Den nya trenden – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Den nya trenden

IMG_8056

För många av er är det ingen nyhet att jag är väldigt mån om vad vi omger oss av för produkter och även vad vi stoppar i oss. Sen slinker det självklart igenom produkter och mat ibland som man själv kan ifrågasätta, men man är trots allt inte mer än människa!

Men nu har det kommit en ny trend som härstammar härifrån Sverige. Plogging! Har ni hört talas om det? För mig var det helt nytt men jag blev alldeles varm i hjärtat när jag läste om vad det innebar. Plogging innebär att man tar med sig en påse, väska eller något annat smidigt att bära ut på sin träningsrunda och medan man tränar plockar man samtidigt med sig skräp som ligger slängt ute i naturen. Tänkt vilken fantastisk grej! Man kommer hem svettigt, tränad men har samtidigt gjort något jättefint för naturen och för sin omgivning. Två goda ting på en och samma gång.

Tänk om vi alla började göra samma sak, vi plockar en påse full med skräp varje gång vi är ute och rör på oss. Förstå vilket vackert landskap (eller snarare ännu vackrare än nu) vi skulle ha och vad vår natur skulle må bra! Allt det där vi ser på våra promenader som inte hör hemma i naturen har ofta en väldigt lång nedbrytningstid. Det där lilla tuggummit tar mellan 20-25år, medan en PET-flaska tar uppemot 450 år för naturen att ta hand om. Fattar ni, 450 år!! Vi pratar alltså om generationer bort som behöver leva med våran nedskräpning.

Det här är en trend som passar mig perfekt och trender är väl till för att följas? Eller ;)? Jag kommer i alla fall i fortsättning alltid bära med mig något som gör att jag också kan bidra till en friskare natur!

Hänger du också med på trenden?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. M

    Mamma lärde mig i unga år att alltid plocka upp och inte skräpa ner så på varje promenad finns alltid en påse för skräp med❤

  2. Lucie Jovanovicova

    Absolutely great idea! It’s exactly what we need! I’ll share the video. Thanks, Filippa!