Filippa Rådin

Första steget mot en gala

IMG_1409

Så där ja! Nästa vecka blev inte riktigt som vi tänkt…. det går för högtryck hemma hos Pärson-Rådin och dagarna inför OS närmar sig med stormsteg. När Anja och jag tittar i kalendern just nu känns det som att den formligen krymper och det är med anledningen av det jag tidigare tog beslut att inte gå på varken idrottsgalan eller Elle-galan.
Idag är det fredag veckan innan alla galor och situationen ser helt annorlunda ut inte med dagar och kalender utan situationen i stor, med kort varsel gör vi en helomvändning, Det är omöjligt att utebli, kul ska det bli, men vad sjutton ska vi ha på oss!???!

Det är lätt att tro att det skulle kunna vara lite som små stjärnornas värld… man går in i garderoben och VOLA, ut kommer en smasching Anja Pärson!! Ibland önskar jag verkligen att det var så, speciellt just nu😊. För trots att vi har en hel del klänningar och galakläder som man kan återanvända kan man ändå inte komma i exakt samma som tidigare. Dom måste få lite kärlek och omsorg annars skulle mitt designer hjärta sakta dö tror jag.

IMG_1391IMG_1406

I går var det torsdag och resan mot galorna tog sin början redan i onsdags när jag började rota bland mina tyger och tittat på alternativ. I det här lägret är jag inte helt kontaktbar ha ha ha Anja vet precis hur det är när jag är mitt uppe i min kreativa process. Suck känns som att jag inte kommer på något bra och prestationsångesten kommer krypande😱 så här är det alltid, inget konstigt, så att ångesten är här är bara helt normalt. I det läget måste jag till Eva för att ”komma igång” frågan var bara om hon hade tid den här gången?

Jag sms:ar snabbt Eva ( vår sömmerska):

Hej och godfortsättning! Tänkte att jag skulle ringa dig men klockan drog iväg.
Det är i ”sista sekunden-människan” som hör av sig…
Jag hade stora förhoppningar på mig själv innan jul att jag skulle ge dig större framförhållning
med tiden jobbar kraftigt emot mig. Vi har inte bara EN gala utan TVÅ!
Det är idrottsgalan på måndag 15/1 och Elle-galan på fredag den 19/1…
Har kollat på det vi har sedan tidigare Jag tänker att vi ska vara svarta med tanke på Time´s up dresscode
som skådisarna hade här om dagen på Golden Globe…Kan du, hinner du, vill du? Jag hoppas 🙏😊. Kram Filippa

Men VARFÖR gå när man inte har tid och är in i döden stressad??
Jag fattar att man ställer sig den frågan, den är helt befogad. Därför svarar jag på den så att ni slipper ligga sömnlösa 😄😄😄…Jag skriver kort , Det är inte synd om mig på något sätt. Först och främst är det precis som många av er andra tänker, sjukt kul att vara ”prinsessa för en dag” med allt vad det innebär. ”Prinsessan” kommer jag komma tillbaka till i nya inlägg inom dom närmaste dagarna inför galorna. Vad gör vi? Hur förbereder vi oss och lite annat bakom kulisserna.

Men nu skulle jag ju svara er på frågan VARFÖR? Jo, jag har fått erbjudande om gästa Brita Zackari i hennes livesändning på idrottsgalan för att hissa och dissa kläderna på röda mattan. Galet roligt! Så roligt att jag inte kan tacka nej. Och sedan Elle-galan är som en enda stor branschfest där jag faktiskt ska ha möte med folk jag kommer att jobba med när det gäller kläderna under OS och ett framtida projekt som jag och Anja har här i vår.

❤️F

.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Agneta

  Åh,klart ni ska gå på gala.Jättekul med kläder. Jag ska på bröllop i Sverige i sommar och har redan börjat planera outfit. Ha det jättebra, hälsningar från London.

 2. Jeanette

  Älskar ert ”rakt in i kaklet” tänk!
  Ni lever fullt ut med allt, snabba vändningar och mycket kärlek.
  Lycka till med ”galaklädseln”!
  Kram😍

 3. Veronica

  Förstår att du kan känna stressen, men ställ er heller frågan vem har mest vinning/intresse av att vara/delta i de två olika galorna!
  ibland är det så i de flesta familjerna att den ena vuxna får backa och stanna hemma.
  Idrottsgalan är i mina ögon Anja som är den självklara ”stjärnan” och Elle galan är mer och intressant för dig. Tänker ni rationellt och för familjens bästa ( alltid en förälder/trygghet hemma så går ni på var sin gala.

 4. Sandra

  Förstår din stress men jag tro på dig och du kommer reda ut det galant även denna gång.
  Lycka till, du fixar det.
  Kram Sandra

  1. filipparadin

   Tack för att du aldrig tappar hoppet om mig 😊😊😊. Att du alltid är så positiv och peppande även fast jag vet att du också har tyngre dagar. Hoppas verkligen att du får en fin helg. Kram F

   1. Sandra

    Jag tappar aldrig hoppet om dig. Visst har jag mina tyngre dagar med men det är också då du och din blogg ger mig extra kraft och tro på mig själv. Tack fina 🙏🏽💕 Kram Sandra

 5. J

  Hej Filippa! Jag har följt din blogg ett tag och kände att det var dags att kommentera. Din blogg är verkligen så härlig! Den/du ger mig energi! Som småbarnsförälder utan möjlighet till gala är det så skoj att följa er och era resor. Jag uppskattar verkligen också din uppriktighet kring att ha barn. Att du nämner de fina stunderna men också de lite mer ansträngande. 😊Det är skönt att se att andra också har ansträngande dagar i ett samhälle där vi helst ska framstå som perfekta. Hoppas ni får riktigt härliga galakvällar! Jag ska ”gala på” bäst jag kan här hemma och följa er med stort intesse. Kram J

  1. filipparadin

   Fina du! Tack för dina ord! Det värmer att höra att jag kan förmedla och ge dig energi! Hoppas du får en fin helg😊 kram F