Min dotter är mer PK än mig själv – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Annons

Min dotter är mer PK än mig själv

IMG_5088

Här om dagen satt jag i bilen med Emmi. Vi pratade om lite allt möjligt men hamnade inom ämnet att flytta hemifrån. Jag som förälder önskar att det aldrig kommer ske, eller åtminstone att det är många år bort innan barnen flyger ut. Men tiden går snabbare än vad man tror och det är lika bra att försöka inse att en dag står väskan packad i hallen och dom är på väg mot sitt nya och självständiga liv. Emmi sitter i alla fall i bilen och berättar för mig att hon aldrig vill flytta hemifrån. Jag förklarar för henne att det kommer hon vilja när det är dags, men hon får självklart bo hemma så länge hon vill. Samtalet fortsätter inom ämnet och helt plötsligt hör jag mig själv säga:

 • “Emmi en dag kommer du träffa en KILLE och då kommer du vilja bo med honom”.

Här sitter jag som mamma till tre barn och lever i ett samkönat äktenskap och jag säger till min dotter att hon kommer träffa en kille. Emmi´s reaktion lät inte vänta på sig.

 • “Vadå KILLE? Om jag träffar en tjej då?!”

Sen bytte diskussionen riktigt. Min 11 åriga dotter sitter och förklarar för mig att det är lika okej att vara kär i en av samma kön. Och Självklart är det så. Jag är ju det och det är det mest naturliga för mig som finns, jag är kär i en person och hon är tjej! Men ändå säger jag till henne att hon kommer bli kär i en kille.

Jag har såhär i efterhand funderat på varför, är vårat samtalsmönster i samhället fortfarande är så invant att det motsatta könet blir det mest naturliga att säga även för mig? Samhället har sakta, mycket sakta börjat acceptera det alla olikheter vi människor bär på, även om det är en lång resa kvar innan alla får leva precis som det önskar och vill. Fördomar flödar fortfarande inom många olika ämnen och resan till att Allt och Alla är okej, den har egentligen bara börjat. Jag inser att jag måste ändra mitt samtalsmönster, att han och hon inte har någon betydelse. Att det är en person, att det är människor vi pratar om. Men jag kan inte annat än att bli stolt över att det är min dotter som fick läxa upp mig. Att hon minsann vet att det är okej att vara kär i vem man vill! Det ger mig ett bra hopp om framtiden.

Älskar dig min underbara kloka Emmi!! Du gör mig stoltast i världen!! Att få vara mamma till dig är det vackraste jag vet!

Ta hand om varandra! Kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Karin

  Jag har gjort exakt samma sak med mina två äldsta barn! Nu börjar jag lära mig av frugan som alltid säger partner.. klok fru har jag! 😉

  1. filipparadin
   filipparadin

   😊 lätt att säga fel, man är inte mer än människa men man gör aldrig om det efter en felsägning med tillrätta visning 👍😄 kram f

 2. Daniela

  Ibland kan även de mest öppna personerna få till tankevurpor. Hon är klok er stora tjej. Jag tycker inte om de olika facken människan gärna sätter varandra i. Själv är jag kärlekssexuell och blir kär i själen inte skalet man råkat födas i. Vad tycker du? Massa kärlek till er alla. ❤️/ Ella

 3. Elin Wirén

  Så fint😍Ja, man har mycket att lära av sina barn😮
  Till hösten flyttar min förstfödda till internat😱Det kommer kännas så konstigt!

 4. Elin Wirén

  Så fint😍Man har mycket att lära av sina barn😮
  Min förstfödda flyttar till ett internat till hösten😱Kommer kännas så konstigt!

Annons