Filippa Rådin

I veckan chockades jag!

IMG_3327

I veckan chockades jag! Jag satt och tittade igenom instagram och plötsligt där dök det upp. Ett klipp på självförsvar för tjejer. Nu började tankarna snurra. På samma sätt som jag tyckte det är bra att få se och att åtkomsten till självförsvar är enkel att hitta. MEN sen började andra halvan av mig att känna, ska vi verkligen behöva ha det här i Instagrams flöde? Vad sänder det här för budskap till min dotter och alla andra i hennes ålder, både tjejer och killar som använder sig av sociala medier?

Det är inte ovanligt idag att barn redan vid 8 år eller kanske till och med yngre använder någon form av sociala medier. Ska dom verkligen behöva se sånt här, att tjejer måste kunna försvara sig, vad sänder det för budskap till vår nästa generation?

Vi gör krafttag hela tiden för att kunna förändra bilden och hur samhället ser ut idag, men det är tydligt att mer behöver göras. Vi måste alla dra vårat strå och prata med våra barn, lära dom empati och gränser så att självförsvar inte ska behöva vara naturligt att se på sociala medier.

Hur tänker ni kring att självförsvarsfilmer dyker upp i ditt och dina barns flöden?

Kram 💕F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Vivi

  Visst kan man tycka att det inte är något man vill att barn ska behöva se men samtidigt får man ha i åtanke att det inte vänder sig till små barn. De flesta sociala medier har en åldersgräns som inte följs om små barn har dem.

 2. Linda

  Hej Filippa!
  Jag tänker precis som du; att det sänder ut ett snedvridet budskap till barn och unga, och egentligen till oss alla. Kanske går det inte att blunda för att världen ofta är hård och våldsam…. 🙁 Men det hade ju varit bättre att rikta reklamen till alla unga/äldre – oavsett kön. Annars sänder man ju faktiskt ut signaler till både unga killar och tjejer som kan påverka deras normer och synsätt, och därmed hur de är mot varandra.

 3. Malin

  Mina barn är för små för telefoner (6, 4 år och en liten på 6 månader). Men jag håller med dig om att det ger ett felaktigt budskap. För jag tror att det kan skapa mer rädsla än nödvändigt! Däremot så kommer mina tjejer att få gå självförsvars kurser om dom vill när som är äldre (tänker 16 typ). Men vi pratar redan nu om hur viktigt det är att man respekterar sina medmänniskor. Att ett nej betyder nej. Att kroppen är sin egen.

  1. filipparadin

   Precis så tänker vi här hemma också. Det är oerhört viktigt att man lägger grunden för sitt egna värde både när det gäller kropp och åsikter. 👊💪kram F