Jobbhörnan – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Jobbhörnan

DSC03382

Den här veckan är så galen men på någotvis så är jag taggad över jag ska klara mig igenom allt som värsta champion!! Har mantrat i huvudet som Anja brukar ta till när hon gör saker. Klart jag kan jag är ju en MASTER på det och sen ler hon . Tänk om man hade lite av hennes lätta sätt att bara tänka på hur grym man är.

Hur som så hade vi ett möte på förmiddagen igår.. Vi tog med oss datorerna och tänkte sätta oss på ett fik eller nått ställe och jobba på. Det blev biblioteket. När Umeå fick den nya byggnaden Väven så var jag inte den mest positiva personen till bygget och jag tyckte att hela bygget såg ut som att en av Vasabåtarna hade strandat. Hela Umeå har genomgått en stor förändring och staden har fått ett helt nytt utseende. Det är nya köpcentrum, hotell och byggnader som skjuter i luften, parkeringshus och nya parker ja allt möjligt. När man inte varit i stan på ett tag så känner man nog inte igen sig längre. Är det till det bättre eller sämre?

Väven där nu biblioteket, ett cafe, delikatessbutik och hotell bl.a finns har insidan blivit riktigt bra. Det är ett mysigt torg inomhus och stora öppna ytor och ingång till bibblan. Jag och Anja brukar ibland ta en kaffe och sitta ner och jobba på kulturbageriet som kafeet heter. Det är skönt att byta miljö och även få lite stimulans att se andra människor. Men jag tror vi hittat en ännu bättre plats nu, biblioteket!!  Det blev en miljö där vi verkligen fokuserade på jobbet och var effektiv, fick en bra känsla av andra som satt och pluggade eller jobbade. Jag har hört att det börjar vara en trend att olika människor som jobbar på egen hand eller pluggar träffas på olika platser, dels för det sociala men också att man har en tendens att bli mer fokuserad och disiplinerad. Jobbluncher , till olika bord på kafeer eller ren av hemma hos varandra. Man bokar upp sig på en plats  typ på facebook och sen går man dit. Coolt att det finns. Nog för att jag inte skulle våga hoppa på det, jag är alldeles för stressad av att träffa nya människor och skulle ha svårt att slappna av. Så biblioteket räcker för mig just nu.

Men sen får vi jobba på lunchlådan…. Anja gick och handla ifrån mataffären en sådan där självplocksalladsbuffe´ inte så gott!! Nä det får bli bättre planering nästa gång med medtagen lunchlåda!

Ta hand om er❤️ F

DSC03381

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.