Mitt uppe i småbarnsåren – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Mitt uppe i småbarnsåren

Sportlovet är här, eller inte riktigt för det börjar ju först på måndag. Men idag är första helgen hemma med alla samlade, och tanken slog mig att Anja inte ens varit hemma en vecka än.
Idag var tanken att vi skulle ta tillvara på varje minut för att känna att vi är lediga…. Det började bra med en seg start och låg och mysig frukost. Kort efter att vi dukat undan och skulle planera upp dagen började krypa i min kropp när helt plötsligt kände hur jag gick på ett min fält av kaksmulor… hur mycket man än plockar och städar känns det som att man aldrig kommer i mål. Eller om man säger som så, njutningen av ett städat hem är kort, väldigt kort på gränsen till obefintlig hemma hos oss. Är det inte leksaker och legobitar utspridda är det någon som hittat ett kakapaket och mulat i sig det snabbare än snabbast för att ingen ska upptäcka eller för att slippa dela med sig😄😄😄.  Oftast tar man det med ro och lever i verkligheten av att man är mitt uppe i småbarnsåren andra dagar blir det som idag att man sätter igång projektet hela familjen städar. Men det funkade faktiskt väldigt bra och jag måste säga att det blev en bra städning där vi fick hjälp både av Superman (=Maximilian) och Jackkon Storm ( =Elvis) och med deras hjälp flöt städningen på utan tjafs 😄.

Och som på beställning ringde det på dörren när vi var klara, barnens kusiner och en kompis till Elvis dök upp, huset fullt med lekande barn, Anja ställde sig vid spisen och fixade snabbt ihop lite bananpannkakor till hungriga magar. Ljudnivån och humöret var på topp. Som sagt… njutningen av ett städat hem är kort,😄😄😄Men det går inte annat än att älska alla olika stunder i livet. Mår barnen bra är det inget man kan klaga på.

Sedan var det dags att dra på stan för att leta present som Emmi skulle ha med sig på sleep over kalas i kväll och när vi kommer hem hade min underbara fru stått och lagat massor av mat som vi kan ta med oss till fjällen, dit vi åker imorgon.. Emmi ska tävla i lilla världscupen och hela familjen hänger med. Tävlingarna drar inte igång fören till helgen så innan dess så står det på vår agenda skidåkning, dricka varm choklad och åka pulka. Alla ser verkligen fram emot det här. Maximilian började förbereda sig redan när han låg hemma sjuk med att ha pjäxorna på sig och längtar verkligen till att få åka skidor, likaså Elvis.

Det vi har framför oss nu är en vecka fylld med lek, bus och energipåfyllning och det kommer göra oss alla gott. Vi ska komma tillbaka både utpumpade men samtidigt så laddade inför vad våren har att erbjuda. Så just nu pågår en nedräkning här hemma innan vi får sätta oss i bilen imorgon och åka iväg på en riktigt härlig skid- och familjesemester!

Jag bara älskar tanken på det vi har framför oss❤️.

Ta hand om er! Kram💕 FIMG_3625IMG_3634

Emmi fick också ett nytt slime

IMG_3607

När jag var på stan kunde jag inte låta bli att köpa en del böcker tilll resan, både pysselböcker och läsböcker. Är det något jag är svag för är det just böcker till barnen.Älskar att sitta ner och få en lugn lässtund tillsammans.

IMG_3609

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellavillblipräst

    Åh va härligt! Blir n ä s t a n sugen på att testa skidåkning igen men förra gången jag åkte skidor så råkade jag ut för en olycklig krasch i brant backe.