Sista provningen inför Elle-galan – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Sista provningen inför Elle-galan

(Hade så mycket problem med min sida igår och fick inte upp det här inlägget igår så det kommer lite sent in på  bloggen tyvärr. )

Med för risk för att vissa av er kan få svindel och samtidigt bli lite matta skriver jag detta inlägg men det är så här vi rattar vår verklighet..
Idag är det galatime, det är  dags för galornas gala men innan vi står på röda mattan vrider jag tillbaka klockan.

I måndags var vi som bekant på idrottsgalan
I tisdag kom vi hem huvudet först, kastade in väskorna och direkt till förskolan för att hämta kidsen. det är onekligen så att det bästa med att vara borta är att komma hem!

Onsdag. 07.00 dyker elektrikern upp, vi ska sätta in tvättmaskiner i våra lägenheter, som vi har i huset, fixa med utebelysning och lite annat smått och gott. Kort efter kommer rörmokaren, samtidigt bygger vi om köket för att jag ska kunna jobba bättre med Anjas kläder inför OS. få mer plats. Nu började det känns att det är roddigt hemma, svårt att jobba och att det är mycket folk och projekt i omlopp.
Erika ringer på, vår bäst Erika som jobbar med oss några timmar varje dag för att försöka styra upp oss lite eller snarare vår verksamhet. Mitt i allt ska vi försöka ha någon slags arbetsro och tid för genomgång. NI känner mig vid det här laget…  Anja och Erika sätter planen och jag jobbar vidare med allt som stavas kläder.

Torsdag: Vi har under en tid tänkt att öppna upp väggen till en lägenhet som ligger vägg i vägg med vår egna bostad för att vi behöver lite mer utrymme mer om det kan du läsa om här:
Ett hål i väggen
…Varför inte sätta igång ytterligare ett projekt när vi väl är igång.liksom😁

kl 08.00 ringer Snickaren på dörren samtidigt som att alla ungarna ska till skola och förskola, han möts av lite lätt kaos kan man säga 😄😄😄 ja ja så är det att komma hem till oss.
I väg med barnen till förskolan och tillbaka för att sätta igång bygget, väggen öppnas samtidigt som att jag börjar prova kläder på Anja och fundera på vad vi har hemma som kan göra om / sys om till pröva det jag köpt och samtidigt börja skissa på ny design som jag ska sy upp .
Hur svårt kan det vara?…Tänker säkert många. En helt befogad fråga. Svaret på den är: Det är sjukt svårt, ett mastodont jobb! 16 dagar i rutan 4 timmar per dag ska min älskling vara topp notch varje dag, och jag vill inte misslyckas på något sätt. Jag lovar det är svettigt!
kl 11.00 ringer Eva min sömmerska och meddelar att mina kläder till galan är färdiga för provning… ok. Dags att packa ihop och sammanställa några skisser som hon kan börja med när det gäller Anjas kläder.
Off we go, Det blev ett bra och kreativt möte hos Eva och nu är vi igång och verkligen på väg mot OS. Känns skönt att ha Eva att bolla lösningar med.
KL13.38 Sätter vi oss i bilen igen för att åka på några ärenden samtidigt ringer snickaren och behöver hjälp… ok, vi får drastiskt korta av ”att göra listan”

KL14.20 Hem igen som byggherre

KL 16.00 hämta barn på Förskolan, Emmi kommer hem från skolan med sin bästis. Hemma är det hela huset som en dammig byggarbetsplats. Anja och jag känner städpaniken komma krypande. Vi måste måste hinna städa så att barnen inte går omkring i det här! EmmI och Emmylo styr upp middagen med boysen och växer 10 cm på kuppen jag och Anja tar tag i städningen.

img_1507.jpg

Kl 17.45 Sista provningen och hämtning av kläder till Ellegalan hos Eva. Barnen följer med och länge sig på golvet tillsammans med Anja och tar paus med film på telefonen 😊❤️

Kl 18.20 Drar Anja och tjejerna på skidträning, i går var det paralellslalomträningstävling och Anja hade lovat Emmi att utmana henne och ställa upp och tävla mot henne.
Emmi sommar 11 år med än så länge obrutet självförtroende tror att hon kommer att vinna LÄTT över Anja ” “som är så gamal” ha ha ha älskar den ungen!! Elvis vill till kompis och leka så jag och Maximilan tar pulkan och följer honom dit för att sedan åka lite pulka bara Maxi och jag😍

Kl 19.00 Kommer en golvkille som ska titta på hur han kan laga golvet där vi rivit väggen

kl 19.45 boken läst och pojkarna ligger i sängen

Kl 20.30 Börjar jag packa för Elle-galan och Emmis grejer som ska upp till Tärnaby och tävla slalom i helgen… Nu är jag trött!

Kl 21.00 Öppnas dörren, in kommer en kvittrande Emmi hem, hon vann! Även fast hon fått försprång på Anja, så vann hon. Hennes enda kommentar på min fråga hur det gått var: ”mamma har man lovat något så håller man det!” Så log hon mot mig med hela ansiktet. och jag ler tillbaka.😊

Kl 21.30 Emmi duschad och släcker lampan
Anja och jag börjar storstäda nedervåning, Allt damm måste bort.

Kl 00.34 Släcker vi lampan, det var länge sedan jag somnade så fort. God natt!

❤️F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.