Veckans reflektion – lyx är inte alltid det bästa – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Veckans reflektion – lyx är inte alltid det bästa

Jag hade stora förväntningar på sportlovet. Dels för att Anja varit borta länge och dels för att det är första lovet på våren terminen, och det lov man verkligen vill åka skidor och njuta av vintern. Så när lovet blev upphackat med tävlingar i Arvidsjaur för Emmi och att vi skulle åka till Dundret i Gällivare och inte ner till orter där jag vet jag trivs så hade jag en tydlig rynka i pannan.

Min reflektion den här veckan är att det blir verkligen vad man själv gör det till. Ibland behöver man inte så mycket för att det ska bli helt underbar familjetid. Varför alltid söka sig till komplicerade storslagna platser där barnen inte alltid går först. Jag ville ha lyx med restauranger , mysigt storslaget boende och skidbacken utanför dörren. Dundret är under förändring med ägarbyte så det var kanske inte allt man kan önska sig. Men varför tro att det är lyx som gör en lycklig med familjen. Våra barn älskar att ligga på sängen med ipaden eller busa med varandra och lägga lego. Får de välja är det korv och makaroner eller tacos till middag. Och som förälder till en 2 åring som inte vill sitta still så är mat hemma kanske det mest avslappnade.
En till reflektion som jag har och alltid försöker säga till mig själv är att skala av på aktiviteterna. Att dra runt barnen på alla möjliga olika aktiviteter är inte alltid roligast för alla. Vi fokuserade på skidåkning och under en eftermiddag badade vi på lokala badhuset. Toppstugan som erbjöd värme med en brasa och god våffla blev varje dags utflykt. Varför byta ställe när barnen vill ha våffla och allt fungerade där?.

Så jag har skakat av mig mina förväntningar och njuter till max att bara vara närvarande med barnen och min fru och blir det korv och makaroner så ja jag njuter väl av det också. Men med litet hopp om att om några år äta escargo…😊😊

Tack för oss Gällivare och Dundret! Tack för fantastiska dagar där vi som familj fick precis det vi önskade oss❤️. Några härliga dagar med tid, skidåkning och harmoni som dessutom kröntes med en magiskt solig sistadag. Bortsett från första “gnisseldagen” var det länge sedan vi hade sånt flyt i humöret på alla familjemedlemmar samtidigt 😊. Lovely!!

Nu sitter vi i en fullpackad bil igen mot nya mål med siktet inställt på Arvidsjaur och en hel helg med tävlingar för Emmis del.

Ta hand om varandra och hoppas ni alla får en underbar helg! ❤️F

IMG_2483  IMG_2490  IMG_4176 IMG_4171 IMG_4165 IMG_4160 IMG_4129 IMG_4121 IMG_4120 IMG_4096 2 IMG_4075 IMG_4069   IMG_4038

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. A-L

  Vi har en treåring och en tonåring… Och i år tänkte vi testa en fjällresa. Tonåringen åker slalom obehindrat, men det som oroat mig är hur vi hanterar 3-åringen så hon oxå kommer tycka det här är lika kul. Så nu har vi hyrt en enkel stuga precis vid barnområdet. Då kan vi lätt och smidigt ta oss till och från backen med minstingen. Tonåringen får ta med sig en kompis, så hon oxå får ut nåt roligt av resan. Nu återstår det väl bara att se om vi tänkt rätt 🙂

 2. Elin Wirén

  Du anar inte vilken igenkänning detta är🤭
  Vi har lite äldre barn än er men i fjol skulle vi ”lyxa” till det med några dagar på hotell i norska fjällen istället för stuga/lägenhet som vi brukar hyra. Och det var jättebra och fint! MEN vi frågade barnen vad de tyckte när vi kom hem.
  De ville härdanefter bo i stuga/lägenhet! De tyckte det var mycket friare och man kunde gå och mysa i underställ och äta när man vill o.s.v!
  Så det enkla är mer värt än man tror😍
  Tack för en bra blogg👏

 3. Zenita

  Visste det vad man gör det till 🙂 jag har jobbat som en galning sedan nyårsafton till ingen nytta när jag ser facit. Det har kostat mig all ork och energi. Så ser jag fram emot sportlovet. Vad händer då. Blir däckad i feber. Men det är bara att gilla läget och vila vila och mysa med familjen när tillfälle ges. Och i åre har vi inte sett solen på hela veckan utan bara kräksnöat. Njut av korv o makaroner för kan lova att när man får äta lyx sen smakar den sååå mycket bättre ❤️

 4. Jennie Borefur

  Din blogg är så bra. Känner igen mig i mycket men skönt när någon sätter ord på det. Tack för en superblogg! Hoppas ni får en fin helg! /Jennie