DRÖMPEPP 2018 – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Annons

DRÖMPEPP 2018

 Läs fler “Drömpepp 2018” inlägg här:
Angelica Lagergren 
Claudia Galli Concha 
Jessica Lagergren
Amanda Panahi
img_0384.jpg
Nytt år nya tag, ett helt nytt år ligger framför oss med alla möjligheter!
Själv älskar jag just känslan av oskrivet blad där det är jag själv som håller i taktpinnen. Håller ni med mig om att vi måste bli bättre på att bli chef över oss själva och vårt egna liv!?
Vanligtvis vid den här tiden brukar jag som många av er andra lägga upp en plan och gedigen lista på nyårsmål, jag väljer hellre att benämna det som mål i stället för löften, mål är mer hoppingivande än löften, ordet löfte känns nästan som ett ok för mig i det här fallet. Men trots att jag ändra på benämningen inser jag ganska snart att jag misslyckas…
Känner ni igen er? För visst är vi många som är ganska bra på att klanka ner på oss själv och lyfta det som får oss att känna oss misslyckade? Till vilken nytta? INGEN, vi gör oss själva bara en otjänst! Jag vet av egen erfarenhet. och även fast det nästan känns som att jag tjatar på er om att se er egen kapacitet och vad ni faktiskt åtstadkommer istället för vad ni inte gör ska jag erkänna att i mina svaga stunder är jag inte bättre själv. Vi är inte mer än människor, vi gör fel, vi har våra brister men trots det är vi fantastiska! Glöm inte att DU har så mycket att erbjuda just för du är unik, det finns ingen annan precis som dig och din plats här har en alldeles speciell mening❤️!
Så vad är “grejen” för mig i år, jag har testat att bytta ut ordet löfte mot mål och trots det tycker jag tydligen att jag misslyckas… Grejen är att jag aldrig tappar min starka tro på mig själv och min egna kapacitet, Den ligger där som en härlig grundtrygghet och ger mig kraft även dom dagar det svajar. Till det adderar jag drömmar och drar bort måsten och krav. Jag gör listan kortare och ser mina begränsningar mitt i livets villervalla. Där jag står just nu. Med familj, barn, aktiviter, hektisk jobbsituation och en relation som precis som för alla oss behöver tid och omvårdnad.< strong>Vattnar vi inte där vi står, kommer relationen varken att blomma eller ge frukt.
Dags att  jag trattar ner det, rejält! Och kvar blir det ETT mål, ett mål som jag med säkerhet vet att jag inte kommer att misslyckas med. Det är min livskärlek, min fru och min oslagbara partner. Min stjärna och hon som är ryggraden i mitt liv! Det är hög tid att ta fram vattenkannan och vattna där jag står. Mitt mål 2018 är  tillsammans med Anja prata mer, få tärningen i snabbare rullning, kanske snacka med någon. Inte för att vi har det åt helvete utan just för att vi aldrig ska hamna i återvändsgränden. Jag vill leva livet ut och aldrig sluta leva tillsammans med hon som får min kropp att skaka av åtrå. I år har vi varit ett par i lite drygt 10 år. 10 år är en lång tid och man är naiv om man tror att man inte samlar på sig skit i ryggsäcken trots att man har en önskvärd relation.
Drömmar då?? Drömmar finns det däremot gott om. Jag drömmer nästan varje dag både stort som smått. Flyger iväg i tanken där jag mår gott till platser och tankar som stärker mig. Men en realistisk dröm med 2018 är att familjen ska hyra hus en längre tid, en plats där det finns gott om raggsocks-tid, där tiden nästan står still, vi trycker på paus  och vi hittar en bra logistik för Emmi så att hon kan vara med så mycket det bara går.
Hur ser din plan ut?<<<
ad du än gör lova mig att aldrig sluta att tro på dig själv som chef! Är det någon gång man ska vara chef här i livet är det just över sig själv.!
❤️F
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lucy

