Jag är helt övertygad och bombsäker – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Jag är helt övertygad och bombsäker

IMG_2018

Nu är OS inne på sista veckan och många atleter börjar ha gjort sitt för den här gången. Men det innebär inte att dom nu får vila, slappna av från press och återhämta sig. Vintersäsongen är fortfarande i full gång så nu väntar nya träningar och tävlingar. Det är inte ens säkert att vissa hinner åka hem efter OS för att träffa sina familjer och vänner, utan att det från PeyongChang bär vidare mot nya mål.

Man brukar skämta om att Sverige är landet ”lagom”. Ordet känns inte så rätt just nu. Antingen jublar vi oss hesa till medaljer eller så sågar vi atleternas prestationer för att det inte genererade en medalj. Inom idrottssammanhang är vi verkligen inte ”lagom”. Vi kan inte se prestationen för vad den är och ändå berömma, utan då måste vi tillsammans med media sänka den atlet som inte bidrog till att utöka Sveriges medaljliga.
Senast var det Slopestyle som blev utdömt av olika kvällstidningar som ”en fritidsgård för unga vuxna med självskadebeteende.” Att uttrycka sig så gör mig både besviken och upprörd. Slopestyle är en relativt ny OS gren då det endast funnits med sedan Sotji 2014. Det hela är nytt och man har kanske inte hunnit lära sig alla rutiner som finns kring ett OS eftersom man inte deltagit mer än en gång tidigare. Men att mena på att det dom gör inte är en värdig idrott, det tycker jag är fel!

Jag är helt övertygad och bombsäker på att om de atleter som blir utvald att delta i OS åker dit med målet att plocka hem en medalj eller att prestera sitt absolut bästa resultat genom tiderna. Även om sporterna och utövningen skiljer sig mellan det olika atleterna så finns det likheter mellan alla, det är tiden och engagemanget de lägger ner till sin idrott flera år i förväg. Alla idrottsdiscipliner kanske inte är just mitt favoritområde att följa, men vi är alla olika och det gör inte atleternas prestationer sämre!

Så nu vill jag hylla ALLA våra atleter i OS. Det ni gör är något som vi andra framför tvn inte hade klarat av. Eran självdisciplin, engagemang, hängivenhet och uppoffring är oslagbar! Ni har mitt fulla stöd både i med och motgång,

Ge aldrig upp på eran dröm! Kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Josefin

    Så bra inlägg och bra kommenterat Filippa. Älskar att du lyfter allas värde i både stort och smått.
    Kram och tack för en fin blogg❤️