Filippa Rådin

Frågor och svar om julen.

img_0391.jpg

Q&A Anja och Filippa 

 • Vinglögg eller saftglögg?
  A: Jag älskar verkligen saftglögg, finns valet så tar jag alltid saftglögg med extra mycket mandel och bara lite russin.
  F: Jag är också svag för saftglögg men gillar även lättvinsglögg
 • Hur äter du helst din pepparkaka?
  A: När jag var liten köpte mamma den röra plåtburken. Det var alltid en utmaning att se hur många pepparkakor man kunde ha i munnen och sen hälla in mjölken och vänta på att den gjorde kakorna mjuka innan man tuggade. Så den perfekta pepparkakan intas med kall mjölk. Favoriten är nyåkers!
  F: Pepparkakor med mjölk är ju en klassiker och är svår att slå men pepparkaka med mögelost är inte heller fel. Vår son Elvis gillar knappt något som är sött, inte godis eller kakor fast det finns en sak som han äter året om och det är just pepparkakor med mjölk så under julen köper vi upp ett lager som räcker året om😊
 • Dricka julmust innan julafton?
  A- Min mamma var mega noga med traditioner så vi fick inte äta eller dricka något som hade med jul att göra innan julafton med undantag då vi gjorde pepparkakshuset 2 dagar innan jul med kusinerna. Då fick vi dricka och äta lite kakor ifrån julbaket. Idag tycker jag inte som julmust förutom en uppstickare ifrån Umeå som heter julmusch!
  F: Aldrig julmust innan julafton! Jag har typ samma uppväxt som Anja när det gäller traditioner min mamma var benhård. Men även fast jag tycker att det är viktigt att inte dricka julmust innan jul så ska jag erkänna att trots det någon gång då och då slinker ner innan man får.
 • Vem limmar ihop pepparkakshuset?
  A – Normalt skulle jag säga Filippa, hon tror hon är master på allt som har med kreativt skapande, dock är hon känslig för varma saker så jag kanske tar över.. Men i år blev det min syster Frida!
  F: Ha ha. ha jag skulle vilja säga att jag ÄR master och Anja har rätt med att det i vanliga fall är jag som skulle limmat ihop det men i år la vi peppparkakhusbygget dagen inna Emmis födelsedag så jag var faktiskt inte alls så delaktig som jag brukar.
 • Får man smaka på julskinkan innan julafton?
  A- bästa bästa är att få tjuva sig en skinkmacka kvällen innan! När mamma är med på jul så blir det ingen men i år tänker jag minsann tänker jag ändå smyga och sno en macka!
  F: skinkan har ju egentligen samma regler som julmusten. Men… JAAAA julskinan smakar aldrig så gott som innan jul!

 • Vem får mandeln i år?

  A – Ingen av barnen, det kan bli att de sätter i halsen eller nått. Så det får bli Filippas mamma som är singel.
  F: JAG, ha ha ha jag vill förnya mina löften med Anja, men ska jag vara ödmjuk får det blir min kära mamma, hon förtjänar den mest ❤️
 • Vem har sämst rim?
  A– Filippa
  F: Realistiskt är jag inte den vassaste kniven i rimlådan men till mitt försvar kommer jag ofta upp med många kreativa förslag som Anja slår dövörat till…
 • Vem har bäst rim?
  A-  JAG!!😂😂
  F: OK du får den älskling: Anja är bäst
 • Vem tror på jultomten ?
  A– jag trodde på jultomter i en evighet. Min farfar var grym på att lura oss. Klädde upp dockor och spelade in snarkljud och satte den i gungstol i källaren och hade fiskelina som han drog i så vi trodde tomte sov en stund i källaren. Satte tomtenissar på stubbe vid vedboden och sen skidade han spår som vi följde till intet vid bäcken. så galet spännande tills farmor röjde allt när jag kanske var 14 år.
  F. Elvis och Maximilian tror på tomten, älskar att deras tomtebubbla inte är spräckt!
 • Vem är bäst på julklappar?
  A– Jag 😂😂😂😂 Jag älskar att fixa med överraskningar.
  F: Ha ha ha det är någon som har gott självförtroende som vanligt här… du är bra älskling men det finns en till och det är Jag 😂😉
 • När du var liten kunde du hålla dig ifrån att öppna julkalendern?
  A: Nej verkligen inte. Tror det hände mer än en gång att jag öppnade alla luckor. Andra år tjuvöppnade jag. Men nog har en hel chokladkalender mumsats på en gång 😂.
  F: Jag har inget minne av det, men jag vet att det var oliiiidlig en känsla och jag smygtittade säkert någon gång
 • Fick du chokladkalender när du var liten? 
  A: Ja det fick vi. Mamma gjorde även paketkalender som vi fick turas om att ta varannan dag. Favoriten var dock tuggummikalender för choklad i julkalendrar är inte dom godaste.
  F: Aldrig! inte av mamma, hon var och är värsta renlevnadsmänniskan men jag kom ihåg att när mamma och pappa skilde sig fick jag en av pappa någon gång. Det var stort 😊
 • Har du en historia om jultomten?
  A.
  Inte mer än alla underbara gånger min farfar lurade oss att han fanns och att han sov i källaren.
  F: inte mycket förutom att jag alltid tyckte att han alltid kom för sent och att väntan var på tok för lång varje jul.
 • Vart är ditt bästa julklappgömställe.
  A:
  Bästa julklappsstället finns överallt i vårt hus. Vi har så mycket små utrymmen så det är helt omöjligt för någon att hitta nått. Men skulle jag måsta gömma för Filippa så blir det högsta skåpet i hallen. Där är Filippa aldrig och rotar.
  F. Får man röja det? längs in rummet nere i källaren där det är kaos, där hittar man inte det man vanligtvis söker så att hitta mina gömda presenter är omöjligt😊
 • Vem gillar presenter mest?
  A
  : Jag gillar att ge bort presenter.
  F: Jag skulle säga Anja 😊
 • Vem vaknar först på julafton?
  A
  : Maximilian skulle nog kunna vakna först men eftersom Elvis vet vilken dag det är så kommer han att komma vid kl 04 . Men Filippa vaknar nog av barnen först men det är jag som kliver upp först.
  F. Antagligen jag men sedan stiger Anja upp först😊
 • Soffliggare eller hurtbulle på julafton:
  A:
  Alltid hurtbulle, jag blir nog tokig om jag inte får röra på mig kring all den där maten.
  F: Gärna en aktivitet på fm för att sedan kunna softa resten

God jul min fina❣️ Idag är det äntligen dags för många av oss att ha en riktigt mysig dag och kväll med god mat och massa julklappar. Ta hand om varandra lite extra och se det fina vi får uppleva tillsammans.
Kärlek❤️! F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Martina Christiansen

  God Jul till er! Bor i Danmark och älskar att läsa din blogg, härligt att få följa er! Tack för att du delar med dig.