Sotaren klev in – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Sotaren klev in

IMG_0421

Ibland måste man vakna lite snabbare än andra gånger. Elvis sov dåligt så jag la mig inne hos honom tills han somnade om vilket även jag gjorde. När han vaknade andra gången var det ändå så pass tidigt att jag mutade med lite skärmtid så jag fick några minuter mer i sovtid. Jag hade inget larm så helt plötsligt kommer Anja in och säger att sotaren är här. Hej hopp, hoppa upp ur sängen och skynda skynda. Innan jag klätt mig var han redan på taket så egentligen kanske jag hade kunnat ligga kvar. Men hur skönt är det inte när en sotare helt plötsligt kollar att allt är ok överallt. Vi har fått något brev om att han skulle komma men det hade jag glömt att skriva upp och det är lika med totalglömt.  Nu känns det skönt inför jul att veta att inte något är i vägen i skorstenen. Tomten har fritt spelrum och vi kan elda med trygghet.

Efter det strulade pojkarna ordentligt vid hallen. ( tålamooood) Innan Anja väl kom ut ur dörren med allt så var det nästan dags för mig att ha ett Skype möte. Jag tycket jag hade tid men efter att jag röjt skrivbordet som var helt begrav av prylar och försökt få upp vår iMac så var klockan 9. Ibland alltså!!! Tangentbordet var utan batteri, jag hittade ingen kabel och sen funkade inte den där jäkla skypeinloggningen!! Vi löste det snabbt med FaceTime på telefonen istället. Jag är inte den mest tekniska i familjen så det var surt att Anja var på förskolan och inte hade med sig telefonen men när hon väl klev in genom dörren så fixade hon det mesta på ett kick, Uppdaterade Skype, kopplade upp mig där och såg även till att koppla en direkt kabel till väggen så internet absolut inte skulle lagga. Hon avslutade även med att komma med en kaffe! Jag har världens bästa fru!

Precis när jag avslutade mötet kommer Anja och säger Emmi är nere på torget vid musikhjälpen. Snabbt in i bilen och ner på stan. Hann precis till barnen på Hagaskolan och en annan skola samlats för att göra en dans på torget. Älskade ungar!! Blir så glad och rörd över alla dessa barn. Emmi blev glad att vi kom ner och vi hejade även på Emmis bästis som var inne i glasburen och pratade.

Hem och skotta gården för det kommer snö hela tiden nu UNDERBART!!! Sedan iväg på ryggbehandlig för min sargade rygg. Sladdade snabbt in på gården för att sälja en vagn vi lagt ut på blocket för att slänga i mig en banan och kaffe till lunch och dra iväg på nästa möte. Vissa dagar har man vist andan i halsen typ hela dagen 😊.

Kram på er ❤️! F

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.