Sportlovstips – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Sportlovstips

DSC04784 2

Nu är det Norrlands tur att ha sportlovsvecka. i fredags var sista dagen i förskola och skola och jag vill lova er att det gick smidigt vid påklädningen i fredagsmorse. 😄😄😄 Är det inte lustigt att en vanlig morgon när Elvis ska gå till förskolan vill han inte, tills vi kommer fram och han försvinner så snabbt att man knappt hinner säga hej då. Och dagar inför ledighet som när han vet att han ska vara ledig en hel vecka , ja då är det totalt tvärt om : Neeeeej jag vill ju vara på föris!! Jag vill inte vara hemma!! Alltid detta “tvärt emot”. Känns som att vi är väldigt mycket inne i tvärt emot åldern, i nästan allt, just nu😄

Men vare sig om Elvis ville vara ledig eller inte så älskar han att vara i fjällen med familjen. Det är helt fantastiskt att vara här och för ovanlighetens skull packar vi inte in våra saker i vår egna stuga utan vi är, hör och häpna i Gällivare! Emmi ska köra lilla världscupen tävlingar nu till helgen i Arvidsjaur så vi tänkte testa något nytt, ladda för fullt inför tävlingarna i Dundret medan grabbarna får varvar skidåkning med bobrace. Men jag tänkte ändå jag skulle passa på att dela med mig av lite tips till er övriga på vad man kan göra under sportlovet och vad vår familj garanterat hade gjort om vi var hemma. Även var man kan få information och tips om sportlovet 🙂

 • Pyssla
  Det finns mängder utav pyssel som man kan göra tillsammans med barnen. Många saker är ofta väldigt enkla och man behöver inte alltid så mycket tillbehör. Det är lätt att hitta tips genom bara enklare sökningar på nätet. Varför inte skapa lite papperstulpaner som slipper vattnas eller ljuslyktor av gamla glasburkar? 🙂

IMG_2344

Foto: www.kirstenrickert.com

 • Folkets Bio
  Det här är väl egentligen mest ett tips till er följare som bor i eller i närheten av Umeå. Gör ett besök på folkets bio. Dom har just nu ett helt sportlovsprogram med filmer på sin hemsida.Klicka här: Sportlovsbio, folketsbio
 • Pulkarace med utomhus picknick
  Koka upp lite choklad, packa ner lite grillkorv och kanske en smörgås. Sedan är det bara att valla pulkan och ge sig iväg till närmsta backe. I vår familj är vi många tävlingsinriktade så det brukar bli en riktigt jämn kamp innan en vinnare är korad. Ofta är enkelheten den bästa både för barn och vuxna. Bara att komma ut och umgås räcker nog, iallafall för oss i vår familj där dagar ute vid en öppen eld med grillning brukar vara dom bästa.
 • Bada
  Passa på att besöka ett badhus. Det här är en sån sak som är lite svårare att hinna med i vardagen tycker jag, men barnen brukar fullständigt älska det.
 • Titta in på din kommuns hemsida
  Många gånger är kommunerna väldigt duktiga på att skriva ut vilka olika sportlovsaktiviteter som finns i närheten att göra. Det kan vara allt möjligt som rekommenderas. Så känner man att fantasin inte riktigt är på topp är detta ett bra ställe att kika in på. Här hittar ni Umeå kommun 
 • Kolla in museum dom brukar alltid har bra och grattis aktiviteter. I Umeå hittar ni vad som händer på Västerbottens museum här
  På Bildmuseet i Umeå finns lite allt möjligt som är både gratis och roligt kolla in det HÄR
  precis som på Hamnmagsinet deras schema hittar ni HÄR 

Men viktigaste av allt, umgås så mycket ni kan med varandra. Många gånger blir vi som sagt för stressade över att vi måste hitta på saker, när det egentligen räcker långt med att bara ge varandra tid och umgås❤️! Och är vi ute och grillar korv eller nått och allt går fel så slår vi inte ner på oss själva utan åker snabbt hem och myser i soffa istället. Var inte rädd för att misslyckas! Man kan alltid åka hem igen:)

Ta hand om er❤️F

DSC04792 DSC04801 2 DSC04839 2 IMG_0130DSC04790 2IMG_5924 IMG_5931 IMG_5926 IMG_5933

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Har ett underbart sportlov. Mysigt med pyssel, ska testa att göra tulpanerna 👍🏽😊
  Ta hand om er och åk försiktigt i backarna.
  Kram Sandra 💕