Filippa Rådin

Packa, åka, sova

Egentligen orkade ingen av oss. Det skulle va så skönt att bara hänga hemma i soffan och under hela helgen få pricka av lite ifrån listan på saker som ska göras här hemma. Vi hinner ju aldrig komma i mål !! Men när vi tittade på kalendern och även pratat med Emmi tidigare om att vi skulle försöka ta oss upp till stugan i september, insåg vi att det var nu eller aldrig.

Vi vet ju hur underbart det är när vi väl är uppe och att det skulle vara fint väder den här helgen. Sedan insåg vi att det blir nog ändå inte så mycket gjort när alla barnen är hemma på helgen och vi är lediga. Vi brukar vara så dåliga på att få saker gjort då. Det är så mycket roligare att hitta på nått med familjen och skita i alla måsten.

Trots att vi är vana att packa till stugan och Anja i stortsett hunnit slänga ihop allt på 30 minuter så var det så jäkla mycket som skulle med!  Vi planerade vad som skulle packas innan vi drog på lunchmöte med Maria.
När vi åker upp till Anjas föräldrar har vi lärt oss att vi knappt behöver något ombyte med eftersom att det typ är långkalsongläge som råder och man byter inte om så mycket. Anjas mamma har bara en regel, inga långkalsonger vid middagsbordet. Så då får man ha ett par mjukisbyxor eller annat att slänga på sig. Många gånger har vi tagit med kläder och ombyten och inte använt 70 %. och dessutom finns tvättmaskin. När Anja packat och jag varit på några ärenden var det ändå en massa kvar att göra när det var dags att hämta barnen.

Vi hade en utsatt tid att åka direkt Emmi slutat skolan. Det vi inte tänkt på den här gången var ju att vi skulle ta med en massa saker till den nya stugan. Allt står tomt, ingen har hunnit bo där än. Kaffemaskin, handdukar, diskborste, toapapper, lite sällskapsspel. Utan att att få med en bråkdel av vad som behövs blev bilen proppfull. Vi ska inte heller få med allt, utan bo in oss och sedan vara noga med vad som får komma in hit. Anjas systers familj har en hel del saker också.  Det kommer att vara en utmaning att hålla koll på vad som fattas och vad som redan finns. Så idag startade Anja en gemensam lista som vi kan skriva i och automatiskt få uppdateringar från, tekniskt smart, min fru😊!! När vi väl kom iväg hade vi såklart hunnit bli hungriga och vi hade inga rullade pannkakor i väskan…Frustrerade att starta med ett stop!

När vi väl var mätta och kommit oss iväg gick det smidigt. Nu när vi väl kommit hit så känns det så skönt. Första natten gick som en dans i stugan. Alla sov länge och bra. Ser fram emot många mysa kvällar tillsammans med barnen. Önskar vi kunde pausa livet en stund nu, låta klockan stanna så att vi kunde vara här länge.

Ta hand om er❤️Fmaria_danielsson maria_danielsson väven_umeå maria_danielsson_anjapärson_filipparådin maria_danielssonThule Thule Thule

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.