5 laster – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

5 laster

DSC02547Idag är det onsdag och jag tänkte att vi skulle synliggöra lite av Anjas och mina laster på lördagarna.För det är under helgerna som dom blir som tydligast och kanske är det mest på lördagarna. Första dagen på veckan som man i lugn och ro kan börja dagen tillsammans med familjen, min älsklingsdag.

1. Min första last på dagen är snouze knappen. Jag brukar få sovmorgon på lördagarna då Anja ofta är vaken och pigg och en underbar morgonmänniska. Klassikern är att jag typ alltid sömnigt säger… “Jag ska bara sova i 20 minuter” det vet vi båda att det alltid blir bra mycket mer än så. Snooouuze! Den underbara knappen som jag ganska enkelt verkar kunna trycka på om somna snabbt igen.

2. Frukost, när alla väl masat sig till köksbordet så blir de ofta mer en brunch en en tidig frukost. Vi älskar äggröra med parmesan och bacon. En god kaffe och vi är inne i den bästa delen av dagen:) men det är också då last två kommer smygande , Finns det rostbröd eller ett vittbröd att förtära så kan aldrig vare sig Anja eller jag låta bli. Lite ost och marmelad på det och man är i himmelen…mmmmmmm. För att vara “nyttiga” tar vi ofta bara en macka,
Sen så halverar vi ju såklart nästa macka så man bara äter en och en halv. För att vid andra koppen kaffe låta den andra halvan slinka ner. På så sätt känns det som man inte ätit två mackor utan bara en och ja, kanske en halv till. Har sen barnen lämnat en bit kvar på deras så är det ju hemskt att slänga… Så efter en timme är det en limpa som landat i magen.

3. Blir långt senare när barnen ska köpa lördagsgodis. Vi äter väldigt lite godis hemma, Elvis tycker inte om godis, Emmi äter väldigt lite och Maximilian är för liten för att få annat än några utvalda bitar. Jag och Anja kan klara ofta oss ifrån att köpa till oss själva. Men dom gånger vi gör det blir påsen gigantisk!! Man vill ju ha lite av varje… och hyllorna erbjuder så många varianter så att det blir tillslut jättemycket. Men som sagt för det mesta köper vi inte själva och trots att “vi” inte köper godis slutar det ofta med att vi sitter och mumsar i oss barnens godis efter dom lagt sig. Verkligheten: Sockersugen är för starkt och vi är för svaga. Punkt!

4. Våra telefonen. Inte lika mycket som förut men ändå så mycket att den alltid är nära och man snabbt hamnar i en stund skämtid när man inte borde. Vi pratar ständigt om det och jobbar hela tiden på att bli bättre men vi är helt klart inte helt där än.

5. Lördagen går och planen på dagens träning skjuts upp timme efter timme tillslut är det kväll och det dåliga samvetet kommer krypande, träningen uteblev även denna lördag. Vi hade för mysigt och det var svårt att ta initiativet till att bryta. Barnen har somnat och sofftid med varandra framför tv:n är bra mycket starkare än att slita sig iväg till ett kallt gym.

Men trots allt måste väl just lördagen vara en av veckans bästa dagar, eller vad säger ni?

❤️F< strong>IMG_4400<

/p>

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Visst är lördagen den bästa dagen, men också en dag med laster ibland för mig med. Lite gott godis kan det lät bli och mindre motion. Men tänker att jag kompensera upp det under veckan….ibland blir det så men ibland stannar det vid “tanken” bara 😉

    Ha en bra ons kväll
    Kram Sandra