Filippa Rådin

Vilken dag

Ojoj, vilken dag! Barnen sov dåligt inatt och Anja skulle i väg för att filma inför nya avsnitt av ”Anja möter” till OS ( där hon möter svenska medaljhopp). Väl uppe i morse så var humöret inte på topp hos våra små solstrålar, det var någon blandning mellan gråt och skrik. Bättre blev det inte när man kom till dagis, men tydligen var våra barn inte ensamma om att ha haft kaotisk morgon. Men efter lite kramar och att jag stannade lite extra på dagis blev det bättre.
Hemma var det dags att sätta sig in i jobb, beställningar, skisser och springa ärenden. Ni som följer mig på instagram (@filipparadin) har fått hänga med en del under min dag idag.

IMG_2167IMG_2169

Efter att ha klarat av det mest akuta framför datorn och skisser så var det dags att kasta sig i bilen. Först iväg för att köpa lite på träningskläder till Anja som hon kan använda på morgondagens filminspelning. Därifrån var det bara vidare för att jaga rätt på ett paket som varit på vift. När avsändaren efterlyste paketet visar det sig att det legat i Stockholm under flera dagar, men tydligen så har det funnits här i Umeå sen nästan en vecka tillbaka…Ja ja konstigt, ingenting stämmer, men nu är det hos mig och det är huvudsaken.

IMG_2182IMG_2187

Nästa anhalt skulle ha varit Caparol. Vi ska måla om här hemma i barnens lekhörna något vi pratat om ett tag men nu är det dags att göra slag i saken. Ringde Caparol för att be dom förbereda en av färgerna så det skulle gå snabbt när jag sedan skulle åka förbi och lämna färgprover på den andra färgen vi vill ha, men tiden blev för knapp så just nu står färgen kvar på Caparol och väntar på mig. Förhoppningsvis kommer den nya färgen upp på väggarna inom det närmsta dagarna och ni kan få se resultatet 🙂 Sen var det in i bilen igen hem en snabbsväng för att hämta stavar och vidare till andra sidan stan för att lämna till Emmi som just nu är på väg till sitt första fartläger ( hon ska börja träna super G och störtlopp😱). Det var en laddad men spänd tjej som åkte iväg och jag vinkade av henne med mamma hjärtat i halsgropen. Vet inte om jag gillar att hon åker just på fartläger… men det är hennes egna val och jag tror att det kan gynna henne i slalom och storslalom att träna på att få upp farten lite. Klockan slog 16 och det var dags att bege sig mot dagis för att hämta grabbarna.

IMG_2173IMG_2175< strong>Finns det något bättre än när barnen kommer springandes mot en med öppna armar? Jag är en av dom som antagligen kommer att sakna det varje dag när barnen vuxit ifrån det.

Imorgon blir det att ställa väckarklockaren tidigare än vanligt, då det är filminspelning på agendan under förmiddagen här i Umeå, först smink  och förberedelser här hemma och sen iväg till ett gym som heter UPC . Efter det  vankas det möten och innan man blinkat är det dags för fredagsmys och en efterlängtad helg!

Vad har ni för tankar och planer inför er helg? Hoppas den blir som ni tänkt er.

❤️Kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  fantastisk du är som hinner med så mycket 😊 Men måste man så går det.
  Hoppas att din fredag gå bra med filminspelning och allt.
  Jag är ledig idag och ska in på stan och uträtta ärenden. Sen tar jag helgen som den kommer. Inga direkta planer som det se ut nu.
  Ha en bra helg.
  Var rädd om dig
  Kram Sandra 💕

   1. Hanna

    Så länge anda yrken nämns som ”butiksbiträde”, ”städerska”, ”hembiträde” etc, så kommer jag kalla det dagis och dagisfröken.
    Att man ska kalla en viss yrkesgrupp för ett specifikt namn för att ”lyfta yrket, höja statusen, eller poängtera att man har läst på universitetet” är pinsamt lågt! Ett par universitetspoäng i ryggsäcken avgör inte hur bra man utfärdar yrket. Alla yrken behövs och det finns lokalvårdare som utför sitt yrke 100 gånger bättre än en förskollärare. Respekt och tacksamhet till alla yrken tack!

  1. Hanna

   Så länge anda yrken nämns som ”butiksbiträde”, ”städerska”, ”hembiträde” etc, så kommer jag kalla det dagis och dagisfröken.
   Att man ska kalla en viss yrkesgrupp för ett specifikt namn för att ”lyfta yrket, höja statusen, eller poängtera att man har läst på universitetet” är pinsamt lågt! Ett par universitetspoäng i ryggsäcken avgör inte hur bra man utfärdar yrket. Alla yrken behövs och det finns lokalvårdare som utför sitt yrke 100 gånger bättre än en förskollärare. Respekt och tacksamhet till alla yrken tack!