Filippa Rådin

Älskar vinter men inte vintertid!

Då var det dags igen. Klockan ska ställas om, sovtider och mattider blir fel och som småbarnsförälder våndas man inför dom första dagarna av vintertiden. När klockan ska ställas om är jag en av dom som aldrig kommer ihåg åt vilket håll jag ska vrida klockan åt. Hur gör ni för att komma ihåg? Och hur kan en liten timme bli så dryyyg att ändra på som småbarnsförälder.

Igår var första dagen med vintertid, både Anja och jag misslyckades totalt med att ha framförhållning i tiderna för barnen. När det var lunch var Maximilian övertrött, inte konstigt med tanke på att det var över en timme efter hans normala sovtid på dagen. Och när det blev middag var det kaos! Vi firade min mamma som har fyllt år och skulle äta middag hos henne, det jag inte hade tänkt på var att barnens middagstid med råge var förbi. Dödedens hungriga var Elvis och Maximilian var i luven på varandra typ hela tiden.
Dom vaknade iallafall inte jättetidigt igår, men det var kämpigt att hålla dom vakna en stund på kvällen. Tänk att en liten timme kan göra så otroligt stor skillnad. För oss vuxna är nog en extra sovtimme på morgonen rena lyxen men för en liten Maximilian var det inget annat än en plåga. Så hemma hos oss var det bara att kliva upp 05:28 och hänga med honom i soffan mer död en levande. Elvis kom strax därefter.

I dag börjar en helt ny vecka med oanade möjligheter! Kram på er F

IMG_8870IMG_8874

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Therese

  Sommartid= sommaren FRAMför sig
  Vintertid=sommaren BAKOM sig
  Sommartid= ställ FRAM trädgårdsmöblerna
  Vintertid= ställ tillBaka trädgårdsmöblerna😊
  Så tänker jag

  1. filipparadin

   hahaha underbart! Tack fina du. ska försaka ha med mig det i minnet när det väl är dags att ställa om klockan. 😊. Hopps du får en underbar dag. Kram F

 2. Catarina Fredholm

  Jag tänker alltid. Trädgårdsmöbler in tid tillbaka. Trädgårdsmöbler ut vrid klockan fram. Annars hade jag aldrig kommit ihåg vilket.

  1. filipparadin

   ja jag förstår att många använder just det där med trädgårdsmöblerna, helt genialiskt, har aldrig hört det tidigare innan jag skrev det här inlägget. nu är det något jag alltid ska ha med mig vid vintertid/ sommartid 😊😊. stor kram F

  1. filipparadin

   Grymt tips, Som det verkar som att alla ( många) mer eller mindre använder sig av… har aldrig hört det själv men det ska jag verkligen ta med mig😊. Tack!! Kram F

 3. Ninni

  Vrid alltid mot sommaren! Framåt på våren och bakåt på hösten 🙂
  Och ja, vansinnig jobbig med barn fastän det bara är en timme det gäller!

  1. filipparadin

   Eller hur det är kaos innan barnen har vant sig vid tidsskillnaden trots att det bara är en timme, tycker våra barn hittade tillbaka till rytmen inatt så vi håller tummarna att vi går åt rätt håll nu 😊😊. Storm kram F