  Hello Filippa,

  I would like to thank you for 2017. I found your website in September through Anja. I’ve always been her big fan. But when I find you have been through a similar situation as I do in my personal life., I also discovered you and your blog. I love to read it. Even though I have to use google translator. Your life enrgy and will and love od life, that you show are very valuble for others. I’m constantlly trying to ask different question about my life and about life in general. There are so many ways that the life offers to us. Who knows what come in 2018. I would like to end my study on university a than maybe start my teacherslife and or going to Sweden or Norway as an au pair, That’s my question for 2018, stay and start family life or go away… We’ll see. Thank you very much for working on this blog. I wish you, Anja and all your beautiful children the best in 2018. Happy New Year!!!

  Lucy

 2. Carina

  Var rädda om er kärlek. Själv miste jag mitt livs stora kärlek i juli i år. Karin var mitt liv, vi hade 20 underbara år tillsammans.

 3. Lovisa

  Följer Olof Röhlander och i december skrev han just om nyårslöfte. Se hans tips nedan, hans ord.. Detta kanske kan hjälpa💕

  Så håller du nyårslöftet!

  Varför fungerar nyårslöften så sällan? Hur går det till när ett beslut omvandlas till en hållbar förändring, som går bortom en tillfällig satsning som sedan fallerar?

  Nu ska vi råda bot på det här. Vi gör det här i fem enkla steg.

  1) Börja med att välja ut något du vill förändra till det bättre nästa år.

  2) Svara nu på fyra följande frågor:

  – Hur missnöjd är du just nu på en skala 1-10? Sätter du en etta är du totalt missnöjd med nuläget gällande just det här som du vill förändra.

  – Har du en bild av hur du skulle vilja ha det istället på en skala 1-10? Sätter du 10, då har du en glasklar bild av vad du vill uppnå.

  – Kan du se hur de första stegen dit ser ut på en skala 1-10? Sätter du 1 har du inte en aning hur du ska påbörja en sådan resa.

  – Hur stort är ditt motstånd mot att förändra din situation på en skala 1-30? Sätter du 30 känner du totalt motstånd emot att ta tag i den här förändringen.

  3) Nu räknar du ut summan av de första tre siffrorna. Låt säga att du får 4 + 7 + 10, dvs 21 på de de tre första frågorna.

  4) Jämför det talet med siffran du fick på fråga nummer fyra.

  Summan av de första tre siffrorna behöver vara större än det totala motståndet för att det ska bli någon förändring, enligt något som heter Gleichers formel. Sätter du 25 på motstånd och har får totalt 21 på de tre andra, så blir det svårt att få till en förändring, för då är det talet större än summan av de första tre.

  5) Vad skulle minska på känslan av motstånd? Hur kan du öka siffrorna på de första tre frågorna? Vad behövs för att det ska bli 10 + 10 + 10 på dessa tre och en etta på den fjärde? Lyckas du med det så är mycket redan vunnet.

  De här fem stegen kan göra att nyårslöftet faktiskt uppfylls. Resan dit börjar NU!

 4. Sandra

  Go kväll fina Filippa.
  Tack för allt du delat år 2017. Se fram emot att fortsätta följa dig även detta år. Du är en stor inspirationskälla och förebild. Så tacksam för att jag hittat till din blogg. Nu är det ett nytt år och det ska bli spännande att se vad det har att ge. Jag tänker vara lite mer snäll mot mig själv. Har alldeles för höga krav på mig själv vilket i sin tur leder till dålig självkänsla och dåligt självförtroende. Annars har jag inga mål och löften. För några årsedan la jag av mig med löften inför nytt år då jag märkte att jag bara mådde sämre och blev så ledsen när jag inte nådde upp till löftena.
  Det har känts mycket bättre nu när jag inte ha några löften.
  Hoppas ditt år bli toppen bra och magiskt,
  Önskar dig det bästa.
  Varm kram Sandra 💕

Annons