Ut med jobbet – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Ut med jobbet

Efter en dag i Stockholm behövs det luft! Anja föreslog att vi skulle ta med oss jobbet ut idag. Vädret var ok och det är så vackra färger ute just nu.  En lång promenad längs med älven som vi alldeles för sällan tar oss tid till att gå längs. Vi har båda varit rätt krassliga och inte kunnat träna på några dagar, Anja låter som hon har rökt hela livet och festat hårt på whiskey. En hes röst tycker jag kan låta så sexigt. Förkylningen har satt sig på hennes stämband och om det inte släpper imorgon kommer det bli en tuff uppgift för henne att ha föreläsning i Göteborg på torsdag. Ska trycka i henne massor av te och honung med ingefära hela kvällen. För några dagar sedan så skrev jag om just det att vi gör allt för att hålla förkylningarna borta. Det gick sådär…. Men till vårt försvar så vart det nästan omöjligt då Micke kom hem till oss och blev riktigt sjuk under de timmar han var här, de baciller han tog med sig ifrån en annan skola där han jobbar var inget vi var vana med! Barnen har lyckligtvis klarat sig ( ta i trä) än så länge. Såååå skönt för är man själv sjuk så vill man gärna sova på nätterna. Hur som är vi rätt less då vi precis kommit igång igen med träningen ordentligt och var precis påväg att öka takten och komma över på andra sidan och komma i riktigt bra form. Nu är det som vanligt igen, men skam den som ger sig.
Som sagt idag flyttade vi ut kontoret, längs älvens vackra färger och härliga friska luft. Vilken energikick!! Det är en lyx att kunna jobba lite vart som helst ibland. Så länge mobilen är med så går det att göra en hel del. Anja hade några samtal och jag har en del saker som är pågång och behöver stötas och blötas i olika idéer.
Efter promenaden hade jag en klipptid och Anja drog hem för att förbereda föreläsningen.
När jag var klar unnade vi oss en lunch på stan. Är det ok att en sallad verkligen får kosta 135 kr?? Jag kan tycka att det är lite i överkant. Men ok gör den det vill jag inte bli besviken. När vi fick in våra tallrikar var det väldigt luftigt, lite sallads blad och obefintligt med lax så jag var tvungen att gå tillbaka för att påpeka att det var en väldigt snål sallad för 135 kr. Det är i det läget man får svar på vilken servicenivå restaurangen har.
Jag uppskattar verkligen personal som är problemlösare, Tjejen, tvekade inte en sekund utan tog direkt tillbaka tallriken och frågade hur jag ville ha min sallad. Inte nog med det hon kom även ut igen och frågade om vi inte ville ha lite linser i den också trots att det inte var på menyn för den salladen. Det är service för mig!! Vilken klippa!

Anja tog med datorn för att kolla med mig om en del med föreläsningen, egentligen försöker vi inte jobba när vi äter lunch men tiden är lite knapp och Anja ville bolla sina tankar och ändringar med mig. Jag kan verkligen älska allt med att vi jobbar ihop. Vi ger varandra tid och finns där som stöd. Anjas föreläsning är verkligen helt magisk! Jag kan den utantill nu så när hon vill ändra och har tankar så vet jag vad hon pratar om och kan ge feedback över vad jag ser publiken reagerar bäst på när hon står på scenen. Som överraskning till kaffet fick jag det nya rosa bandet från cancerfonden som Anja hade varit och köpt. Efva Attling har designat den i år.

Jag hastade iväg på nya möten medans Anja satt kvar och jobbade. Nu ikväll känner jag ett lugn som jag tror jag bara kan få av en härlig promenad med god motion och en grym dag på jobbet. Sen toppades allt med att ungarna var grymma ikväll då vi städar gården efter maten. De plockade alla äpplen från marken och fixade med lampor till deras cyklar. Som avslutning tog vi oss en sväng med cyklarna i mörkret till lekparken för att testa lamporna .

Nu blir det tända ljus, dricka gott te och njuta under en filt. Hösten är här 😊

Ta hand om varandra❤️FP9260007 P9260011 P9260015P9260021 P9260022 P9260025P9260034 P9260039P9260040 P9260046P9260053 IMG_4447IMG_4454

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Inte kul att ni åkte på förkylningen men hoppas ni mår bättre nu.
  Skönt att kunna ta med jobbet ut 👍🏽😊
  Tycker luncher är dyrt, en sallad för 135kr, nä det borde kosta mindre.
  Hoppas du får en trevlig och fin helg.
  Ta hand om dig
  Kram Sandra 🌸

 2. Maria

  Vad skönt att komma ut en sväng 💪👍
  Själv drog jag till Mallorca för att rehabilitera mig efter en operation. Så njuter av tillvaron här 😎☀️❤
  Kram