36 timmar nonstop! – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

36 timmar nonstop!

OS+pyeongchang+anja+parson

Hej.

Nu är det Anja som är inne och gästar lite igen Jag vet att det stått en del i tidningarna om min obefintliga sömn och hur jag kommer att jobba under OS: Det som ska vara tydligt är att det inte finns ett krav på mig att jag måste jobba så mycket som jag gör. Det är upp till mig litegrann. Eftersom jag fick uppdraget att sitta med i studion tillsammans med Jessica och prata om alla idrotter som går på OS kände jag direkt att jag måste se en hel del live. Och när det blev Taxi Pyeongchang så blev det ännu viktigare att vara på plast där det händer. Om man vill få en riktig inblick i vad atleterna går igenom måste man se, känna och lyssna på plats. Jag vill se in i deras ögon, hur deras kroppspråk är osv.

Det här betyder att jag har lite svårt att få dagarna att gå ihop. Ungefär kl 20 är alla på plats och jobbar med nattens sändning. Vi går lite i olika shift beroende på va de är för innehåll under natten. Vid kl 23-24 så har vi mat så vi kan tanka lite energi. KL 01 sätter jag mig i sminket för att kl 02 vara klar och gå igenom det sista på manuset och klippa det och sätta in det i våra kort. Efter det klär vi oss, jag ringer Filippa för det sista med kläderna och ha vi tur är vi uppe i studion 02:30. Men under de senaste dagarna har det blivit på tok för tajt att vi kommit 10 min innan sändning upp till studion. KL 03 går vi live ( kl 19.00 hemma hos er) .

IMG_1917

Under reklampauser antingen läser vi på , dricker , äter eller förinspelar olika saker. Vi har sällan något längre break så när vi behöver gå på toa så springer vi som tokar ner en våning för att snabbt komma tillbaka. När vi har ett annat program som går mitt i vår sändning så har vi ett break på en timme och då går vi ner till hubben ( vår redaktion) just det det skrev jag ju och förklarade. Vår studio är på taket på den byggnad där alla världens tv och radio sänder allt ifrån os förutom hockeyn som har en egen hubb nere vid kusten. under timmes breaket tar vi en kaffe, fikar lite och surrar och ja hänger runt. kl 07 eller 08 beroende på dag är vi klara. Då kliver vi ut ur studion och möter solen. Snabb ner och ur kläderna för att sedan äta frukost och gå och lägga oss och sova på förmiddagen och vakna kring kl 14-16 någon gång.

Men så kommer de dagarna då jag vill gå och titta på tävlingar. Framförallt slopestyle eller alpint. De går på förmiddagen och tidig eftermiddag. Det betyder att jag inte kan sova utan snabbt ta mig upp till bergen. Igår blev det en sådan upplägg då jag efter 36 h landade tillbaka på rummet. Helt slut och med bara 3 timmars sömn.

Jag lever i min väska och allt blir lite på uppstuds beroende på hur det går för Sverige, vilka atleter som ska gästa mig och när jag får dom i min Taxi. Jag är standby 20 h om dygnet, dom 4 h jag inte kan är när vi sänder live i studion. Just i dag har jag viljan att se massor av sport men insett att efter 36 h ute så tar jag nu ett lugnt dygn och tankar energi innan jag gasar igen!!

Kram A

IMG_1764IMG_1812 IMG_1829 IMG_1862 IMG_1866IMG_1836

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Hej Anja
  Kul att höra ifrån dig här på bloggen.
  Du är fantastisk i OS studion tillsammans med Jessica. Min höjdpunkt på dagen när det börjar 😊
  Sen är det alltid kul att se kläderna på dig, vi får ju en liten förhandsvisning här innan 😊Du har en grym stylist, heja din fru 👏🏽👍🏽😀
  Förstår att det bli lite ont om sömntid när man är iväg på OS. Men såklart du ska se det du vill se med när du inte är i studion. Det är ju inte OS så ofta direkt och att vara på plats kanske inte bli ens vart fjärde år. Så självklart ska du passa på. Men dock bra att du ta dig tid för lite återhämtning med. Det är viktigt.
  Se fram emot ikväll.
  Lycka till med sändningen och spännande att se vad det bli för kläder ikväll 😊
  Du är alltid så fin 💫
  Må så gott
  Kram Sandra