Påskiga ägg med gnuggisar – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Påskiga ägg med gnuggisar

Jag har sagt det förr men det tåls att säga igen, tiden springer verkligen iväg. Känns som att vi precis kom hem från sportlovet och snart knackar påsklovet på dörren. I år är det dessutom lite annorlunda mot övriga år då alla har påsklov samtidigt. Så vad passar inte bättre än att redan nu börja spåna och tänka ut påskpynt? 🙂

I fjol delade jag med mig av lite olika påsktips och en som blev succe både här hemma och hos er följare var mina gnuggisar på äggen. På samma sätt som att måla äggen är det bara fantasin som sätter gränser här. I fjol visade jag er exempel på ett mer “vuxet” alternativ där jag valde att använda gnuggisar med olika växt/blommotiv. Passar perfekt om du ska duka upp till en fin påskmiddag med släkt och vänner men kanske inte riktigt lika kul för barnen.

I år har vi en hel hög med gnuggisar här hemma och under nästa vecka ska vi alla i familjen börja fixa våra egna påskiga ägg. Här hemma går fantasin på högvarv just nu, grabbarna har redan rabblat upp alla sina favoriter som dom vill ska pryda sina påskägg. Det är verkligen högt och lågt men just nu verkar det mest se ut att bli Blixten Mcqueen och paw patrol som ska fira påsk med oss. Vilka blir era påsk gäster i år om barnen får bestämma? 🙂

Kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sam

  Fina absolut, men tanken går för min del till alla stackars instängda plågade värphöns som går sönder av att överproducera ägg under vidriga förhållanden – fast de skriver “frigående ekologiska kravmärkta” på förpackningarna.. Alla färgade fjädrar vi köper rycks av bl.a levande kalkoner som också plågas något fruktansvärt.. Och alla lamm som slaktas som bebisar till påsk.. kan inte låta bli att tänka på hur vacker den här jorden hade varit utan m ä n n i s k a n .
  Våra högtider innefattar så mycket lidande och död för så många djur bara för att vi ska “fira” något som de flesta av oss inte ens längre tror på. Berättar ni för era barn varifrån alla dessa animaliska produkterna (såsom mjölk ifrån Arla) kommer ifrån? Hur djuren verkligen har det?

 2. Amelie Wahlström

  Hej Filippa
  Var hittar man de fina blomgnuggisarna?
  Såååå vackert, som allt annat du gör.
  Du borde göra en bok om allt fint du gör från pyssel till kläder o inredning. DU är en TUSENKONSTNÄR:)
  Kram till er Amelie