Lite tafs får man räkna med om man är en offentlig person! – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Lite tafs får man räkna med om man är en offentlig person!

anjapärson

Dom senaste dagarna har en mängd kvinnor visat sin styrka genom att blotta sina historier med män som förnedrat, kränkt och missbrukat sin makt mot dom. Det är så vidrigt och jag blir bestört över varje historia jag läser. Över att det är så många kvinnor som som blivit utnyttjade, tystade och skrattade åt. Tanken över det som hänt mig och att jag inte är ensam i alla dessa historier om övervåld är inte värst. Värst för mig är rädslan för vad min dotter har framför sig. Det gnager i mig som en kniv. Aldrig, aldrig vill jag att hon ska behöva bli kränkt!!. Aldrig ska någon få göra något mot hennes vilja!!
Jag är övertygad över min egna styrka. För idag är jag stark, jag är så in åt helvete stark som kvinna och människa och aldrig ska någon någonsin få röra vid mig på ett sätt som jag inte är bekväm med.
Men vad gör det att jag är övertygad när denna sorgliga föreställning om att kvinnor är allmän egendom ligger som ett tungt blött täcke över oss.

Att vara allmänegendom vet min fru allt om. Hon är fostrad in i en idrottskarriär med extra allt. Jag vet inte hur många gånger jag har hört: – “Men hon är ju en offentlig person och då får man acceptera det!” Varje gång blir jag spyfärdig.

Vad fan är det att man ”MÅSTE” acceptera bara för att man är en av världens bästa idrottare som levererat medalj efter medalj till oss?. Hade Anja vetat att gränslösa män ingick i kändisskapets pris hade hon nog tackat nej!!

För några veckor sedan kommer en berusad person fram till Anja och mig och ber Anja om att få ta en selfie, när bilden är tagen vänder sig personen till mig och frågar om det är ok att pussa Anja. På riktigt!!!?? Bara att skriva om det här gör mig rasande på nytt!! Vilka friheter tar man sig!!! Både förnedringen att fråga MIG om lov, att kränka Anja, att enough inte är enough listan kan göras lång över rödmarkerade No No. Det räcker inte med en bild utan det måste till ett hångel också. Av vilken anledning?!!! Vilken annan skulle vilja ha en okänd mun mot sin och sedan tycka att det är helt ok? Och vad är det som gör att bara för att du är kändis eller född till kvinna så skulle du vilja pussa, krama och ha okända händer tafsandes på din kropp!? Kan någon förklara det för mig, för jag förstår inte resonemanget.

När jag blir förbannad på personen och ifrågasätter beteendet möts jag dessutom av total oförståelse, – ”Men herre Gud du behöver inte bli så sur och svartsjuk jag vill ju bara ha en liten puss! Jag skulle aldrig bry mig om någon skulle vilja pussa min fru”.

… varför blir jag inte förvånad? Är man en huvudfoting utan kontakt med sina känslor kan man nog inte förstå alvaret i vad man precis utsatt en annan människa för. Att ständigt vara beredd på att behöva värja sig för män som går över gränsen och att aldrig riktigt veta vad man har att förvänta sig om vi går ut på krogen. Ovissheten förtar tjusningen i att bara gå ut och ha kul en helkväll tillsammans. Men för vissa är det tydligen något man får acceptera eftersom man är känd… Tröttsamt!!

Tröttsamt är däremot inte Atilla Yoldas krönika i gårdagens Expressen LÄS DEN! Den är brutalt bra!!

Du kan läsa den här: Vi ignorerar att det är män som är förövarna

Var rädd om varandra. Godnatt kram ❤️F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanna

  Jag förstår att du blev förbannad, det hade nog varenda kvinna blivit. Fattar däremot inte hur mannen inte kunde ta det och jag funderar på om han ens ställt frågan om du varit Anjas make och inte fru..? Jag tror fan det… vilket gör mig ännu mer förbannad!

 2. Sandra

  Vi är alla människor oavsett yrke,ålder kändis eller inte. Samma känslor och samma kropp. INGEN har rätt att kränka din fru, dig eller någon annan. Jag bli så arg när jag läser vad du skrivit. Hur kan man be om en puss? Det får vara nog med en bild. Kanske inte bli ens det nästa gång. Alltså vad fräckt av personen!!!

  Stor varm kram till dig ❤️

 3. Johanna

  Det är för jäkligt att det är såhär 🙁 själv är jag inte offentlig men det går inte en enda utekväll på krogen som jag blir tafsa på, oftast av flera olika män som har 0 förståelse att jag inte vill pissa dem eller dansa med dem.

 4. Johanna

  Hade gärna velat gå fram till den personen och frågat om jag hade fått pussa dens fru,, tror knappast jag hade fått svar: ”Jaa men självklart, absolut, kör!!” I den stunden.
  Vilken idiot..

  Vad spelar det för roll om man är en offentlig person eller inte? Man är väl människa oavsett? Eller?

  1. filipparadin
   filipparadin

   Jo men det var ju det personens argument var till mig. Att han inte hade emot om någon skulle pussa på hans fru. Och att jag bara var sur och svartsjuk. 😊Kram

   1. Johanna

    Precis, men hade det hänt på riktigt för honom tror jag knappast han hade hållit sina ord.😄
    Detta är ju även ett svar på att vissa människor eller män inte heller kan ta ett NEJ, utan måste komma med mot argument och inte kan visa att man gjort fel…
    Kram på dig!!