Filippa Rådin

Lucka- Drömbilden av den perfekta julen

diy_grankulor

Den perfekta julen tror jag är svårt att uppnå. Alla har så galet höga förväntningar på vad den ska innehålla. Hade Emmi kunnat följa med oss upp till fjällen på julafton i år så hade jag nog sagt att årets jul kommer bli den perfekta. Vi åker upp till stugan och mamma följer med. Vi sak åka längd och mysa kring brasan, äta god mat och verkligen inte stressa eller göra något utöver det vi behöver. Men ingen jul är perfekt för mig utan alla mina barn. Det smärtar enormt när vår lilltjopp inte är med oss.

Men ska jag gå in på detalj så är den perfekta julen ett uppvaknande av barn som kommer inspringande med sina morgonpresenter. De har vaknat lite för tidigt och ljuset från granen lyser in i sovrummet. Alla barnen pratar i mun på varandra och får varsin liten present i form av pyssel som de sätter igång med direkt de rivit av pappret. Jag och Anja ligger kvar och bara njuter av att det är julmorgon, När vi pysslat klart har svärföräldrar och mamma dukat upp frukost så vi bara kan komma och sätta oss. Barnen äter och vi alla bubblar och tar det lugn länge länge vid frukosten. Efter andra kaffekoppen klär sig alla och går ut i snön. Några åker längd medans andra åker skoter eller pulka. Lagomt möra dricker vi varm choklad och äter Maddes mjukkaku macka ( mjukt tunnbröd) till lunch.

Jag blir kluven då jag egentligen vill ha Anjas syster och barn på plats och även Katy och Hugo  med barnen nära mig också. Så varför inte att det egentligen är hur många stora stugor som helst kring Anjas föräldrar och vi har bara en hel hög ungar som nästan inte vill komma in ifrån snöhögarna där de bygger kojor och gångar och snöslott.

Till Kalle är vi alla ombytta och klara och kan njuta av tända ljust och vetskapen att all mat inför kvällen redan är klar och vi behöver egentligen bara duka.
Detta är en del av Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika temarubriker. Vill du också vara med? Kika här.

💕F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.