar varandra! Härligt!