Emmi nådde sitt mål – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Emmi nådde sitt mål

Vi är nu i Arvidsjaur för att finnas där för Emmi när hon åker sin LIlla Världscup final här i prästbacken.
Det är andra året som hon åker finalen men trots det är det en stor skillnad från förra året. Skillnaden från förra året är att i år kommer hon hit med en helt annan inställning.

I den alpina världen så är det lilla världscupen som gäller i Emmis ålder. Det finns olika deltävlingar och kriteriet att nå finalen är att man har startat 50 % av delfinalerna. Och ifjol åkte Emmi finalen som då gick i Tärnaby. Med stora ögon och respekt så vågade sig Emmi och hennes kompisar ut i backen. Allt var annorlunda med inramningen ifrån skidförbundet med flaggor och målområde och lite annat. I år var hon lite mer förberedd och har känt en längtan till finalen och att få åka fort i banan.

Under sportlovet har vi pratat lite om tävlingarna men mest bara åkt skidor i lugn och ro. Anja har låtit Emmi åka som hon velat och bara funnits där bredvid. Det var en skön stämning i klubben i Gällivare och vi kände oss verkligen välkomna. Det som är roligt nu här på finalen är att vi lärt känna lite mer folk ifrån Norrbotten. för på finalen så tävlar Västerbotten och Norrbotten tillsammans. Och under deltävlingarna tävlar man för sig.

I går fick alla träna i tävlingsbacken om man ville. För vår del kände vi att det var bra för Emmi att få komma på plats och känna på backen lite och kanske släppa på nervositeten en aning. Så det blev en toktidig start fredagmorgon ifrån dundret så att vi kunde vara på plats i Arvidsjaur kl 09 så att Emmi skulle få träna.
Jag och Anja var kanske inte de piggaste paret i backen och krocken med alla klubbar, förväntansfulla barn och taggade föräldrar blev enorm. Vi var helt knäckta på kvällen efter att ha balanserat Maximilian och Elvis i en mini liten värmestugan fylld med okända barn och vuxna. Emmi å sin sida var nervös men gjorde en av sina bättre träningar. Under träningen släppte Anja helt på att coacha och ge råd i åkningen utan gav enbart beröm för att stärka Emmis självförtroende till max så när hennes kompisar kom på plats möttes dom av en sprudlanden Emmi som var redo till tänderna för dagens utmaning.

Idag var det då dags för race, Emmi fick ett bra startnr och var lugn. Med en besiktning och lite pepp ifrån sin supermamma (Anja) så såg vi en helt ny Emmi komma ner för backen. Stolt som tuppen efter sitt första åk och med en bra placering. Och hon landade i mina armar, stark, stolt och nöjd över sig själv! Hon var precis så som man önskar att sitt barn ska känna sig på tävlingsdag. För henne fanns det inga hinder idag bara möjligheter till att lyckas och dagens prestation gjorde henne inte besviken. I kväll kommer vår stora lilla tjej somna med en härlig känsla i kroppen😊.

❤F

Här är Emmi med sin bästa kompis 

Mitt hjärta svämmar över av kärlek till den här!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sam

  Bara en liten parantes.. är så t r ö t t på att höra tjejer och kvinnor använda manliga ord för att beskriva hur det är att känna sig ‘top of the world’ – många säger att de är k i n g eller som här stolt som en t u p p – har vi inte kommit längre!? Varför inte Q U E E N ?? Vi måste börja se att tjejer och kvinnor vågar vara stolta över sitt kön i a l l a sammanhang! Särskilt då vi känner oss som Queen of the world! 🙂 (kanske därför H&M och andra misslyckas så i budskapen för barn och unga.. )

 2. Elin

  Jag har en fundering, då ni bor i Sverige och i detta land så finns det tyvärr en hel del avundsjuka, framförallt bland vuxna. Har ni stött på “avundsjuka” eller folk som “råkar” pratar lite för högt när Anja är med och hjälper Emmi med sin träning och finns vid hennes sida? Menar Anja är ett proffs i sig och att hon då coachar Emmi kan jag tänka mig sticker i mångas ögon, vilket jag kan tänka mig vissa föräldrar kan tyckas “orättvist”.🙄Är detta något ni upplevt/upplever när ni möter folk ni inte känner? Ni två och er familj är så otroligt fantastiskt att man bara vill skicka er massor med kärlek och massor med giiiirlpower 😁❤️🎈🎉

 3. Susanne Bengtsson Lund

  Wow vilken underbar tjej! med en härlig känsla o trygghet i sig själv. Ta med den goa känslan att lyckas längre fram i livet oavsett ❤️

 4. Inger

  Synd ni fick snö hela dagen, men det blev ku ändå en givande dag. Hälsningar från Krongatan i Arvidsjaur💕