Filippa Rådin

Ett hål i väggen

IMG_2722 2

Nu så är vi äntligen igång med att öppna upp väggen och få större. Vi har planerat den här dörren ända sedan vi köpte och renoverade det här huset.  Vi visste att om vi skulle få tre barn så skulle vi bli ett sovrum kort. När man renoverar hus så är det ju så att man kan inte riktigt få allt som man vill och ibland önskar jag att vi hade byggt ett hus från grunden. Då hade de inte sett ut som det gör idag.
Vi har gjort ett fantastiskt jobb med huset som vi bor i. Jag är otroligt stolt över mig själv att jag lyckades utan utbildning renovera och bygga om ett helt mega hus. När det var som mest folk tror jag det var upp mot 30 pers som var här. Bygg-gubbarna var nog inte helt vana vid att ha en gravid kvinna som bas på ett bygge hahaha.
När vi ritade och byggde så hade en av våra lägenheter sin vägg precis intill våran trapp, med ett lagomt avstånd att klämma in en dörr. Och när de byggde upp väggarna så satte vi reglar och avstånd för att möjliggöra att öppna upp och sätta en dörr precis som vi gör idag.

Tanken är så småningom att Emmi ska flytta dit och ha en liten egen lägenhet där hon sakta kan lära sig att fixa vuxenlivet själv och i samma veva får Maximilian ta över det rum Emmis haft tidigare.  Men innan Emmi är stor nog och vågar ta det steget så använder vi den lilla lägenheten som kontor. Älskar att äntligen kunna bara smita över ,stänga dörren och jobba ostört, det är något som vi är i stort behov av.

Gillar egentligen inte att sitta och jobba framför barnen för mycket och fram till nu har vi  haft en regel att vi efter att vi hämtat barnen från förskolan finns det inget: ”jag ska bara svara på det här mailet…”. och så sitter man en stund till för att man inte är färdig med dagen, som man i och för sig aldrig är . Vi är alla olika men för oss känns det bättre att sätta på paus tills barnen gått i säng för att vara närvarade och ta till vara på den tid man har tillsammans. För skulle vi inte sätta gränser för oss själv skulle vi kunna jobba sönder oss själva.

Ha en fin dag❤️F

IMG_8366 IMG_2606 2 IMG_4281 2  IMG_3732

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Kommer säkert bli jättebra när det är klart. Ni tänker så klokt och är så kloka.
    Ha en bra kväll
    Kram Sandra