Filippa Rådin

Det är riktigt illa ställt för hanarna i världen

-I annonssamarbete med Grön interiör-Jag vet och ni vet att det blir mer och mer gifter som sprids runt omkring oss.
Farliga ämnen som man rykt på axlarna och sagt att det inte är så farligt i små mängder! Naturens resurser kramas ur jorden och vi fortsätter att förbruka vårt förtroende till naturen och oss själva.

Visste ni att det finns studier som visar på att det är många olika kemikalier som vi dagligen får i oss som rubbar våra hormoner. De finns alltså produkter i våra hem, på vår arbetsplats, i skolan och en del av dessa kemikalierna är hormonstörande och kan på sikt hota människans fortplantning. Och för hanarna ser det definitivt inte ljus ut.
Man räknar med att upp mot 50% av dagens levande män i USA och andra delar av ”västvärlden” är infertila pga för låga nivåer av spermier. Det gäller hannar av alla arter. Forskare har sett detta fenomen hos isbjörnar och krokodiler redan sedan länge. De som är pojkar nu är så klart extra drabbade. Alltså mina och dina pojkar, våra barn!

För mig som mamma och människa är det här snudd på för skrämmande att ta in. Vi håller verkligen på att utrota oss själva på mer än ett sätt! Jag får ibland panik av tanken på all skit som verkligen inte är bra men som ändå finns runt omkring mig. Jag och Anja har börjat i små steg ta tag i vårt liv och hur i lever för att göra mindre påverkan på vår natur och reducera omfattningen av alla gifter som finns runt oss och våra barn i vår dagliga miljö. Ett steg i den riktningen är beslutet om att köpa nya sängar till barnen som ni kan läsa mer om HÄR

Sambandet mellan madrasser (skumplast mm) och hormoner är bl a att inredningsmaterial ofta är behandlade med flamskyddsmedel. Dessa ämnen hindrar upptaget av jod (det gör även klor och fluor) vilket leder till sämre funktion hos sköldkörteln bl a och i längden också bidrar till cancer, infertilitet mm. Men plastmaterial (nylon, galon, fleece, skumgummi etc etc) bidrar också till infertilitet genom att de är östrogenhärmande vill du läsa mer om hormonstörande ämnen klicka HÄR

Vi sover ungefär 26 år av vårt liv. 26 år! När jag läste det känns mitt beslut helt rätt , bra madrasser till barnen är bara ett måste. Det finns inte en cell i mig som tvekar på att jag inte tog rätt beslut den här gången. Och det känns helt underbart att lägga ner våra små änglar på kudden och veta att sägen de kommer spendera en stor del av sitt liv på en madrass som inte rubbar det som betyder mest i världen för mig.

Dagens inlägg må kännas tungt att läsa. Det ÄR tungt men inte nattsvart! Du och jag kan göra mycket för att påverka vår omgivning  bara vi aktivt bestämmer oss för att gör förändringar och trots att jag får panik ibland så slutar jag ändå aldrig tro dig och mig ❤️!

❤️F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Flipp

    Jag tycker det ni gör är bra och viktigt! Sedan kan jag filosofera iväg lite, din rad om att vi utritar oss själva? I takt med att vi blir smartare och smartare och utrotat sjukdomar samt tappert bekämpar cancer finner naturen andra vägar att begränsa mänskligheten. Vi kan inte bli hur många som helst på jorden. Naturkatastrofer, homosexualitet, svält, sjukdomar etc är hemska och vidriga (obs homosexualitet är inte hemskt och därför bör det inte upplevas negativa) men också ett sätt för naturen att begränsa befolkningen. Trots det överlistar vi gång på gång naturen, katastrofhjälp, insemination, bistånd, läkemedel. Vi för en ständig kamp mot varandra, människorna och naturen, och såklart vill vi våra närmaste väl. Som sagt, jag beundrar ert engagemang men ser att vi blir så bra på att bekämpa och överleva. Blir ibland rädd att Nordkorea/USA/Ryssland ska bidra till en rejäl ”gruppfolkmindskning” för att vår jord riskerar överbelastning. Ve och fasa!

  2. Sandra

    Så viktigt att vi alla se och lär oss av vad som är giftigt för oss människor. Visst är det skrämmande och man få lätt panik men oerhört viktigt att inte blunda för det. Självklart ska vi hjälpas åt att se till att barnen inte få i sig kemikalier och annat gift. Barnen är vår framtid, dem ska vi vara rädda om ❤️

    Kram Sandra