Känslan av hjälplöshet – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Känslan av hjälplöshet

Nu är vi som sagt här i Åre med en supertrevlig familj och åker skidor. Helt fantastiskt. Men känslan som jag bar på i höstas kommer som en svallvåg tillbaka. Vi är här som en del av musikhjälpen, vi åker skidor, umgås och har riktigt trevligt medan verkligheten för så många barn runt om i världen ser annorlunda ut.

Temat på årets musikhjälpen var Barn är inte till salu. Det gör så fruktansvärt ont i mig att medan vi sitter här så säljs fyra barn i minuten världen över. Även om Musikhjälpen slog rekord i år så är det inte tillräckligt. Man vill och vi behöver göra mer! Om man som förälder ibland kan känna sig otillräcklig så är det inget emot den känsla som fanns i höstas när man vet vad som pågår runt om i världen. Det var en total hjälplöshet som infann sig.

Vi skapade auktioner och skramlade bössa på stan, vi gjorde vad vi kunde för att bidra. Men ändå är känslan av otillräcklig ett faktum. Den går inte att sudda bort eller blunda för. Jag ser på mina barn och vilka privilegier dom har som får växa upp i ett land där skolan är gratis, mat finns på bordet och dom varje kväll kan krypa ihop i sina sängar utan att behöva oroa sig. Jag hade önskat att jag kunde få ge samma privilegier till alla barn. Barn ska inte behöva oroa sig, barn ska inte behöva sälja sig, Barn ska inte behöva dra det kortaste strået bara för att vuxenvärlden inte gör det den borde! Barn ska få vara barn och därför blir jag så ledsen över att dom inte får vara det.

F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sam

  Precis så här känner jag för djuren. För alla miljarder djur som varje dag dödas som barn – ibland spädbarn – i livsmedelsindustrin. Alla miljarder kossor som berövas sina kalvar och aldrig får känna kärleken och moderskapet och sedan efter 4-5 inseminationer (våldtäkter!) och år slaktas brutalt efter att ha stått med svåra ljuverinfektioner och inflammationer i kroppen på betonggolv och lidit, aldrig fått gå ute ens på sommaren.
  Alla får och getter som på samma sätt får sina lamm och killingar kidnappade och lammen slaktade som spädbarn nu till påsk. Alla suggor som får stå alternativt ligga på betonggolv i trånga burar och inte ens kan vända sig om för att klia sig. Alla höns som trängs ihop i minimala burar och överproducerar ägg tills de går sönder och samman. Allt lidande. Alla plågor. All ond bråd död.
  De har det alla lika jävligt. Instängda i stora förintelseanläggningar i grannskapen där vi bor. Vi ser inte deras lidande och därför bryr vi oss inte om att de ens existerar – trots att deras kroppar ligger på våra tallrikar och i våra mjölkglas varenda dag i våra liv.

  Ursäkta att jag tar till dessa orden Filippa, men jag tycker att du och Anja är de största hycklarna vi har i det här landet. Arla är en av de 5 största mjölkproducenterna i världen och vi vet alla (men inte ni??) hur alla deras hundratusentals kor och kalvar har det ute på deras anläggningar i Europa. Plågsamma liv under de mest horribla förhållanden människan skapat – och ni väljer att stödja (eller sponsras av) deras vidriga produkter??
  Ni är själva mödrar och påstår er älska och värna om era barn mest av allt – men kornas grymma öden bryr ni er inte om?? Om du har träffat en ko någon gång i ditt liv så vet du att det är det mest fromma fridfullaste fridsammaste djuret i världen. Allt en ko vill är att ta hand om sin kalv. Det är det enda fina hon har – men i denna vidriga industri så får hon aldrig uppleva moderskapet, gång på gång tas de ifrån henne.

  Och varför?? För att vuxna människor tror att vi ska dricka bröstmjölk ifrån kor. Och för att människor som du och Anja ska tjäna pengar på deras kalvars mat. Jag hoppas du var modig nog att läsa ända hit och att du och ni skäms! Du och din familj har enorma möjligheter att visa oss andra vägen för ett bra leverne med GODA VAL men så länge ni fortsätter stödja de vidriga djurindustrierna så är ni inga hjältar i mina ögon.
  Sedan kan ni “hjälpa Musikhjälpens barn” bäst ni vill men i mina ögon är det bara en påmålad falsk fasad för att försöka verka vara goda..